آش کدو حلوایی گیلانی/ یک تجربه لذیذ و سالم از سفره های ایرانی

آش کدو حلوایی، یکی از خورشهای خوشمزه و مقوی استان گیلان است که با طعمی دلپذیر، هر کسی را به سمت خود جذب میکند. این آش به عنوان یک وعده غذایی سالم، گزینهای عالی برای افزایش انرژی و تأمین ویتامینهای مورد نیاز بدن محسوب میشود.

طرز تهیه آش کدو حلوایی گیلانی با برنج و شیر
آش کدو حلوایی غذایی بسیار مقوی برای سرماخوردگی است که در فصل سرما می توانید با برنج نیم دانه، بلغور گندم، شیر و شکر به سبک گیلانی آن را تهیه کنید. آش کدو حلوایی یکی از آش های خوشمزه و فصلی است که معمولا در فصل سرما با کدو حلوایی درست می شود و برای تقویت سیستم ایمنی بسیار مفید است.
آش کدو حلوایی از آش های مقوی و پر خاصیت است که می توانید برای درمان سرماخوردگی آن را در منزل به راحتی درست و نوش جان کنید. آش کدو حلوایی با مواد مختلف و دستورهای متنوعی درست می شود و طعم مطبوع و عالی دارد. در این مقاله طرز تهیه آش کدو حلوایی را به شما آموزش خواهیم داد، پس با ما همراه باشید.
مواد لازم برای آش کدو حلوایی گیلانی
- کدو حلوایی پوست گرفته 500 گرم
- شیر 2 پیمانه
- آب 2 پیمانه
- برنج نیم دانه 1 پیمانه
- شکر نصف پیمانه
- دارچین برای تزئین
طرز تهیه آش کدو حلوایی
بعد از پاک کردن، برنج را خوب با آب بشویید و چند بار آب آن را خالی و به همراه مقداری آب یکی دو ساعت خیس کنید.
در فاصله خیس خوردن برنج، کدو حلوایی را بشویید و خشک و پوست آن را به کمک یک کارد تیز جدا کنید، بعد کدو را از وسط نصف کنید و تخم و ریشه های داخل کدو را جدا و در اندازه های کوچک تر خرد کنید.
آب برنج را خالی کنید و برنج را به همراه کدو حلوایی خرد شده و یک و نیم پیمانه آب، داخل یک قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا برنج و کدو با هم پخته شوند.
بعد از این که آب مواد کم و کشیده شد، زود به زود برنج و کدو را هم بزنید تا ته نگیرد. اگر برنج و کدو هنوز نپخته بودند، نصف پیمانه دیگر آب اضافه کنید و زمان دهید تا کامل پخته و نرم شوند.
بعد از پخت برنج و کدو و کشیدن آب، شیر را داخل مواد بریزید و بعد از مخلوط کردن شکر را اضافه کنید. مواد را مرتب هم بزنید تا خوب له و با هم ترکیب شوند.
زمانی که آش به خوبی غلیظ شد، آماده است و می توانید داخل ظرف سرو بریزید و با پودر دارچین تزئین و نوش جان کنید.
نکات مهم و فوت و فن طرز تهیه آش کدو حلوایی
در غذاهایی که قرار است برنج در نهایت له شود، بهتر است به جای برنج درشت از برنج نیم دانه استفاده کنید.
کدو حلوایی هنگام پخت آب می اندازد، پس آب زیاد اضافه نکنید.
زمانی که رد ملاقه روی آش باقی بماند، آش کدویی حلوایی کاملا جا افتاده و پخته است.
برای پوست گرفتن کدو حلوایی، می توانید آن را چند دقیقه داخل فر یا مایکروفر قرار دهید تا کمی نرم شود بعد پوست آن را به راحتی جدا کنید.
منبع : سلام دنیا