آبهای حاصل از بارشها ذخیره میشوند؟

سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور درباره جمعآوری آب باران و نحوه جمعآوری آب بارندگیها، گفت: در کشور ما، کانالهای آبخیزداری وجود دارد و آب باران در این کانالها ذخیره میشود.

ایسنا: سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور درباره جمعآوری آب باران و نحوه جمعآوری آب بارندگیها، گفت: در کشور ما، کانالهای آبخیزداری وجود دارد و آب باران در این کانالها ذخیره میشود.
حسین ساجدی نیا، رئیس سازمان مدیریت بحران کشور مدتی پیش اعلام کرد که با توجه به میزان بارشهای امسال، به احتمال زیاد سال آینده با بحران کمآبی و خشکسالی مواجه خواهیم بودیم. بر همین اساس این سوال پیش میآید که آیا میتوان آبهای حاصل از بارشهای باران را ذخیره کرد و از آنها در تابستان بهره گرفت یا خیر؟
حسین ظفری سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور در گفتوگو با ایسنا، در توضیح بیشتر گفت: در سطح کشور، ما یک سری زیرساختهای آبخیزداری داریم که دارای بندها و بخشهای مختلف است که آب باران را که در زمین جاری میشود و به روانآب معروف است را در خود نگهداری میکنند. علاوه بر این، در این آبخیزها، رسوبات آب تهنشین میشود و آب خالص وارد سدها میشود. همچنین این آبها وارد سفرههای آب زیرزمینی میشوند و این سفره و چشمهها نیز پر میشوند.
وی درباره جمع آوری برفها نیز افزود: این زیرساختها در حوزه آبخیزداری در کشور موجود است و آب باران اینگونه جمع آوری میشود؛ اما درباره برف مسئله کمی متفاوت تر است. برف خودش یک نوع سد طبیعی است زیرا هنگامی که برف می بارد، دمای هوا کم است و به همین دلیل این برف ها روی زمین یخ می بندد و در واقع مثل سد جمع می شوند. سپس به مرور زمان، با افزایش دمای هوا، برف و یخ ها آب شده و آب وارد سفرههای آب زیرزمینی میشود؛ اما سازهای که برای جمعآوری این برفها توسط انسانها ساخته شده باشد؛ حتی در دنیا نیز معمول نیست.
سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور ادامه داد: در حال حاضر در دو کشور طرح سدهای زیرزمینی به صورت پایلوت اجرا شده است؛ اما هنوز به صورت رسمی نتایج این طرحها مشخص نشده است. ضمن اینکه پیادهسازی این طرح بسیار گران قیمت است و هنوز این مطالعات نتیجه مشخصی نداشته است.
ظفری گفت: در کشور ما مدلهای آبخیزداری در استانهایی مانند سیستان و بلوچستان بسیار موفق عمل کردهاند و هنوز از همین روشها استفاده میشود.
وی افزود: در مجموع این آبهای باران جمع آوری میشوند تا در فصول گرم سال که معمولا دچار خشکسالی میشویم از آنها استفاده کنیم. یخچالها نیز آب میشوند و مثل رودخانهها روان میشوند و مردم از آنها نیز استفاده میکنند.
مطالب مرتبط
- اسماعیل کارتال به گولسیانی اجازه رکوردشکنی در پرسپولیس را میدهد؟
- عزیزی: بحث برابری جنسیتی در المپیک جوانان اجرا میشود/ رقابتهای بحرین مقدمهای برای حضور ورزشکاران ما در سنگال است
- سیر تکامل جراحی قلب؛ از بخیه تا پیوند/ نخستین دریافتکننده پیوند قلب چند روز زنده ماند؟(+عکس)
- استقلال، پنج بازی و یک راهحل
- نتانیاهو: یک توافق بد با ایران از توافق نکردن بدتر است
- کره شمالی: به روسیه نیروی نظامی اعزام کردیم
- در ستایش بلینگام: جنگجوی خستگیناپذیر رئال
- پوتین دستور اعزام فوری چند هواپیما به ایران را صادر کرد