رمزگشایی از چراغ سبز دولت به هیبریدیها

معاون اول رییس جمهور جدیدترین مصوبه خودرویی هیات وزیران را ابلاغ کرد؛ موضوعی که باید دید تا چه اندازه بر نوسانات بازار خودرو اثرگذار خواهد بود؟

اقتصادنیوز: معاون اول رییس جمهور جدیدترین مصوبه خودرویی هیات وزیران را ابلاغ کرد؛ موضوعی که باید دید تا چه اندازه بر نوسانات بازار خودرو اثرگذار خواهد بود؟
امکان خرید خودروهای هیبریدی توسط دستگاههای دولتی فراهم شد و براساس مصوبهای که معاون اول رییس جمهور به دستگاههای دولتی ابلاغ کرده از این به بعد دستگاهها و نهادهای دولتی میتوانند برای نوسازی ناوگان فرسوده خود نسبت به خرید خودروی هیبریدی وارداتی اقدام کنند.
محمدرضا عارف هفته گذشته تصویب نامه هیات وزیران را خطاب به دستگاههای دولتی ابلاغ کرد. این مصوبه در حالی از سوی معاون اول رییس جمهور در اختیار دستگاههای دولتی قرار گرفته است که بررسیها نشان میدهد دستگاههای دولتی در سال گذشت امکان خریداری کردن خودروهای وارداتی را نداشتند.
اما دولت در سال جاری این امکان را در اختیار دستگاههای دولتی قرار داد تا نسبت به خرید خودروهای هیبریدی وارداتی اقدام کنند.
محمدرضا عارف در راستای ضوابط اجرایی قانون بودجه 1404 این تصویب نامه را به دستگاههای دولتی ابلاغ کرده است.
دولتیها پیشتر برای نوسازی ناوگان حمل و نقل خود میتوانستند از محصولات تولیدی شرکتهای خودروساز داخلی بهره ببرند اما با مصوبه ابلاغ شده خرید خودروهای هیبریدی وارداتی نیز به عنوان یک گزینه روی میز دستگاههای دولتی قرار گرفت.
پیشبینی میشود اینکه دستگاههای دولتی امکان خرید خودروهای هیبریدی وارداتی را پیدا کردند میتواند روی بازار خودروهای هیبریدی تاثیر گذاشته و سوخت لازم برای صعودی شدن نمودار قیمت این خودروها را در بازار فراهم کند.
بررسی اقتصادنیوز از سبد محصولاتی شرکتهای واردکننده نشان میدهد بخش عمده خودروهایی که تاکنون به صورت قطعی از گمرک در سراسر کشور ترخیص شده مربوط به خودروهای بنزین سوز است و شرکتهای واردکننده کمتر ریسک واردات خودروهای برقی و همچنین خودروهای هیبریدی را به جان خریدهاند.
البته بخشی از این مساله را باید در ذائقه مصرف کنندگان ایرانی جست و جو کرد. مشتریان ایرانی به دلیل پایین بودن قیمت سوخت ترجیح میدهند تا همچنان خودروهای بنزین سوز را در صدر لیست اولویتهای خود برای خرید قرار دهند.
البته فراموش نکنیم با توجه به شرایطی که کشور در آن قرار دارد و امکان حضور مستقیم برندهای جهانی خودروساز در بازار وجود ندارد متقاضیان به دلیل تردید در ارائه خدمات پس از فروش به موقع به خودروهای برقی و هیبریدی چندان تمایلی به در اختیار گرفتن این محصولات ندارند.
شرکتهای واردکننده نیز که بر اساس قانون موظف به ارائه خدمات پس از فروش به محصولاتی هستند که عرضه میکنند با توجه به چالشهایی که خدمات پس از فروش خودروهای هیبریدی و برقی دارد ترجیح میدهند تا تمرکز خود را روی عرضه محصولات بنزین سوز برندهای بینالمللی خودروساز قرار داده تا در بحث خدمات پس از فروش با چالش کمتری روبرو باشند.
البته ورود دستگاههای دولتی به بازار خودروهای هیبریدی در قامت مشتری میتواند تاثیر منفی روی قیمت محصولات هیبریدی تولیدی برندهای جهانی خودروساز داشته باشد و نمودار قیمت محصولات هیبریدی را در بازار صعودی کند.
اینکه سیاست گذار کلان امکان خریداری کردن خودروهای هیبریدی را برای دستگاههای دولتی فراهم کرده است این گمانه را تقویت کرده که گره گشایی در شرایط تحریمی کشور بعد از آغاز مذاکرات ایران با ایالات متحده آمریکا ایجاد خواهد شد و مصوبههایی از این دست در شرایطی ابلاغ میشود که چنانچه تغییری در ارتباط با وضعیت تحریمی افتاد و گشایشهایی حاصل شد تا بار دیگر اقتصاد کشور به عرصه بینالمللی بازگردد بهرهمندی از شرایط پساتحریمی در کوتاهترین زمان ممکن باشد.
مطالب مرتبط
- خبرنگار مهر: کانتینرها به سرعت در حال جابجایی هستند
- فران: حالا میرویم تا سهگانه بگیریم
- فاجعه در یوونتوس: هر گل 1.7 میلیون یورو!
- حماس خواستار لغو فوری تصمیم دولت آمریکا علیه آنروا شد
- این نمک سلامت شما را به خطر نمی اندازد
- خبرنگار مهر: کانتینرها به سرعت در حال جابجایی است
- شلیک جواب شلیک، کامبک جواب کامبک/ بارسلونا با شکست رئالمادرید قهرمان شد
- استقلال در بهترین زمان با برد آشتی کرد / سلام آبیپوشان به نیمه نهایی جام حذفی