تولید دانش مبتنی بر سیره رضوی و پشتوانه‌سازی مبتنی بر سیمای امام رضا(ع) در ادبیات فارسی

 تولید دانش مبتنی بر سیره رضوی و پشتوانه‌سازی مبتنی بر سیمای امام رضا(ع) در ادبیات فارسی

 مدیرعامل بنیاد بین‌المللی فرهنگی‌هنری امام‌رضا(ع) با بیان اینکه در امر برگزاری همایش‌های علمی پژوهشی دو رویکرد داریم؛ گفت: یکی تولید دانش حکمرانی یعنی دانش مبتنی بر سیره رضوی و دیگری پشتوانه‌سازی مبتنی بر سیمای امام رضا در ادبیات و زبان فارسی است.

به گزارش خبرگزاری برنا از خراسان رضوی، مرتضی سعیدی‌زاده، مدیرعامل بنیاد بین‌المللی فرهنگ هنری امام رضا علیه السلام در سومین نشست مشترک تحریریه فصلنامه‌های علمی پژوهشی "فرهنگ رضوی " با بیان اینکه در این بنیاد درصدد رویکرد تحولی هستیم اظهار داشت: این بنیاد در زیست‌بوم فرهنگ و هنر شکل پیدا کرده و ماموریت آن توسعه فرهنگ رضوی است‌ نه توسعه دانش در حیطه کاری که بر عهده دارد.

وی عنوان کرد: برای اینکه بتواند ماموریت خود را به خوبی انجام دهد برای خود زیرساختار و ساختارهای علمی فرهنگی پژوهشی و رسانه‌ای تعریف کرده است.

سعیدی‌زاده با بیان اینکه بنیاد بین المللی فرهنگی و هنری امام رضا علیه السلام با رویکرد تحولی کا مد نظر قرار داده در حرکت است، گفت: ما در صدد تدبیر این هستیم که فصلنامه‌های فرهنگ رضوی یا فرهنگ اهل بیت در چه نقطه ای از این ماموریت بنیاد باید جانمایی شود.

وی با بیان اینکه بنیاد بین المللی امام رضا ع در زیست بوم فرهنگ و هنر تعریف شده و در زیست بوم علمی شکل پیدا نکرده تصریح کرد: این بنیاد در زیست و فرهنگ و هنر شکل پیدا کرده ماموریتش توسعه فرهنگ رضوی در این حوزه است.

مدیرعامل بنیاد بین‌المللی فرهنگ هنری امام رضا علیه السلام با بیان اینکه ما باید بین توسعه دانش در عرصه رضوی و بین توسعه فرهنگ رضوی در عرصه جامعه تمایز ببخشیم، گفت: بنیاد برای اینکه بتواند ماموریت خودش را خوب انجام داده و باری از مسائل فرهنگی جامعه را تدبیر کند، زیرساخت ها و ساختارهای فرهنگی علمی پژوهشی و هنری رسانه ای مشخصی را برای خود تعریف کرده است.

وی ادامه داد: ما اگر بخواهیم با یک نگاه مهندسی به موضوع نگاه کنیم شاید تولیدات علمی باید در ظرفیتی خارج از بنیاد شکل پیدا می کرد و ظرفیت های علمی در واقع کمک کننده در فضای بنیاد می‌بود اما بنیاد برای اینکه بتواند ماموریت توسعه فرهنگی خود را به خوبی انجام بدهد و بدلیل اینکه هر ساختاری در نظام جمهوری اسلامی ایران منفصل از هم و جزیره ای کار می‌کند در این حوزه وارد عمل شد و لایه علمی و پژوهشی در آن مورد توجه قرار گرفت.


سعیدی‌زاده متذکر شد: بر این اساس باید ببینیم هدف این توجه به حوزه پژوهش، دانش و حوزه محتوا چه چیزیست و تمرکز بکنیم به اینکه ما از لایه پژوهشی چه انتظار داریم که تولید دانش را از این حوزه انجام بدهیم.

وی با بیان اینکه بنیاد متکفل یک نقطه طلایی دیگریست که به نظر من واقعا مغفول واقع شده گفت: لایه‌ای که ما نتونستیم نه در بنیاد و نه در ساختارهای فرهنگی کشور آن را تدبیر کنیم که آن لایه عقبه و پشتوانه سازی فعالیت های فرهنگی در عرصه حوزه فرهنگ و هنر با نگاه موضوعی در عرصه موضوع رضوی است‌.

سعیدی‌زاده با طرح این سؤال که‌عقبه سازی و پشتوانه سازی این مهم کجاست و تولیدات هنری از کجا باید خوراک فکری و محتوایی خود را تامین کنند؟ گفت: این موضوع مهمی است که باید مورد توجه جدی قرار بگیرد.

وی با اشاره به سخنان رهبری مبنی بر اینکه از هنرمندان انتظار بی‌جا داریم که به تولید آثار فرهنگی و هنری و رمان های معرفتی سیره اهل بیت بپردازند چرا که باید محتوای مناسب و غنی و متقن را در اختیار آنها قرار دهند تا دستمایه تولید آثار هنری قرار گیرد، افزود: ایشان سال ۸۵ نیز تاکید داشتند که این محتوای متقن و غنی و فراوری شده برای خلق آثار هنری می‌بایست توسط حوزه علمیه سازمان تبلیغات. وزارت ارشاد و و دستگاه های متولی این حوزه بررسی و معارف تبدیل به حوزه‌های کاربردی شود‌

مدیرعامل بنیاد بین‌المللی امام رضا تصریح کرد: به همین دلیل بنیاد در لایه پژوهشی ماموریت انتقال معنا از حوزه محض به حوزه فرهنگ و هنر را مورد توجه قرار داده و بر مبنای آن در سال‌ای گذشته دو دانشنامه امام رضا(ع) را عرضه کرد.

وی با اشاره به سریال‌هایی خاصی چون موسی‌کلیم‌الله و روایت عشق، ابراز داشت: چنین آثاری باید مکانی برای تولید محتوا داشته باشند که در همین راستا جشنواره‌های موضوع محور امام رضا علیه السلام طی سالهای برگزاری تولیدات ارزشمندی در حوزه رصوی با ابزار هنر رقم زده است.

سعیدی‌زاده با بیان اینکه در جشنواره امسال بیش از هفت هزار اثر فرهنگی هنری در بخش‌های مختلف به تولید رسید که بالغ بر ۲۰ میلیارد تومان هزینه شد، گفت: از آنجا که معتقدیم داشته‌ها یا مایه های معرفتی باید از حوزه نظری به عملی وارد شود، سال گذشته بنیاد در راستای ساخت فیلم" آبی روشن" شش میلیارد تومان هزینه کرد تا بحث معین‌الضعفا بودن حضرت در این فیلم به تصویر کشیده شود.

به گفته سعیدی‌زاده؛ فصلنامه‌ها، منظومه و همایش هایی که در بنیاد شکل گرفته بهترین محتوای معرفتی را مدنظر قرار داده که ما از ان به عنوان پشتوانه سازی معرفتی جریان فرهنگ با هنر در موضوع نظری یاد می‌کنیم.

وی با تاکید بر این در راستای رسیدن به این هدف باید همفکری کرد که اتصال معارف رضوی در حوزه فرهنگ و هنر چگونه باید باشد، گفت: مدیریت راهبردی سند پشتوانه عمیق بحث های نظری خود را شکل داده‌ایم اما امیدواریم با همراهی و همفکری شما عزیزان بتوانیم نقطه اتصالی برای هم افزایی داشته باشیم.

مدیرعامل بنیاد بین‌المللی فرهنگ هنری امام رضا علیه السلام یادآور شد: در امر برگزاری همایش‌های علمی پژوهشی دو رویکرد داریم؛ یکی تولید دانش حکمرانی یعنی دانش مبتنی بر سیره رضوی و دیگری پشتوانه‌سازی مبتنی بر سیمای امام رضا در ادبیات و زبان فارسی است تا محرز شود پشتوانه اسلامی در اندیشه ادبی چگونه باید باشد.

وی در پایان سخنانش ابراز داشت: تحقق این امر کار علمی پژوهشی می‌طلبد و ما امیدواریم با یاری عزیزان در این حوزه نقطه ماموریتی خود را پیدا کرده و در جای درستی قرار بگیریم.

 

 منبع خبر