سبک زندگی و تقویت عضلات راهکارهای اصلی مقابله با خشکی گردن

برنا - گروه اجتماعی؛ متخصص مغز و اعصاب و عضو هیئتعلمی دانشگاه علوم پزشکی همدان توضیحاتی درباره علائم خشکی گردن ارائه داد و گفت: مهمترین راه پیشگیری از خشکی گردن، تقویت عضلات اطراف دیسک و تغییر سبک زندگی است.

مشهود آقاجانلو متخصص مغز و اعصاب و عضو هیئتعلمی دانشگاه علوم پزشکی همدان در خصوص علل خشکی گردن و تأثیر استفاده از گوشی و سیستمهای رایانهای بر این معضل، اظهارکرد: لزوماً نمیتوان گفت که استفاده از وسایل الکترونیکی، عامل اصلی این موضوع است. این بیماری از قبل شایع بوده و در حال حاضر به دلیل پیشرفتهای پزشکی، تشخیص آن بهتر شده است.
براساس گزارش مرکز اطلاع رسانی وزارت بهداشت، وی با تأکید بر اینکه مهمترین راه پیشگیری از خشکی گردن، تقویت عضلات اطراف دیسک و تغییر سبک زندگی است، ابراز کرد: تصحیح حرکات، نشستن و یا وضعیت مناسب گردن هنگام استفاده از وسایل الکترونیکی، میتواند کمک شایانی به پیشگیری از این بیماری کند.
متخصص مغز و اعصاب و عضو هیئتعلمی دانشگاه علوم پزشکی همدان، با اشاره به علائم این بیماری عنوان کرد: بیشترعلائم آن بهصورت درد موضعی آغاز میشوند؛ دردهایی که با حرکت بیشتر میشوند و در اوایل و اواخر روز تشدید میشوند.
آقاجانلو با بیان اینکه این دردها در مراحل اولیه بهصورت دردهای اسکلتی آغاز میشوند و بهمرور زمان به اندامها هم سرایت میکنند، اذعان کرد: در مراحل پیشرفته، درد گردن به اندامهای فوقانی و دستها هم منتشر میشود.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا دردهای گردنی ناشی از خشکی گردن میتواند منجر به آرتروز یا دیسک شود، گفت: به این پدیدهها دژنراتیو گفته میشود؛ در واقع پدیدههایی هستند که بر اثر فشار عوامل فیزیکی نامتعارف ایجاد میشوند که بهنوعی با یکدیگر مرتبط هستند، ولی نمیتوان گفت که زمینهساز یکدیگر هستند.
این متخصص مغز و اعصاب در خصوص پیشگیری و درمان این بیماری گفت: در این بیماری توصیه به پرهیز از استفاده طولانیمدت از تبلت و تلفن همراه جابهجاکردن وسایل سنگین و خمنکردن بیش از سر هنگام کار میشود.
آقاجانلو بر لزوم انجام فعالیت بدنی و ورزش اذعان کرد: هر چهقدر عضلات اطراف مهرهها قویتر شوند، فشار بیشتری از روی دیسک برداشته میشود و احتمال ابتلا به این بیماری کاهش مییابد.
وی با بیان اینکه کنترل وزن هم تأثیر زیادی بر کاهش ابتلا به این بیماری میگذارد، خاطرنشان کرد: تصحیح ارگونومی محل کار و منزل کمک میکند که شرایط بهتری ایجاد شود، ولی نمیتوان گفت که تنها ارگونومی محل کار سبب ایجاد دیسک گردن میشود، اما تأثیر دارد.
عضو هیاتعلمی دانشگاه علوم پزشکی همدان خاطرنشان کرد: کنترل وزن، ورزش سبک و منظم، رژیم غذایی مناسب و پرهیز از فعالیتهای فیزیکی نامتعارف، در پیشگیری و جلوگیری از روند ابتلا میتواند تأثیرگذار باشد.
انتهای پیام/





مطالب مرتبط
- جنایتکاران سایبری با استفاده از سایتهای تقلبی اطلاعات رمزنگاری کاربران را سرقت میکنند
- انهدام مزرعه استخراج غیرمجاز ارز دیجیتال در جنوب گیلان
- اورست، قلهای بلند یا گورستان همیشگی کوهنوردان؟
- واکنش مهدی تاج به توصیه جنابخان
- مجلس مذاکرات را رصد و نظارت می کند/ هیچ توافقی نداریم که بخواهیم درباره آن ارزیابی داشته باشیم
- وزیر دولت شهید رئیسی: نوع شهادت رئیسجمهور طوری بود که بخشی از بدن مبارکشان در محل شهادت باقی مانده+ویدیو
- دستگیری سارق اماکن خصوصی در شوش
- رونمایی از خودروی بابک زنجانی مفسد اقتصادی ! + ببینید