لیست بلند وزارت بهداشت از غذاها و فرآوردههای ممنوعه

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در نامهای به وزرای علوم، تحقیقات و فنآوری و آموزش و پرورش، فهرست کالاها و خدمات آسیبرسان به سلامت را به منظور صیانت از سلامت جامعه و با هدف طرح و اجرای برنامههای آموزشی و اطلاعرسانی برای آگاهی جامعه هدف اعلام کرد.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایرنا، محمد رضا ظفرقندی در این نامه خطاب به حسین سیماییصراف وزیر علوم، تحقیقات و فنآوری و علیرضا کاظمی، وزیر آموزش و پرورش با استناد به ماده ۴۸ قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (۲) و بند (ج) ماده ۷ قانون احکام دائمی برنامههای توسعه کشور و در راستای اجرای تکلیف قانونی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، آمده است: فهرست کالاها و خدمات آسیبرسان به سلامت برای اعلان در سال ۱۴۰۴ که مورد بازنگری قرار گرفته است، ارسال میشود.
در بخش دیگر این نامه آمده است: مواد غذایی مندرج در فهرست یادشده به دلیل داشتن کالری بالا (وجود شکر و روغن افزوده، چربی اشباع و ترانس) یا نمک همچنین، مواد نگهدارنده به عنوان عوامل بیماریهای غیرواگیر محسوب شده و مصرف آنها میتواند در درازمدت، موجب اضافه وزن، چاقی، فشار خون، دیابت و سایر بیماریهای غیرواگیر شود. از این رو، به منظور صیانت از سلامت جامعه، ضمن آموزش و اطلاعرسانی، در پذیراییها، مراکز غذاخوری، بوفههای کارکنان، دانشجویان و دانشآموزان از سرو مواد غذایی مندرج در این فهرست ممانعت شود.
در این نامه با اشاره به قوانین الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت و احکام دائمی برنامه های توسعه کشور آمده است: مطابق ماده ۴۸ قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت، هرگونه تولید و واردات و عرضه کالاها و خدمات آسیب رسان به سلامت و داروهای با احتمال سوء مصرف، مشمول عوارض خاص تحت عنوان عوارض سلامت است.
این نامه میافزاید: فهرست خدمات و اقدامات و کالاهای آسیب رسان به سلامت و داروهای با احتمال سوء مصرف توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و درصد عوارض (حداکثر ۱۰ درصد ارزش کالا) برای این کالاها در ابتدای هر سال توسط کارگروهی با مسئولیت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و با عضویت وزارتخانههای امور اقتصادی و دارایی، تعاون، کار و رفاه اجتماعی و صنعت، معدن و تجارت و معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور تعیین و ابلاغ میشود.
وزیر بهداشت در این نامه تصریحکرده است: ۱۰۰درصد مبلغ وصولی پس از واریز به خزانه و مبادله موافقت نامه بهصورت درآمد - هزینه در اختیار دستگاه های اجرایی مربوطه قرار میگیرد همچنین مطابق بند ج ماده ۷ قانون احکام دائمی برنامههای توسعه کشور هرگونه تبلیغات خدمات و کالاهای آسیب رسان به سلامت موضوع ماده ۴۸ قانون الحاق موادی به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (۲) بر اساس تشخیص و اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان ملی استاندارد ایران از سوی همه رسانهها ممنوع است.





مطالب مرتبط
- آیا فناوری، محرمانه بودن فرآیند انتخاب پاپ را زیر سوال میبرد؟
- بزرگترین صرافی آپشن جهان در پی ورود به بازار آمریکا
- بمب خبری نقل و انتقالات/ مهدی قائدی به تور استقلال افتاد
- پورمحمد: قرارداد صعود نمی بندم ولی قول صعود می دهم!/ می گویند سید جلال لیگ یک هستم/ هفتمین صعود را هم تجربه خواهم کرد!
- موارد منع مصرف و تداخلات دارویی قرص آسنترا (سرترالین) + فیلم
- سه عادت بد، سلامت شما را در ۳۰ سالگی تهدید میکند
- برق مشترکان پرمصرف تهرانی قطع شد
- «تست ساده با توپ تنیس»؛ قدرت دست میتواند نشان دهد آیا تا صدسالگی عمر میکنید؟