زنجیره ارزش گیاهان دارویی به استان فارس رسید

 زنجیره ارزش گیاهان دارویی به استان فارس رسید

 مدیریت زنجیره ارزش بنیاد برکت در تشریح فرایند اجرایی زنجیره‌های ارزش رسته محور در استان فارس بیان کرد: بنیاد برکت در سال جاری بخشی از منابع خود را به حمایت از زنجیره‌های ارزش رسته محور اختصاص داده است تا در راستای پتانسیل‌ های مناطق و همین‌طور زنجیره‌های ارزش هر منطقه بتواند نقشی هدفمند تر در ایجاد اشتغال ایفا نماید. هدف از اجرای مدل توسعه زنجیره های ارزش رسته محور توانمندسازی محرومین، توسعه کسب‌وکارهای پایدار و ارتقای زنجیره‌های ارزش دارای مزیت رقابتی، با تمرکز ویژه بر مناطق کم‌برخوردار و روستایی هستند.

به گزارش خبرگزاری برنا از فارس، سمیرا جعفری افزود این مدل در اسناد بالادستی کشور از جمله سند ملی امنیت غذایی که در راستای خودکفایی کشور می باشد، از نیمه دوم سال ۱۴۰۲ مورد تأکید قرار گرفت و در پی این مهم شورای ملی راهبردی زنجیره‌های ارزش ذیل وزارت کشور تشکیل شده و موضوع زنجیره ارزش در دستور کار تمامی استان‌ها قرار گرفت .
مدیر زنجیره ارزش بنیاد برکت هدف از رسته محور بودن این زنجیره‌ها را تمرکز در یک رسته عنوان کرد و ادامه داد: یک زنجیره بایستی در تمامی حلقه‌های آن کار شود تا بتوان ارزش افزوده‌ای در تمامی مراحل پیوسته‌ای که برای تولید یک محصول نهایی نیاز است را ایجاد کرد.
وی تأکید کرد: با کنار هم قراردادن حلقه‌های زنجیره می‌توان بهره‌وری را افزایش داده و هزینه‌ها را کاهش داد و به واسطه این زنجیره محصولی تولید خواهد شد که مزیت رقابتی دارد و در نتیجه در بازار هدف با سهولت بیشتری می‌توان در مورد قیمت و کیفیت آن محصول به رقابت پرداخت.
جعفری در مورد فرایند اجرایی زنجیره‌های ارزش رسته محور بیان کرد: این فرآیند شامل بررسی، شناسایی و انتخاب زنجیره‌های اولویت‌دار دارای مزیت رقابتی در مناطق کم‌برخوردار هدف بنیاد برکت و همچنین شناسایی، ارزیابی و انتخاب پیشران زنجیره‌های ارزش رسته محور بنیاد برکت به‌عنوان ارائه‌دهندگان خدمات کسب‌وکار در حوزه طرح‌های اشتغال‌زایی خرد، خانگی، کارگاهی و بنگاهی است.
وی از انتخاب زنجیره ارزش گیاهان دارویی در استان فارس خبر داد و گفت: زنجیره ارزش گیاهان دارویی شامل مجموعه‌ای از فعالیت‌ها و مراحل است که از کاشت، داشت و برداشت گیاهان تا عرضه نهایی به مشتریان را در بر می‌گیرد و اجرای زنجیره‌های ارزش رسته محور نیاز به هماهنگی و همکاری بین تمامی ذی‌نفعان دارد که با بهینه‌سازی هر مرحله از این فرایند، می‌توان به افزایش کارایی، کاهش هزینه‌ها و بهبود رضایت مشتریان دست‌یافت.
مدیریت زنجیره ارزش بنیاد برکت با معرفی شرکت هفت‌چشمه به مدیرعاملی آقای رضایی به عنوان پیشران زنجیره ارزش گیاهان دارویی در استان فارس بیان کرد: هدف از جذب و به‌کارگیری این پیشران‌ها اجرای مدل توسعه زنجیره‌های ارزش رسته محور بنیاد برکت است که در کنار شبکه تسهیلگری اقدام به شناسایی، تحلیل و حمایت از بخش‌های مختلف زنجیره‌های رسته محور جهت خلق ارزش افزوده و هدفمندکردن اعطای تسهیلات است.
وی در پایان تصریح کرد: بنیاد برکت در نظر دارد با ایجاد بستر مناسب و حمایت از تولیدکنندگان و کشاورزان، به بهبود زنجیره ارزش گیاهان دارویی کمک کند و چالش‌های موجود را کاهش دهد که این اقدامات نه‌تنها به سود تولیدکنندگان بلکه به نفع مصرف‌کنندگان و اقتصاد کشور نیز خواهد بود.

برچسب
 

 منبع خبر