توسعه روابط تجاری ایران و قرقیزستان نیازمند توافقات پولی و بانکی است | تأکید بر سرمایهگذاری مشترک در حوزه حملونقل و کشت فراسرزمینی

برنا - گروه اقتصادی: نایبرئیس اتاق ایران با تأکید بر سرمایهگذاری مشترک ایران و قرقیزستان در حوزه حملونقل و کشت فراسرزمینی، گفت: دو کشور نیازمند توافقات پولی و بانکی هستند.

نایبرئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، گفت: حجم تجارت ۱۰۶ میلیون دلاری ایران و قرقیزستان، تناسبی با ظرفیتهای دو طرف ندارد و اتاقهای دو کشور با همراهی شرکتهای کوچک و متوسط ایران و قرقیزستان باید برنامه مشخصی برای افزایش سطح تبادلات تجاری دوجانبه اجرا کنند.
قدیر قیافه، در نشستی با ممدصادک بکیروف، نایبرئیس اتاق بازرگانی قرقیزستان، ادامه داد: قرقیزستان دارای ظرفیتهای متعدد اقتصادی از جمله عضویت در سازمان تجارت جهانی است و زمینههای زیادی برای همکاری با این کشور وجود دارد.
او با اشاره به افزایش ۱۰ درصدی حجم مبادلات تجاری ایران و قرقیزستان، افزود: این افزایش نویدبخش بود، اما هنوز با ظرفیتها فاصله زیادی دارد. البته اجرای توافق تجارت آزاد ایران و اوراسیا از ۲۵ اردیبهشت میتواند به جهشی در تبادلات دوجانبه منجر شود.
قیافه تأکید کرد: توافقات بانکی و مالی در توسعه روابط دو کشور نقش مؤثری دارد. همچنین حضور ما در نمایشگاههای تخصصی دو کشور به آشنایی بیشتر و ارتباطات مؤثر بین بخشهای خصوصی دو طرف کمک خواهد کرد.
او افزود: سرمایهگذاری مشترک در حوزههای لجستیک و حملونقل، یکی از زمینههای مؤثر همکاری در کاهش هزینههای تمامشده کالا برای هر دو طرف خواهد بود.
قیافه با اشاره به نزدیکی قرقیزستان به چین، بیان کرد: میتوانیم از این مزیت در اجرای پروژههایی برای نقلوانتقال سریع و ایمن محصولات ایرانی به قرقیزستان و چین و برعکس استفاده کنیم.
نایبرئیس اتاق ایران، حوزههای گردشگری و کشت فرامرزی را از دیگر زمینههای مستعد همکاری میان دو کشور دانست و گفت: با توجه به طبیعت زیبا، خاک حاصلخیز و منابع زیاد آبی قرقیزستان، با سرمایهگذاری مشترک سرمایهگذاران ایرانی میتوان محصولات کشاورزی را تولید و به ایران و دیگر کشورهای دنیا صادر کنیم.
او با اشاره به اراده رهبران دو کشور برای توسعه همهجانبه روابط، گفت: باید تلاش کنیم با اجرای پروژههای مشترک تجاری و صنعتی برد-برد، همکاریهای پایدار اقتصادی رقم بزنیم.
ممدصادک بکیروف، نایبرئیس اتاق بازرگانی قرقیزستان، هم در ادامه گفت: ما باید در راستای سیاست نفع دوجانبه حرکت کنیم. توسعه روابط تجاری و اقتصادی باید منافع دو طرف را تأمین کند.
او با بیان اینکه دو کشور ظرفیتهای زیادی دارند، اما مسائلی وجود دارد که باید حل شوند، افزود: باید بررسی کنیم که چه راههایی برای نزدیکتر شدن بیشتر تجار و بازرگانان دو طرف وجود دارد. در حال حاضر تراز تجاری به نفع ایران مثبت است، اما این وضعیت باید متوازن شود.
بکیروف تأکید کرد: متأسفانه تجار دو طرف از مزیتها و فرصتهای تجاری یکدیگر مطلع نیستند و با کمبود اطلاعات مواجه هستیم. اتاقهای بازرگانی ایران و قرقیزستان باید به تجار اطلاعات بهروز ارائه کنند. اما حل مسائل لجستیکی و تبادلات مالی باید از طریق دولتها پیگیری شود.
او با بیان اینکه باید تدبیری برای افزایش امنیت قراردادهای تجاری میان ایران و قرقیزستان اندیشیده شود، گفت: باید یک اتاق مشترک ایجاد کنیم. همینطور راهاندازی مراکز تجاری در تهران و بیشکک و بازدید از نمایشگاههای طرف مقابل از جمله اقدامات مفید در توسعه روابط تجاری دو کشور است.





مطالب مرتبط
- کوشکی مسی شد، اسلامی گل زد؛ گل دوم استقلال به آلومینیوم
- رزاقینیا تراکتور را یک قدم به قهرمانی نزدیکتر کرد!
- پیشبینی مسیر بورس/ تداوم موج صعودی نه یا توقف در ایستگاه اردیبهشت؟
- العربیه: وزیر دفاع آمریکا، مأموریت ناو هواپیمابر ترومن در دریای سرخ را تمدید کرده / با این تصمیم، ارتش آمریکا حداقل برای یک هفته دیگر دو ناو هواپیمابر در منطقه خواهد داشت
- آمریکا از مذاکرات رسمی صلح اوکراین خارج شد
- انتقال حسابهای شرکتهای نفت و پتروشیمی به خوزستان تا نیمه امسال اجرایی میشود
- مربی رئال در جام باشگاههای جهان مشخص شد
- استیبل کوین جدید برای صنعت گیمینگ: «گیم دلار» روی بلاکچین SUI راهاندازی میشود