تنبیه فیزیکی کودک پیامدهای منفی متعددی دارد

پژوهشی نشان میدهد تنبیه بدنی کودکان در کشورهای کمدرآمد و با درآمد متوسط هم مانند کشورهای پردرآمد پیامدهای منفی دارد.

مطالعه جدید محققان دانشگاه نیویورک نشان میدهد تنبیه بدنی کودکان در کشورهای کمدرآمد و با درآمد متوسط پیامدهای منفی ازجمله افت سلامت جسمی و روانی، عملکرد تحصیلی پایینتر و اختلال در رشد اجتماعی-عاطفی را به دنبال دارد. تحقیقات قبلی در کشورهای ثروتمند نیز نتایج مشابهی نشان داده بود.
به گزارش ساینس دیلی، سال ۲۰۰۶، دبیرکل سازمان ملل متحد خواستار ممنوعیت تنبیه بدنی شامل کتکزدن کودکان شد. تا امروز، ۶۵ کشور در سراسر جهان ممنوعیت کامل یا جزئی تنبیه بدنی را اعمال کردهاند. بیشتر این ممنوعیتها در کشورهای پردرآمد (با درآمد ناخالص ملی حداقل ۱۴ هزار دلار بهازای هر نفر) اعمال شده است.
محققان در پژوهش جدید ۱۹۵ پژوهش درباره تنبیه بدنی را که بین سالهای ۲۰۰۲ تا ۲۰۲۴ منتشر شدهاند تجزیهوتحلیل کردند. این مطالعات ۹۲ کشور با درآمد کم و متوسط و ۱۹ پیامد مربوط به روابط والدین و فرزند، سلامت روان و جسم، رفتار خشونتآمیز، نگرش به خشونت، مصرف مواد، عملکردهای شناختی، مهارتهای اجتماعی-عاطفی، خواب، مهارتهای حرکتی و احتمال کودککار بودن را پوشش میداد.
محققان دریافتند در ۱۶ مورد از ۱۹ فاکتور بررسیشده تنبیه بدنی ارتباط چشمگیری با پیامدهای منفی دارد: تضعیف روابط والدین و فرزندان، تبدیل شدن به قربانی خشونت، اعمال خشونت (ازجمله خشونت علیه شریک زندگی در بزرگسالی)، تأیید خشونت، مشکلات سلامت جسمی، مشکلات سلامت روانی، مصرف مواد مخدر، نتایج ضعیف تحصیلی، اختلال در مهارتهای زبانی، اختلال در عملکرد اجرایی، اختلال در مهارتهای اجتماعی-عاطفی، مشکلات رفتاری کلی، مشکلات رفتاری درونی (مانند افسردگی و گوشهگیری)، مشکلات رفتاری بیرونی (مانند پرخاشگری و تخریبگری)، اختلال در رشد اولیه کودک و کیفیت خواب.
البته این محققان هیچ تأثیری از تنبیه بدنی روی مهارتهای شناختی، مهارتهای حرکتی و کار افراد پیدا نکردند. نکته قابلتوجه دیگر این است که این مطالعه هیچ پیامد مثبتی در تنبیه بدنی پیدا نکرد.
«خورخه کوارتاس»، نویسنده اصلی و استادیار روانشناسی کاربردی دانشکده فرهنگ، آموزش و توسعه انسانی دانشگاه نیویورک استاینهارت، دراینباره میگوید ثبات و قدرت این یافتهها نشان میدهد تنبیه فیزیکی در سراسر جهان برای کودکان و نوجوانان آسیبزاست؛ در نتیجه، باید تحقیقات بیشتری انجام شود تا استراتژیهایی برای جلوگیری از تنبیه فیزیکی در سطح جهانی تدوین شود.
نتایج کامل این تحقیق در مجله نیچر به چاپ رسیده است.





مطالب مرتبط
- اعلام ترکیب خیبر برای تقابل با پرسپولیس
- اقدام تازه آمریکا علیه ایران؛ تحریمهای جدید به بهانه خرید نفت ایران
- اقدام جالب و متفاوت شهرداری ملایر که توجهبرانگیز شد
- ساعت اجرای طرح ترافیک تهران تغییر میکند؟
- آمریکا باز هم ایران را تحریم کرد
- اگر میخواهید پیری سالمی داشته باشید، این غذاها را مصرف کنید
- دست باز کارتال در خرم آباد با نیمکت پرستاره
- منابع آمریکایی فاش کردند؛ ترامپ صبرش را از دست داده است | جزئیات خشم شدید از نتانیاهو