مایکروسافت: همه میتوانند مدیرعامل شوند

مایکروسافت در تازهترین گزارش خود، آیندهای را ترسیم کرده که در آن هر فرد میتواند شرکتی با کارمندان تماماً هوش مصنوعی راهاندازی کند. طبق پیشبینی این غول فناوری، با گسترش نقش عاملهای هوش مصنوعی، ساختارهای سنتی کسبوکار تغییر خواهند کرد و مفهوم جدیدی بهنام «شرکتهای پیشرو» جایگزین مدلهای رایج امروز میشود.

به گزارش اقتصادآنلاین، بر اساس گزارش Work Trend Index ۲۰۲۵، مایکروسافت آیندهای را متصور است که در آن هوش مصنوعی نهتنها بهعنوان ابزاری برای کمک به انسانها، بلکه بهعنوان نیروی کار اصلی سازمانها عمل خواهد کرد. این شرکت مفهوم تازهای به نام Frontier Firm یا «شرکت پیشرو» را معرفی کرده؛ سازمانهایی که تمام فرایندهای عملیاتی آنها توسط ایجنتهای هوش مصنوعی انجام میشود و انسان تنها در نقش مدیر و هدایتگر این عاملها حضور خواهد داشت.
جرد اسپاتارو، از مدیران ارشد مایکروسافت، تأکید میکند که این تغییر بنیادین به هر فردی – از کارمند ساده گرفته تا مدیران ارشد – این امکان را میدهد که شرکتی با کارمندان دیجیتال داشته باشد. به گفته او، ایجنتهای هوش مصنوعی ساخته میشوند، اختیاراتشان مشخص میشود و تحت هدایت مدیران انسانی فعالیت خواهند کرد.
چگونه به شرکتی پر از هوش مصنوعی خواهیم رسید؟
- مایکروسافت مسیر رسیدن به این آینده را در سه مرحله ترسیم میکند:
- دستیاران هوش مصنوعی برای همه: در گام نخست، هر کارمند یک دستیار دیجیتال خواهد داشت که کارهای روزمره را سادهتر میکند و بهرهوری فردی را افزایش میدهد.
- همکاران دیجیتال در تیمها: در مرحله دوم، ایجنتهای هوش مصنوعی بهعنوان اعضای تیم وارد عمل میشوند. آنها وظایف تخصصی را برعهده میگیرند و بهطور مستقیم در پروژهها مشارکت میکنند.
- مدیریت هوشمند فرآیندها: در نهایت، انسانها ساختارها و فرایندهای تجاری را برای ایجنتهای هوش مصنوعی تعریف میکنند و نقش مدیرانی را ایفا خواهند کرد که تیمی تمامهوش مصنوعی را رهبری میکنند.
مایکروسافت معتقد است در بازهای پنجساله، بخش عمدهای از سازمانها به این مدل جدید نزدیک خواهند شد و کسبوکارها حول محور هوش مبتنیبر تقاضا شکل خواهند گرفت؛ مدلی که در آن هوش مصنوعی بر اساس نیاز، نقشها و وظایف مختلف را ایفا میکند.
آیا شغلهای انسانی در معرض نابودیاند؟
هرچند مایکروسافت تصویری روشن از آیندهای مبتنی بر هوش مصنوعی ارائه میدهد، اما نگرانیهای جدی نیز مطرح شده است. حذف کار «سخت» و افزایش بهرهوری، دو وعده اصلی این فناوری است؛ اما کارشناسان هشدار میدهند که رشد سریع ایجنتهای هوش مصنوعی میتواند منجر به بیکاری گسترده و تغییرات بنیادین در بازار کار شود.
منتقدان میگویند هرچند ممکن است برخی انسانها به نقش مدیرعاملهای دیجیتال ارتقا یابند، اما بخش عظیمی از نیروی کار سنتی، جایگاهی در این ساختارهای جدید نخواهند داشت. مسئلهای که میتواند چالشهای اقتصادی و اجتماعی بزرگی بهدنبال داشته باشد و نیازمند سیاستگذاریهای دقیق و آیندهنگر است.
مطالب مرتبط
- پیشکش مرغ و قند برای باسوادی
- بعثه ایران جزو بهترین بعثه ها در حج و عمره است
- انفجار بندرعباس شبیه انفجار بیروت است؟ /هوش مصنوعی پاسخ داد
- فینال لیگ برتر بسکتبال تکراری شد!
- اظهارات وزیر خارجه عمان در خصوص مذاکرات امروز ایران و آمریکا
- تساوی استقلال و پیکان در نیمه نخست
- دستور فوری قالیباف در پی حادثه بندر شهید رجایی
- پیروزی پرگل خیبر در دیدار دوستانه