طرز تهیه دوگوله کباب اراکی / غذای خوشمزه و پرخاصیت

طرز تهیه دوگوله کباب اراکی / غذای خوشمزه و پرخاصیت

 دوگوله کباب یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه اراکی است که به دلیل طعم و خواصش، طرفداران زیادی دارد. این کباب، ترکیبی از گوشت چرخ کرده، گردو و رب انار است و به عنوان یک غذای مقوی و مفید برای پاکسازی کبد و درمان یبوست شناخته می‌شود.

دوگوله کباب اراکی؛ کباب لذیذی که کبد چرب شما را درمان می کند

کباب دوگوله مثل کباب تابه ای یکی از بهترین و راحت‌ترین غذاها با گوشت چرخ کرده برای وعده ناهار یا شام است. کباب دوگوله را می‌توانید با برنج یا نان و سبزی خوردن سرو کنید.

مواد لازم جهت تهیه دوگوله کباب اراکی:

  • گوشت چرخ کرده مخلوط: 250 گرم
  • پیاز: 2 عدد متوسط
  • رب انار: 4 قاشق غذاخوری
  • سماق: 2 قاشق غذاخوری
  • سبزی خشک ریحان: 1 قاشق غذاخوری
  • مغز گردو (ریز خرد شده): 150 گرم
  • آب: 2 لیوان فرانسوی دسته‌دار
  • زردچوبه، نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم
  • روغن: به مقدار کافی
  • نان یا برنج: برای سرو دوگوله کباب
  • سبزی خوردن، سالاد و ترشی: برای سرو دوگوله کباب

دوگوله کباب اراکی

طرز تهیه دوگوله کباب اراکی:

آماده‌سازی سس:

یکی از پیازها را پوست گرفته و به صورت خلالی باریک یا نگینی ریز خرد کنید.

در یک تابه مقداری روغن بریزید و روی حرارت بگذارید تا داغ شود.

پیازهای خرد شده را در روغن داغ تفت دهید تا سبک و طلایی شوند.

رب انار، سماق، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را به پیاز اضافه کرده و کمی تفت دهید تا عطر ادویه ها بلند شود.

آب را اضافه کرده و بگذارید سس بجوشد و کمی غلیظ شود.

آماده‌سازی کباب:

پیاز دیگر را پوست گرفته و رنده کنید. آب اضافی آن را بگیرید.

گوشت چرخ کرده، پیاز رنده شده، مغز گردو خرد شده، سبزی ریحان خشک، نمک و فلفل را در یک کاسه با هم مخلوط کنید.

مواد را خوب ورز دهید تا کاملا یکدست شوند.

از مخلوط گوشت، به اندازه یک گردو برداشته و به شکل دلخواه (گرد یا بیضی) فرم دهید.

پخت کباب:

کباب‌های فرم داده شده را به آرامی در سس در حال جوش قرار دهید.

حرارت را کم کنید و درب تابه را بگذارید تا کباب‌ها به مدت 1 تا 1.5 ساعت بپزند و سس غلیظ شود.

سرو:

دوگوله کباب را با نان یا برنج سرو کنید.

می‌توانید در کنار آن از سبزی خوردن، سالاد و ترشی نیز استفاده کنید.

طرز تهیه دوگوله کباب اراکی

نکات مهم جهت تهیه دوگوله کباب:

برای طعم بهتر، از گوشت چرخ کرده مخلوط گوسفندی و گوساله استفاده کنید.

مقدار رب انار را می‌توانید با توجه به ذائقه خود تنظیم کنید.

اگر سس خیلی غلیظ شد، می‌توانید کمی آب جوش به آن اضافه کنید.

برای عطر بیشتر، می‌توانید در اواخر پخت، کمی نعناع خشک به سس اضافه کنید.

 

 منبع خبر