طرز تهیه خورش بز قورمه کرمانی اصل+ راز خوشمزگی این غذا

“بز قورمه” یک از غذاهای اصیل و سنتی استان کرمان است که به دلیل داشتن گوشت و نخود و سیب زمینی بسیار مقوی و سرشار از پروتئین می باشد.

کرمان به جز بناهای تاریخی و گردشگری فراوان، غذاها و شیرینیهای محلی متنوعی نیز دارد که بز قورمه یکی از آنهاست. آبگوشت بز قورمه با گوشت پرچرب گوسفندی تهیه میشود و کرمانی ها بر حسب سلیقه آن را با نان یا به عنوان خورش همراه برنج سرو می کنند. سیر، پیاز، نخود و ادویهجات نیز دیگر ترکیبات این آبگوشت هستند. برخی از افراد باتوجه به ذائقه غذایی خود مواد دیگری چون گردو، کشک، سیب زمینی و زیره نیز به ترکیبات این غذا اضافه میکنند. در این بخش از نمناک شما را با طرز تهیه بز قرمه اصیل کرمانی آشنا می کنیم.
مواد لازم | مقدار |
گوشت گردن گوسفند | نیم کیلو |
نخود | یک پیمانه |
زردچوبه، نمک، فلفل سیاه | به مقدار لازم |
سیر | چهار حبه |
کشک | یک فنجان |
پیاز | دو عدد درشت |
نعناع خشک | دو قاشق غذاخوری |
- نخود را از شب قبل خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید.
- نخود خیس خورده را یک دور بجوشانید و آبش را خالی کنید.
- می توانید برای تهیه بزقورمه کرمان از کشک ساییده آماده یا کشک خشک استفاده کنید.
- در صورت استفاده از کشک خشک، صد گرم از آن را در کاسه بریزید و رویش آب جوش بریزید تا آرام آرام نرم شود. پس از خیس خوردن کشکها آنها با آب داخل کاسه در مخلوطکن بریزید.
- پیاز را نگینی خرد کنید و سیر را رنده بزنید
- سیر و پیاز را درون قابلمه با مقدار کمی روغن تفت دهید.
- گوشت را به قابلمه افزوده و تفت دهید تا رنگش تغییر کند.
- به گوشت زردچوبه و فلفل سیاه بزنید.
- نخود جوشانده و دو لیوان آب را به قابلمه افزوده و اجازه دهید جوش آید.
- حرارت را کم کنید تا گوشت خوب بپزد.
- پس از کم شدن آب گوشت و پخت گوشت با گوشت کوب مواد(نخود و گوشت) را خوب بکوبید.
- کشک را اضافه کنید و اجازه دهید حدود یک ربع با هم قل بزنند.
- روی غذا را با سیر داغ و پیاز داغ، کشک و نعناع داغ، گردوی کوبیده تزیین کنید.
- بهترین گوشت برای تهیه بز قرمه اصل، گوشت گردن گوسفند و یا ماهیچه گوسفندی است.
- در گذشته برای تهیه بزقورمه از گوشت بزغاله استفاده میکردند، به همین دلیل به این غذا بزقورمه میگویند.
- اگر میخواهید برای تهیه بز قورمه از کشک محلی استفاده کنید، حتماً از جای مطمئن تهیه کنید.
- استفاده از نعناع خشک به همراه کشک به هضم آن کمک میکند.
- هنگام تهیه بزقورمه حتماً نمک را بعد از اضافه کردن کشک و چشیدن غذا اضافه کنید.
- در تهیه بزقرمه اصیل کرمانی سیب زمینی اضافه نمی کنند.
- میتوانید از کنسرو نخود در طرز تهیه خورش بز قورمه استفاده کنید.
- بز قرمه را میتوانید هم با نان سنگک و یا در صورت تمایل به عنوان یک نوع خورشت با برنج میل کنید.
- برای له کردن مواد، از گوشت کوب برقی استفاده نکنید تا مواد به شکل پوره در نیایند.
- بزقرمه به دلیل داشتن گوشت گوسفندی، نخود، کشک و... ارزش غذایی بالایی دارد و بسیار مقوی و خوشمزه است.
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 15دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 2 ساعت میباشد .
بز قورمه را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 6 نفر مناسب میباشد .