سقوط تاریخی قیمت نفت در آوریل؛ طلای سیاه به کف چهار ساله رسید

اقتصادنیوز: قیمت جهانی نفت در ماه آوریل با ثبت بیش از ۱۵ درصد کاهش، بدترین عملکرد ماهانه خود از زمان راهاندازی معاملات برنت در سال ۱۹۸۸ را تجربه کرد. همزمانی افزایش عرضه از سوی اوپکپلاس با افت تقاضا به دلیل جنگ تجاری و نشانههای رکود در اقتصادهای بزرگ مانند چین و آمریکا، بازار طلای سیاه را با فشار مضاعف مواجه کرده است.

به گزارش اقتصادنیوز، قیمت جهانی نفت در مسیر ثبت بزرگترین کاهش خود در ماه آوریل قرار دارد؛ نشانههایی از آسیب جنگ تجاری به رشد اقتصادی و تقاضای انرژی دیده میشود، آنهم در زمانی که ائتلاف اوپک پلاس در حال کاهش محدودیتهای عرضه است.
براساس گزارش اکوایران، شاخص جهانی نفت خام برنت که روز چهارشنبه به حدود 63 دلار رسید، در ماه آوریل حدود 15 درصد کاهش یافته که بر اساس گزارشی از بلومبرگ، بزرگترین کاهش آن در این دوره از زمانی است که معاملات نفت برنت در 1988 آغاز شد. شاخص وستتگزاس اینترمدیت نیز به دوباره به محدوده بالای 50 دلار بازگشته است.
بدترین آوریل در تاریخ نفت
نفت خام به عنوان یک کالاهای صنعتی مهم اغلب در معرض نوسانات ماهانه بزرگی قرار دارد. در آوریل 2020، همزمان با شیوع بیماری کرونا، وست تگزاس در مقطعی در محدوده منفی معامله میشد. با این حال، برنت آن ماه در سطح بالاتری بسته شد و عملکرد ماهانه وست تگزاس نیز به بدی امروز نبود.
دادههای مربوط به رشد اقتصادی آمریکا که امروز منتشر میشوند، احتمالا نشاندهنده کاهش تولید ناخالص داخلی این کشور در سه ماهه نخست سال هستند. تازهترین ارقام منتشر شده نشاندهنده سقوط اعتماد مصرف کنندگان به پایینترین سطح در طول پنج سال گذشته هستند. فعالیت تولیدی در چین نیز بیشترین کاهش از دسامبر 2023 مواجه شده که نشاندهنده خسارات اولیه ناشی از جنگ تجاری به اقتصاد این کشور است.
قیمت طلای سیاه در کف سطح چهارساله
قیمت نفت خام در ماه آوریل با کاهش شدیدی مواجه شد؛ بهطوریکه به پایینترین سطح چهارساله رسید، چراکه تعرفهگذاری تهاجمی دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا بهخصوص بر چین، چشمانداز مصرف انرژی را تضعیف کرده است. در بخش عرضه نیز، اوپک پلاس محدودیتهای عرضه را کاهش داده است؛ موسسه مالی جیپی مورگان معتقد است، این کارتل نفتی ممکن است افزایش تولید را در جلسه هفته آینده خود سرعت بخشد.
دفاع ترامپ از تعرفهها
دونالد ترامپ در گفتوگویی با شبکه ایبیسی گفت: چین سزاوار تعرفههای سنگینی است که بر صادرات آن وضع شده است. او همچنین گفت: باور ندارد که دوران سختی پیشروی مصرفکنندگان آمریکایی قرار دارد و تایید کرد که تعرفههای 145 درصدی او بر بسیاری از کالاهای چینی تقریبا به معنای تحریم است.
شوک عرضه اوپک پلاس به بازار نفت
اوپک پلاس در اوایل آوریل با تصمیم غافلگیرکننده برای افزایش عرضه در ماه می به میزان ۴۱۱ هزار بشکه در روز، بازار نفت را تکان داد. جلسه این گروه که قرار است در پنجم ماه می برگزار شود، نیز به میزان تولید نفت درماه ژوئن خواهد پرداخت. به گفته ویوک دهار، از تحلیلگران کامون ولپ بانک استرالیا، سیاستگذاری اوپک پلاس احتمالا مهمترین ریسک بازار است و بازارها نگران هستند که این کارتل بار دیگر عرضه را بیش از میزان برنامهریزی شده افزایش دهد.
فراتر از اوپک پلاس، انتظار میرود کشورهای دیگر نیز عرضه نفت خود را افزایش دهند؛ از جمله تولیدکنندگان در کانادا و گویان، و این مسئله نگرانیها از مازاد عرضه جهانی را تشدید میکند. مورگان استنلی انتظار دارد که مازاد عرضه قابلتوجهی در طول زمان در بازار نفت ایجاد شود، گرچه معیارهای کوتاهمدت نشاندهنده کمبود عرضه هستند.





مطالب مرتبط
- مرگ دختری در فرار از دست راننده متجاوز ! / مادر : تنها دخترم را با دستهای خودم به گرگها سپردم + نظر کارشناس
- مرد مرموز این روزهای مذاکرات ایران و آمریکا/ ویدئو
- گل های بازی النصر2 - کاوازاکی3 / النصر هم به سرنوشت الهلال دچار شد / نیمه نهایی لیگ نخبگان آسیا 2025
- تقسیم گوشت قربانی پس از یک انفجار / بالا گرفتن موج سهمخواهی میان اصلاحطلبان رادیکال در بندرعباس!
- المیرا شریفیمقدم: مسئول حادثه بندرعباس باید استعفا بدهد +ویدیو
- استاندار: ۱۶۵ میلیون دلار کالا از زنجان به عراق صادر شد
- هوای کرمانشاه در وضعیت هشدار؛ شاخص کیفیت هوا به مرز بحرانی رسید
- چطور مواد غذایی را فریز کنیم