پالتیکو: برخی از مقامات آمریکایی نگران توانایی ویتکاف برای مذاکره هستند

اقتصادنیوز: آمریکایی در گزارشی با اشاره به نقش مذاکرهکننده این کشور در پروندههای مهم، نوشت: «برخی از مقامات آمریکایی درباره توانایی ویتکاف برای مدیریت همزمان این پروندههای مهم، نگران هستند.»

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، در ماههای اخیر، روزانه اسم «استیون ویتکاف» را بیشتر میشنویم. او که یکی از دوستان نزدیک «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکاست، به فرستاده ویژه او در بیشتر امورات خارجی از جمله آتشبس در غزه، صلح بین اوکراین و روسیه و اکنون؛ پرونده هستهای ایران و مذاکرات غیرمستقیم بین تهران و واشنگتن تبدیل شده است.
اما نقش پررنگ ویتکاف در پروندههای مهم مذکور به نگرانی برخی از مقامات کاخ سفید دامن زده است.
نشریه آمریکایی «پالتیکو» در گزارشی به نقل از مقامات دولت ترامپ نوشت: «ویتکاف باید با مذاکرهکنندگان سرسخت ایرانی و روس سر و کله بزند.»
این نشریه نوشت: «برخی نگرانند که ویتکاف توانایی کافی برای مدیریت همزمان مذاکره با روسیه و ایران را نداشته باشد.»
پالتیکو به نقل از مقامی که هویت آن فاش نشده است، افزود: «یکی دیگر از مسائلی که مقامات امنیت ملی آمریکا را نگران کرده، توانایی ایران و روسیه برای تربیت سرسختترین مذاکرهکنندگان در جهان است.»
نشریه آمریکایی افزود: «برخی از دیپلماتهای غربی دهههاست که درحال مذاکره با همتایان روس و ایرانی خود درباره مسائل ارضی، آتشبس یا محدودیتهای تسلیحاتی هستند.»
یک دیپلمات اروپایی نیز مدعی شد: «مذاکرهکنندگان روس، دغل هستند.»
نگرانی مقامات آمریکایی از توانمندیهای ویتکاف برای مدیریت همزمان پروندههای ایران، روسیه و رژیم صهیونیستی درحالی است که روز شنبه، مذاکرات غیرمستقیم او و «سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه ایران در عمان آغاز خواهد شد.
با وجود اظهارات مقامات آمریکایی درباره «مستقیم» بودن این مذاکرات، مقامات ایرانی تأکید کردهاند که مذاکرات پیشرو، غیرمستقیم خواهد بود.
نظرات ویتکاف در مورد مسأله هستهای ایران
ماه گذشته میلادی ویتکاف مصاحبهای را به انجام رساند که در خلال آن به مسأله هستهای ایران هم اشاره کرد. وی در بخشی از این مصاحبه گفت: «هدف این است که ما چگونه با ایران تعامل میکنیم. ما نمیتوانیم اجازه دهیم کسی سلاح هستهای داشته باشد و در عین حال نفوذ زیادی هم داشته باشد.»
او البته در مصاحبه خود اعلام کرد راه حل دیپلماتیک برای تنشهای فزاینده آمریکا با جمهوری اسلامی امکانپذیر است.
او گفت: «ما باید صحبت کنیم. باید تصورات غلط را برطرف کنیم. باید یک برنامه راستیآزمایی ایجاد کنیم تا کسی نگران تسلیح شدن مواد هستهای شما نباشد و من میخواهم خودمان را به این جایگاه برسانیم؛ چرا که جایگزین این مسأله چیز خوبی نیست.»
او همچنین مدعی شد: رئیس جمهور [ترامپ]خواهان جنگ نیست. او نمیخواهد وارد جنگ شود؛ بلکه از عملیات نظامی برای توقف جنگ استفاده میکند.»
او سپس ابراز امیدواری کرد که خود وی یا یکی دیگر از دستیاران ترامپ به منظور گفتوگو با هدف تنشزدایی بتواند به تهران سفر کند.





مطالب مرتبط
- افزایش ۶۰ درصدی قیمت موبایل در ۶ ماه اخیر
- پزشکیان: در مذاکره با آمریکا، در چارچوب مشخصشده، آماده توافق هستیم / ما سر دعوا نداریم، اما زور و قلدری را هم نمیپذیریم
- افشاگری رسانه آمریکایی: «ایلان ماسک» برای ترک دولت ترامپ آماده میشود
- دیدار نوید محمدزاده و پیمان معادی در پشت صحنه کنسرت در آمریکا
- ببینید / هدیه پاپ فرانسیس به معاون ترامپ ساعاتی پیش از وفات
- افتتاح ۲ بازار میوه و تره بار تا پایان خردادماه
- ادعای نماینده مجلس؛ ایران و آمریکا در یک چارچوبی توافق کردند
- گفتوگوی تلفنی وزرای خارجه ایران و قطر درباره غزه و مذاکرات تهران-واشنگتن