آغاز فصل جدیدی در تحول آموزش علوم پزشکی با تأکید بر آمایش سرزمینی و بین‌المللی‌سازی / ۱۰ برنامه تحول در آموزش پزشکی کلید خورد

 آغاز فصل جدیدی در تحول آموزش علوم پزشکی با تأکید بر آمایش سرزمینی و بین‌المللی‌سازی / ۱۰ برنامه تحول در آموزش پزشکی کلید خورد

 برنا - گروه اجتماعی: ‎پس از سپری شدن چندین ماه در رفع عوارض دانشگاه‌ها اعم از بدهی‌های سنگین و کاهش انگیزه و. اجرای رسمی برنامه‌های تحول در آموزش علوم پزشکی با رویکردی نوین جهت ارتقا دانشگاه‌ها به سطح دانشگاه‌های معتبر بین المللی آغاز شد.

‎ این برنامه‌ها با هدف ارتقاء کیفیت، عدالت آموزشی، بهره‌وری و پاسخ‌گویی به نیاز‌های آینده نظام سلامت کشور تدوین شده‌اند و نقطه آغاز فصل جدیدی در نظام آموزش علوم پزشکی به شمار می‌روند.

‎براساس گزارش روابط عمومی معاونت آموزشی وزارت بهداشت، در قالب این تحول، ده برنامه محوری بر اساس بازنگری اسناد بالادستی، تجربیات دوره‌های پیشین و نظرات بیش از ۲۰۰ نفر از صاحب‌نظران، مدیران و اعضای هیأت علمی طراحی و در نود و چهارمین نشست شورای عالی برنامه‌ریزی علوم پزشکی در تاریخ ۱۲ اسفندماه ۱۴۰۳ به تصویب رسیده است. این برنامه‌ها عبارت‌اند از:
۱. تحول بین‌المللی‌سازی آموزش علوم پزشکی

۲. تحول اعتباربخشی در آموزش علوم پزشکی۳

۳. تحول در آموزش علوم پایه و داروسازی

۴. ارتقاء اخلاق پزشکی و رفتار حرفه‌ای

۵. اقتصاد و ارتقاء بهره‌وری آموزش علوم پزشکی

۶. توسعه فناوری‌های نوین و هوشمندسازی در آموزش علوم پزشکی

۷. بازنگری برنامه‌های آموزشی رشته‌های علوم پزشکی با رویکرد نوین

۸. مرجعیت علمی و آینده‌نگاری

۹. ارزیابی و نظارت بر تأثیر و پیامد توسعه رشته‌های علوم پزشکی

۱۰. مأموریت‌گرایی و آمایش سرزمینی

مطابق با این ابلاغیه، برای هر برنامه یک مسئول در حوزه ستادی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی تعیین شده است تا با تشکیل تیم‌های تخصصی و تدوین برنامه‌های عملیاتی، اهداف کلان و شاخص‌های مرتبط را در سه سطح ستاد، کلان‌منطقه و دانشگاه‌ها پیگیری نمایند.

هم‌زمان با آغاز اجرای این برنامه‌ها، کلیه ساختار‌های پیشین ذیل برنامه جامع عدالت، تعالی و بهره‌وری در آموزش علوم پزشکی متوقف شده و ساختار جدید بر اساس برنامه‌های تحولی جایگزین آن می‌شود.

‎معاونت آموزشی وزارت بهداشت ضمن تأکید بر لزوم مشارکت فعال اساتید، روسای دانشگاهها، مدیران، معاونین آموزشی، اعضای هیأت علمی، دانشجویان و دیگر ذی نفعان دانشگاه‌های علوم پزشکی، اعلام کرد که عملکرد هر یک از برنامه‌ها به طور منظم در شورای هماهنگی برنامه‌های تحول در آموزش علوم پزشکی مورد بررسی، پایش و ارزیابی قرار خواهد گرفت.

انتهای پیام /

برچسب
 

 منبع خبر