فرار مالیاتی ۳۵۰ فعال در بازار رمزارز

رئیس مرکز اطلاعات مالی از شناسایی ۳۵۰ نفر فعال در بازار رمزارز با گردش بیش از ۱۵۰ هزار میلیارد تومان که دارای فرار مالیاتی بودند، خبر داد و اعلام کرد: عملکرد مالی ۶۰ صرافی رمزارز با گردش مالی چند هزار میلیاردی در حال بررسی و تحلیل است.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، هادی خانی - دبیر شورای عالی پیشگیری و مقابله با جرایم پولشویی و تأمین مالی تروریسم - با اشاره به عدم تکمیل شاکله اقدامات نظارتی در حوزه رمزارزها گفت: زمینههای پولشویی و کلاهبرداری در این بازار شایع است و تشکیل پروندههای کثیرالشاکی در حوزه رمزارز، نشان دهنده تهدیدات این عرصه است. ضمن آنکه رمزارزها به دلیل ماهیت غیرمتمرکز و ناشناس بودن، ابزاری جذاب برای فرار مالیاتی بهعنوان یک جرم منشأ پولشویی محسوب میشوند.
بررسی استعدادهای پولشویی در حوزههای نوظهور
وی به اقدامات پیشگیرانه و هدفمند مرکز اطلاعات مالی در مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم در حوزههای نوظهور رمزارزها و سکوهای خریدوفروش طلا پرداخت و گفت: با هدف تأمین امنیت کاربران، شفافیت مالی و مقابله با جرایم سایبری در بازار ارزهای دیجیتال، استعدادهای پولشویی در بازار رمزارزها و سکوهای خریدوفروش طلا شناسایی و زیرساختهای بینالمللی ردیابی آنها بررسی شد.
رئیس مرکز اطلاعات مالی، تدوین قواعد شناسایی عملیات مشکوک در حوزه رمزارزها را از اقدامات مؤثر این نهاد برای پیشگیری و مقابله با پولشویی در این حوزه عنوان کرد و گفت: با توجه به گسترش خریدوفروش و معاملات رمزارز و فعالیت صرافیهای رمزارز، قواعد و معیارهای شناسایی معاملات و عملیات مشکوک به پولشویی ارزهای دیجیتال در جهت اجرای قوانین داخلی و منطبق با استانداردهای بینالمللی مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم توسط مرکز تدوین شد.
شناسایی ۳۵۰ فعال بازار رمزارز بدون پرونده مالیاتی
دبیر شورای عالی پیشگیری و مقابله با جرایم پولشویی و تأمین مالی تروریسم به نتایج این اقدامات پرداخت و گفت: در بررسی گزارش معاملات و عملیات مشکوک واصله به مرکز اطلاعات مالی، ۳۵۰ شخص حقیقی با گردش بیش از ۱۵۰ هزار میلیارد تومان شناسایی شدند که فاقد پرونده مالیاتی بودند و جهت پیشگیری از فرار مالیاتی و برخورد قانونی به سازمان امور مالیاتی کشور معرفی میشوند.
بررسی عملکرد صرافیهای رمزارز
رئیس مرکز اطلاعات مالی ادامه داد: متعاقباً عملکرد مالی ۶۰ صرافی رمزارز با ۱۲۵۰ هزار میلیارد تومان گردش مالی و عملکرد صاحبان امتیاز سکوهای خرید و فروش طلا تحلیل شد که به شناسایی و پیشگیری از جرایم مالی در حوزههای نوپدید کمک شایانی کرد.
خانی به مسدود کردن حسابهای اشخاص مظنون به پولشویی در بازارهای رمزارز در بهمن سال گذشته اشاره کرد و گفت: در عملیات بانک مرکزی تراکنشهای مشکوک رصد و شناسایی و پس از بررسی و تأیید مرکز اطلاعات مالی، حسابهای اشخاص مظنون به پولشویی در این حوزه مطابق با قانون مسدود و گزارش موضوع بهمنظور پیگرد قانونی به نهادهای ذیصلاح ارسال شد.
وی همچنین رمزارزها را از موضوعات ویژه گروه ویژه اقدام مالی FATF عنوان کرد و افزود: این نهاد ناظر روی پولشویی و حمایت مالی تروریسم با استفاده از رمزارزها در سنوات اخیر تمرکز زیادی کرده و چالش جدی در کشورها ایجاد شده است؛ بنابراین در ملاحظات داخلی خودمان و بحث رمزارزها به قوانین فرامرزی هم باید توجه شود تا بتوان از مزایای آن بهرهبرداری کرد.





مطالب مرتبط
- تمرین پرسپولیس با سه مصدوم و یک محروم
- تمایل همکاری ایران با امارات، عمان و روسیه
- شایعه توکن جدید در پلتفرم Truth Social توسط ترامپ تکذیب شد
- برنامه تست نوآوری DFSA: فرصتی برای کشف راهکارهای مالی دیجیتال و توکنسازی
- بهنوش طباطبایی از همدم این روزهایش رونمایی کرد
- مهران فلاح دوست سکان هدایت فوتبال شمال غرب تهران را بر عهده گرفت
- ترامپ در ریاض: مانع شدم که ایران خلیج را خلیج فارس بنامد
- دمبله به توپ طلا نزدیک شد: بازیکن سال لیگ یک