وزیر جهاد کشاورزی: ارتقای همکاری‌ها اولویت ایران و قرقیزستان است

 وزیر جهاد کشاورزی: ارتقای همکاری‌ها اولویت ایران و قرقیزستان است

 برنا - گروه اقتصادی؛ وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه ارتقای همکاری‌های کشاورزی اولویت ایران و قرقیزستان است، گفت: سطح همکاری‌های اقتصادی با روابط سیاسی دو کشور متناسب نیست و باید ارتقا پیدا کند.

غلامرضا نوری قزلجه عصر امروز در آیین اختتامیه چهاردهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی، علمی، فنی و فرهنگی ایران و قرقیزستان با بیان اینکه این اجلاس می‌تواند نقطه عطفی در روابط دو کشور باشد، همزمانی این اجلاس با هفتمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران (اکسپو ۲۰۲۵)، فرصت ارزشمندی برای تعامل تجار دو کشور فراهم کرد.

وی با تسلیت به دلیل عزای عمومی در ایران برای حادثه بندر شهید رجایی، از ابراز همدردی سیدیکوف باکیت تولموشویچ وزیر اقتصاد و بازرگانی قرقیزستان، و هیات همراه قدردانی و از تلاش‌های کارشناسان و معاونین دو کشور برای نهایی‌سازی اسناد این اجلاس تشکر می‌کنم و گفت: امیدوارم این نشست با تکمیل دستاوردهای گذشته، چارچوب محکمی را برای همکاری‌های دوجانبه فراهم کند.

وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به دیدارهای سال گذشته رئیس‌جمهور ایران با مقامات قرقیزستانی اظهار کرد: سطح کنونی همکاری‌های اقتصادی را با سطح روابط سیاسی متناسب نیست و باید ارتقا پیدا کند، این اجلاس برای تقویت تعاملات و روابط تجاری و اقتصادی و بازرگانی به ویژه در بخش کشاورزی بسیار مؤثر است.

تسهیل سرمایه‌گذاری قرقیزستان در بنادر ایران

نوری قزلجه گفت: این اجلاس برنامه‌های متعددی برای رونق اقتصاد و تجارت در دستور کار دارد، تبادل فهرست کالاهای صادراتی، حمایت از شرکت‌های فعال، حضور شرکت‌های ایرانی در پروژه‌های فنی-مهندسی قرقیزستان و سامان‌دهی حمل‌ونقل در کریدور شمال-جنوب از مهم‌ترین محورهای همکاری‌ها و توافقات میان دو کشور است.

وی با بیان اینکه در بخش کشاورزی، توافقاتی برای ایجاد مزارع مشترک تولید ماهی، خوراک دام و طیور و همکاری در قرنطینه دامی و نباتی حاصل شده است، اظهار کرد: امیدوارم مذاکرات برای پروازهای منظم و مستقیم، تسهیل صدور روادید و سرمایه‌گذاری قرقیزستان در بنادر ایران به نتایج عملی منجر شود.

وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه اشتراکات فرهنگی و تاریخی دو ملت، زمینه‌ساز امضای اسناد فرهنگی و برگزاری نمایشگاه‌ها و جشنواره‌هاست، افزود: توافقات در حوزه‌های نفت، انرژی، ورزش و فرهنگ با مشارکت بخش خصوصی و تعاونی نیز گام‌های مؤثری برای تقویت روابط خواهد بود.

ترسیم افق‌های جدید در همکاری اقتصادی قرقیزیستان و ایران

سیدیکوف باکیت تولموشویچ، وزیر اقتصاد و بازرگانی قرقیزستان نیز در این نشست با ابراز اطمینان از تأثیر مثبت توافقات جدید، اعلام کرد: این سند به تعمیق و تقویت روابط دوجانبه و اجرای پروژه‌های مشترک در حوزه‌های کشاورزی و معادن کمک خواهد کرد.

وی بر تسریع ارتباط میان صاحبان مشاغل دو کشور تأکید کرد و گفت: جلسات تکمیلی برای بررسی همه‌جانبه همکاری‌ها برگزار شود، نتایج نشست امروز افق‌های جدیدی برای توسعه همکاری‌های مشترک ترسیم خواهد کرد.

چهاردهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری قرقیزستان با حضور مقامات عالی‌رتبه از دو کشور، شامل وزیران اقتصاد و بازرگانی ایران و قرقیزستان، و دیگر مسئولان دولتی، با هدف بررسی و گسترش روابط اقتصادی، تجاری و سرمایه‌گذاری هفتم و هشتم اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۴ در تهران برگزار شد.

در این نشست، پیشرفت‌های قابل توجه در زمینه‌های مختلف همکاری‌های دوجانبه مورد بررسی قرار گرفت و گزارشی از عملکرد کمیسیون مشترک در سال‌های اخیر ارائه شد. طبق آمار ارائه‌شده، تجارت بین دو کشور در سال گذشته رشد چشمگیری داشته و ۳۱ درصد افزایش را نشان می‌دهد.

مقامات دو کشور همچنین درباره زمینه‌های جدید همکاری، از جمله تقویت سرمایه‌گذاری‌های مشترک، تبادل تجارب و توسعه همکاری‌های اقتصادی، بحث و گفت‌وگو کردند.

یکی از دستاوردهای مهم این اجلاس، امضای یادداشت تفاهم برای تشکیل کمیته مشترک سرمایه‌گذاری میان دو کشور بود. این یادداشت با حضور رئیس صندوق توسعه ملی ایران، و وزیر اقتصاد و بازرگانی قرقیزستان به امضا رسید. همچنین، مقامات دو کشور بر اهمیت راه‌اندازی سریع دفتر سرمایه‌گذاری ایران و قرقیزستان تاکید کردند.

 

 منبع خبر