طرز تهیه نوقای خوشمزه و مخصوص به روش اصیل تبریزی

نوقا به نوعی گز گفته میشود که از ترکیب گلوکز با سفیده تخممرغ و شکر یا عسل با آجیل تهیه میشود.

برترینها: نوقا به نوعی گز گفته میشود که از ترکیب گلوکز با سفیده تخممرغ و شکر یا عسل با آجیل تهیه میشود. کلمه "نوقا" به معنی درخشش و روشنی هست. نوقا در کشورهای اروپایی مثل اسپانیا و ایتالیا به "تورون" معروف هست و انواع مختلفی دارد مثل نوقای سفید یا نوقای بادامی. بافت و طعم نوقا شبیه گز است ولی نرمتر به همین دلیل آن را بین نان میکادو میگذارند و بعد از برش زدن داخل سلفون پیچیده میشود تا هم شکل آن حفظ شود و هم به هم نچسبد. برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه این گز خوشمزه همراه ما باشید.
مواد لازم
شکر: ۱ پیمانه
سفیده تخم مرغ: ۱ عدد
گلاب: نصف پیمانه کمی سر خالی
گلوکز: نصف پیمانه
وانیل: نصف قاشق چای خوری
مغزیجات: ۱۵۰ تا ۲۰۰ گرم
طرز تهیه
مرحله اول
برای تهیه گز خوشمزه نوقا در ابتدای کار، قالب ۱۲ در ۲۰ سانتی متر را کمی چرب میکنیم و نایلون میاندازیم. با استفاده از قالب، نان میکادو را اندازه قالب برش میزنیم. یکی برای کف قالب یکی برای روی نوقا. سپس شکر و گلاب را درون یک قابلمه میریزیم.
مرحله دوم
سپس روی حرارت خیلی کم مدام هم میزنیم تا شکر کاملا حل شود. بعد دیوارهها را با قلم مو مرطوب میکشیم تا شکر روی آن نماند. سپس به آن گلوکز را اضافه کرده و حرارت را کمی بیشتر میکنیم تا مواد بجوشد.
مرحله سوم
حدود ۱۰ دقیقه میگذاریم بجوشد تا غلیظ شود. در یک کاسه دیگر، سفیده تخم مرغ، هل و وانیل را با هم مخلوط کرده و با همزن میزنیم تا کاملاً فرم بگیرد. بعد در حال هم زدن با دور کند، کم کم شهد داغ را روی آن میریزیم.
مرحله چهارم
وقتی همه شهد را ریختیم، سرعت هم زدن را تند میکنیم. آنقدر میزنیم تا سفت و غلیظ شود و بعد آجیل را اضافه میکنیم. منظور از مغزیجات، ترکیب مغزهای دلخواه مانند پسته، بادام زمینی، نخودچی، بادام، گردو است که نسبت هر کدام به دلخواه قابل تغییر یا حذف است.
مرحله پنجم
در این مرحله مواد را با مغزیجات، خوب مخلوط میکنیم و روی نان میکادو میریزیم و صاف میکنیم. بعد روی آن یک لایه دیگر نان میکادو میگذاریم و خوب پرس میکنیم. روی آن یک شیشه یا جسم سنگین یا کتاب میگذاریم.
مرحله ششم
به مدت ۵ تا ۶ ساعت در یخچال قرار میدهیم تا سرد و سفت شود. بعد با چاقوی تیز برش میزنیم و به قطعات مربعی تقسیم میکنیم. داخل نوقا هل و گلاب ندارد ولی در این دستور به جای آب و وانیل داخل آن هل و گلاب ریختیم که طعم آن عالی شد.
مرحله هفتم
به این نکته توجه داشته باشید که اگر شهد غلیظ نشده باشد نوقا شل می شود. شربت را وقتی از روی حرارت برمیداریم، باید بلافاصله به سفیده اضافه کنیم. اگر شهد و سفیده را کم هم بزنیم نوقا شل می شود. نوقا از گز نرمتر است.
مرحله هشتم
برای همین بین نان میکادو می گذاریم و بعد از برش داخل سلفون آن را می پیچیم تا به هم نچسبد. می توانیم به جای میکادو مواد را در ظرف پر از آرد بریزیم و وقتی خنک شد، مثل گز آردی برش بزنیم و در یخچال میگذاریم تا کاملا خنک شود تا منظم تر برش بخورد.
مرحله نهم
قبل از جوشیدن شربت، شکر باید کاملا حل شود. پس لازم است حرارت خیلی کم باشد. وقتی شربت جوشید، دیگر به آن قاشق نمی زنیم. مقدار سفیده کم است با حرارت شهد مذاب حسابی داغ میشود، پس نگران آن نباشیم.
مرحله دهم
در مرحله پایانی نوقا را بعد از برش، با فاصله از هم، در ظرف دربسته قرار میدهیم. در صورتی که بخواهیم مدت طولانیتری نوقا را نگهداری کنیم باید آن را در ظرف دربدار درون یخچال قرار دهیم که با این کار نوقا دو الی سه هفته ماندگاری دارد.