ابهامات درباره پرواز فضایی «کیتی پری» بالا گرفت؛ مأموریت واقعی یا فیک؟

ابهامات درباره پرواز فضایی «کیتی پری» بالا گرفت؛ مأموریت واقعی یا فیک؟

 پرواز فضایی اخیر شرکت بلو اوریجین با حضور چهره‌هایی چون «کیتی پری»، با موجی از تئوری‌های توطئه و تردیدهای کاربران فضای مجازی روبه‌رو شده است. کاربران به مواردی مانند موهای این خواننده پاپ که در ...

پرواز فضایی اخیر شرکت بلو اوریجین با حضور چهره‌هایی چون «کیتی پری»، با موجی از تئوری‌های توطئه و تردیدهای کاربران فضای مجازی روبه‌رو شده است. کاربران به مواردی مانند موهای این خواننده پاپ که در بی‌وزنی بدون حرکت باقی مانده و بازشدن درب کپسول فضایی از داخل اشاره کرده‌اند و می‌گویند این پرواز فضایی واقعی نبوده است.

مأموریت تماماً زنانه بلو اوریجن روز دوشنبه انجام شد. در مدت زمانی حدود 11 دقیقه، سرنشینان آن به ارتفاع 107 کیلومتری از سطح زمین رسیدند؛ مرزی که به‌طور رسمی به‌عنوان خط کارمن و آغاز فضا شناخته می‌شود. با وجود مستند بودن پرتاب، پخش زنده و حضور افراد واقعی در این مأموریت، حجم گسترده‌ای از کاربران شبکه‌های اجتماعی، به ویژه در ایکس، شروع به انتشار ادعاهایی کردند که اصالت این سفر فضایی را زیر سؤال می‌برد.

موهای ثابت کیتی پری در شرایط بی‌وزنی

یکی از بحث‌برانگیزترین نکاتی که مورد توجه کاربران قرار گرفت، وضعیت موی «کیتی پری» در لحظاتی بود که او و سایر خدمه در وضعیت بی‌وزنی قرار داشتند. کاربران با مقایسه موهای پری با موهای «سونی ویلیامز»، فضانورد ناسا، که ماه‌ها در ایستگاه فضایی بین‌المللی حضور داشت، نتیجه‌گیری کرده‌اند که این سفر ساختگی بوده است.

درحالی‌که موهای ویلیامز مانند تصویر بالا، در فضا به‌صورت ایستاده و پراکنده دیده می‌شدند، موهای پری و سایر مسافران بلو اوریجین در بیشتر تصاویر ظاهراً بدون تغییر بوده‌اند.

البته برخی کارشناسان می‌گویند این مقایسه نادرست است. به گفته آنها مدت زمان حضور مسافران بلو اوریجین در حالت بی‌وزنی تنها حدود 3 دقیقه بود، درحالی‌که فضانوردان حرفه‌ای مانند ویلیامز ماه‌ها در مدار زمین زندگی می‌کنند. همچنین، موی افراد در فضا بسته به بافت، طول و حتی استفاده از مواد نگهدارنده (مثل ژل یا اسپری) می‌تواند واکنش‌های متفاوتی نشان دهد.

دست ناپدیدشونده «گیل کینگ»

نکته عجیب دیگری که برخی کاربران به آن اشاره کرده‌اند، لحظه‌ای از ویدیوهای منتشرشده از داخل کپسول فضایی است که در آن، به‌نظر می‌رسد دست «گیل کینگ»، مجری برنامه CBS Mornings، ناپدید می‌شود. رسانه دیلی‌میل می‌گوید برخی از کاربران TikTok با انتشار نسخه‌هایی از این ویدیو، مدعی شده‌اند این دستکاری با CGI (تصاویر رایانه‌ای) انجام شده تا صحنه‌ای فیک را واقعی جلوه دهد.

اما بررسی ویدیوی اصلی منتشرشده توسط حساب رسمی بلو اوریجین در سرعت پایین، نشان می‌دهد که دست گیل کینگ هیچ‌گاه ناپدید نمی‌شود. به‌گفته کارشناسان، آنچه در ویدیوهای بازنشر شده دیده می‌شود، ناشی از فشرده‌سازی بیش‌ازحد فایل، کیفیت پایین یا بازتاب نور روی شیشه کپسول است.

درب کپسول چرا از داخل باز شد؟

درب کپسول نیز یکی دیگر از سوژه‌های پرحاشیه بوده است. در برخی ویدیوها دیده می‌شود که درب کپسول پس از فرود توسط یکی از سرنشینان از داخل باز شده و سپس مجدداً بسته می‌شود. این درحالی است که دقایقی بعد، «جف بزوس» با ابزاری خاص وارد صحنه شده و به‌صورت نمایشی در را باز می‌کند.

نظریه‌پردازان توطئه این رفتار را «صحنه‌سازی» خوانده و ادعا کرده‌اند که این مأموریت از پیش برنامه‌ریزی شده بوده و در واقع هیچ پروازی به فضا انجام نشده است. در پاسخ، برخی کارشناسان هوافضا توضیح دادند که کپسول بلو اوریجین از طراحی متفاوتی نسبت به کپسول‌های سرنشین‌دار ناسا برخوردار است و باز شدن درب از داخل در شرایط خاص ممکن است.

همچنین، اجرای نمایشی برای ثبت تصاویر رسانه‌ای توسط جف بزوس نیز بخشی از یک سناریوی از پیش تنظیم‌شده بوده است.

یک دست مصنوعی در پرواز فضایی کیتی پری؟

در بخش دیگری از این شایعات، عکسی منتشر شده که در آن به نظر می‌رسد یک «دست مصنوعی» داخل کپسول دیده می‌شود. برخی این تصویر را سندی دال بر استفاده از مانکن یا حتی عدم حضور واقعی انسان‌ها در پرواز دانستند.

بااین‌حال گفته می‌شود این تصویر متعلق به پرواز آزمایشی کپسول New Shepard در سال 2017 است که در آن یک مانکن با نام «Mannequin Skywalker» حضور داشت. حتی در این عکس، رنگ لوگوی کپسول (آبی در مدل قدیمی) با کپسول اخیر (مشکی) تفاوت دارد.

با وجود حجم گسترده‌ای از شایعات، هیچ‌یک از ادعاهای مطرح‌شده درباره جعلی بودن پرواز بلو اوریجین مستند نیستند. تمام ویدیوها، تصاویر و اطلاعات رسمی منتشرشده از سوی این شرکت، در دسترس عموم قرار دارند و نشان می‌دهند که مأموریت NS-31 به‌صورت واقعی انجام شده است.

اما در دنیای شبکه‌های اجتماعی، همان‌طور که دکتر «دنیل جالی»، استاد روان‌شناسی دانشگاه ناتینگهام و متخصص تئوری‌های توطئه، به دیلی‌میل گفته است، حضور چهره‌هایی مانند کیتی پری که پیش‌زمینه هنری و فرهنگی دارند، ترکیبی جذاب برای نظریه‌پردازان توطئه است.

 برچسب
بلو اوریجین
 

 منبع خبر