رکورد جدید بدهی جهانی: چین، فرانسه و آلمان در صدر بدهکارترین‌ها

 رکورد جدید بدهی جهانی: چین، فرانسه و آلمان در صدر بدهکارترین‌ها

 در سه‌ماهه نخست سال جاری، بدهی جهانی با جهشی چشمگیر به ۳۲۴ تریلیون دلار رسید؛ جهشی که چین، فرانسه و آلمان نقش اصلی را در آن ایفا کرده‌اند.

به گزارش اقتصادآنلاین، براساس تازه‌ترین گزارش مؤسسه بین‌المللی مالی (IIF)، بدهی جهانی در سه‌ماهه اول سال ۲۰۲۵ با افزایشی بی‌سابقه به بیش از ۳۲۴ تریلیون دلار رسیده است. این رقم نشان‌دهنده رشد ۷.۵ تریلیون دلاری نسبت به دوره پیشین است.

در میان کشور‌هایی که بیشترین سهم را در افزایش بدهی جهانی داشته‌اند، چین، فرانسه و آلمان در صدر قرار دارند. این در حالی است که کشور‌های کانادا، امارات متحده عربی و ترکیه با کاهش بدهی مواجه شده‌اند.

گزارش «نظارت بر بدهی جهانی» IIF تأکید می‌کند که افت ارزش دلار آمریکا نسبت به ارز‌های شرکای تجاری‌اش، در ظاهر ارزش دلاری بدهی‌ها را بالا برده است. با این حال، رشد بدهی در این بازه زمانی چهار برابر میانگین فصلی آن از پایان ۲۰۲۲ تاکنون بوده است. طی این دوره، بدهی جهانی به‌طور میانگین حدود ۱.۷ تریلیون دلار در هر فصل افزایش یافته بود.

نسبت بدهی به تولید ناخالص داخلی (GDP) در سطح جهانی به اندکی بیش از ۳۲۵ درصد رسیده، در حالی‌که این نسبت در بازار‌های نوظهور رکورد ۲۴۵ درصد را ثبت کرده است. در همین راستا، بدهی کشور‌های در حال توسعه در سه‌ماهه نخست سال جاری با رشد ۳.۵ تریلیون دلاری، به بیش از ۱۰۶ تریلیون دلار رسیده است که تنها سهم چین از این افزایش بیش از ۲ تریلیون دلار بوده است. نسبت بدهی به تولید ناخالص داخلی در چین به ۹۳ درصد رسیده و انتظار می‌رود تا پایان سال به مرز ۱۰۰ درصد نزدیک شود.

در میان دیگر بازار‌های نوظهور، کشور‌های برزیل، هند و لهستان با افزایش قابل‌توجه بدهی رو‌به‌رو بوده‌اند. با این حال، اگر چین را در محاسبات لحاظ نکنیم، نسبت بدهی به تولید ناخالص داخلی در سایر کشور‌های نوظهور به زیر ۱۸۰ درصد کاهش یافته که ۱۵ واحد درصد کمتر از اوج تاریخی آن است.

بر اساس پیش‌بینی‌ها، سررسید بدهی‌های بازار‌های نوظهور تا پایان سال ۲۰۲۵ به رقم بی‌سابقه ۷ تریلیون دلار خواهد رسید، در حالی که این رقم برای اقتصاد‌های توسعه‌یافته به حدود ۱۹ تریلیون دلار می‌رسد.

در پایان، این گزارش تأکید می‌کند که کاهش ارزش دلار در برخی اقتصاد‌های نوظهور، نقش حفاظتی در برابر شوک‌های ناشی از جنگ تعرفه‌ای آمریکا، به‌ویژه در دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ، ایفا کرده است.

برچسب
 

 منبع خبر

از بین اخبار