فرسودگی بیمارستانها و تجهیزات درمانی و کمبود حداقل ۶۰۰ تخت از مهمترین چالشهاست

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین گفت: فرسودگی اکثر بیمارستانها، کمبود پزشک متخصص و حداقل ۶۰۰ تخت، نبود زیرساختهای آموزشی از مهمترین مشکلات بهداشتی و درمانی استان است و ما در بخش سلامت حرفی برای گفتن نداریم.

به گزارش خبرگزاری برنا از قزوین؛ طاهر احمدی رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین روز دوشنبه به همراه معاونان بهداشتی، درمانی، غذا و دارو، توسعه و منابع انسانی دانشگاه در نشست خبری به سوالات مختلف خبرنگاران و فعالان رسانه پاسخ گفت.
طاهر احمدی در این نشست با تشریح برخی از مشکلات و چالش های دانشگاه به مهمترین طرح های در دست اجرا نیز اشاره کرد و دغدغه های خود را نیز مطرح کرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین بیان کرد: رسانه ها دلسوزانه پیگیر مشکلات مردم هستند و خبرنگاران می توانند با پاسخگو کردن مدیران می تواند جامعه را متحول کنند.
وی بیان کرد: انعکاس مشکلات و مطالبات از سوی شما مهم است و ما هم دنبال تعامل مستمر و حل مسائل هستیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین یادآورشد: مشکلات زیاد است اما نباید مردم را نگران کرد هرچند قبل از آمدن به قزوین فکر می کردم استانی برخوردار و حوزه سلامتش ارتقا یافته و پیشرفته است اما وقتی وارد شدم و از بیمارستانها بازدید کردم دیدم این استان در سلامت حرفی برای گفتن ندارد و زیرساختها فرسوده و قدیمی است و با کمبود تخت و کادر درمانی و استاد مواجهیم.
طاهر احمدی بیان کرد: البته وضعیت مراکز بهداشتی از درمانی بهتر است اما چالش داریم و از مجموع ۱۰ بیمارستانی که داریم فقط بیمارستان ولایت و تاکستان شرایط بهتری دارند که آنها نیز خیلی خدمات رسانی کرده و در حال استهلاک هستند.
وی گفت: اکثر بیمارستانهای استان مستهلک شده برای نمونه بیمارستان ۲۲ بهمن بیش از ۱۰۲ سال و شهید رجایی ۷۰ سال و بیمارستانهای آبیک و بویبن زهرا بافت فرسوده دارد و استان ضعیفی از لحاظ تجهیزات بیمارستانی هستیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین اظهارداشت: قدمت بیمارستان های استان بسیار بالاست و حداقل ۶۰۰ تخت نسبت به استاندارد ها عقب هستیم که امیدواریم با افتتاح طرح های نیمه تمام از این شرایط خارج شویم و به استاندارد کشوری برسیم.
وی اظهارداشت: باید مسئولان به عمق مسایل پی ببرند و راهکار بدهند هرچند استاندار و نمایندگان پیگیر کارها هستند و خیلی کمک کردند تا اعتبارات خوبی برای اجرای طرحهای نیمه تمام تخصیص یابد.
این مدیر افزود: از نمایندگان استان تشکر می کنم که در زمینه های مختلف مساعدت شد و ۱۴۵ میلیارد تومان از محل اعتبارات در اختیار خود به بخش بهداشت و درمان کمک کردند و در خصوص صدور مجوز ماده ۲۳ برای بیمارستان ۷۰۰ تختخوابی تشکر می کنیم که از این محل می توانیم از منابع مالی دولتی بهره ببریم و در سال جاری ۳۰۰ میلیارد تومان تخصیص داده شده است.
به روز رسانی ناوگان درمانی الزامی است
طاهر احمدی در ادامه تصریح کرد: ناوگان درمانی استان قزوین بایستی به روز رسانی شود تا خدمت رسانی را بهتر انجام دهیم.
وی بیان کرد: مجوز بیمارستان یک هزار تختخوابی مدت ۱۰ سال صادر نشده بود که خوشبختانه این گره باز شد و طرح توریسم درمانی را با افتتاح این بیمارستان عملیاتی می کنیم.
طاهراحمدی یادآورشد: در زمان پذیرش مسئولیت دانشگاه بیش از ۲ همت بدهی داشتیم که خوشبختانه توانستیم در اسفند ماه ۵۰۰ میلیارد تومان آن را که بدهی پرسنلی و دارو بود پرداخت کنیم که در حال حاضر ۱۵۰۰ میلیارد تومان بدهی داریم که قابل توجه است.
وی افزود: اگر فکر اساسی و تدبیر نشود و مسئولان کشور کمک نکنند ممکن است تا پایان امسال بدهی ما به ۲ همت برسد.
این مدیر گفت: در آموزش وضعیت خوبی داریم و از سایر بخشها رضایت بخش تر است.
وی در خصوص مطالبات پرستاران هم گفت: برای پیشگیری از مهاجرت پرستاران باید این مطالبات پرداخت شده و حقوق آنها ترمیم شود تا کار سخت و دشوار پرستاری بخوبی صورت گیرد.
طاهراحمدی یادآورشد: در کشور به ازای هر تخت بیمارستانی ۱.۸ دهم پرستار تعریف شده و در کل کشور این سرانه پایین است و کمبود داریم لذا بزودی ۱۳ هزار پرستار در آزمون استخدامی پذیرش خواهند شد که سهم استان قزوین هم قابل توجه است اما جا دارد از پرستاران پرتلاش و ایثارگر که سختی زیادی را متحمل می شوند تشکر و قدردانی کنیم.
طاهراحمدی یادآورشد: خرید پلاسما را پیگیری کردیم و در شورای امنیت کشور هم مطرح شده و باید از مراکز تهیه پلاسما حمایت شده و نظارت هم جدی تر باشد.
وی بیان کرد: طرح پزشک خانواده در مراکز روستایی کمتر از ۲۰ هزار نفر اجرا می شود و ۷۴ پزشک به مراکز درمانی روستایی اضافه شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قزوین افزود: نرخ باروری برای ثابت ماندن جمعیت باید حداقل ۲.۱ دهم باشد اما نرخ آن در استان بسیار پایین تر از وضعیت کشوری است و یکی از وظایف وزارت بهداشت توجه به جوانی جمعیت است اما سایر سازمان ها هم باید همکاری کنند اما برخی از مسئولیت شانه خالی می کنند و برخی تعهدات مانند تامین مسکن ، واگذاری زمین و تسهیلات عملی نشده است.
وی اضافه کرد: متاسفانه نرخ باروری در استان پایین است و بهبود آن کار فقط دانشگاه نیست و باید همه کمک کنند تا این وضعیت اصلاح شود.
طاهر احمدی اضافه کرد: مطالبه ما این است مسئولان کمک کنند تا بافت فرسوده درمانی، تجهیزات کهنه و قدیمی نوسازی شود و هرجا مولدسازی داشته باشیم در همان محل هزینه خواهد شد.
وی بیان کرد: در برخی رشته ها بشدت کمبود پزشک داریم مانند عفونی و اطفال و بیهوشی و پزشکی قانونی که باید تامین شود و فضای فیزیکی برای آموزش دانشجویان و اساتید همخوانی ندارد و دانشکده داروسازی هم مجوز قطعی ندارد و زیرساخت می خواهد.
در ادامه به سوالات مختلف خبرنگاران پاسخ داده شد.
انتهای پیام





مطالب مرتبط
- واکنش رضا درویش به ادعای نفوذ «هوادار متمول» در باشگاه پرسپولیس
- مصدومیت وحشتناک دیویس: پایم را احساس نمیکردم!
- هیچکس حواسش به 5 ستاره استقلال نبود!
- اولین گزینه نقل و انتقالات استقلال منتفی شد! + عکس
- فکر کردن به سهگانه بارسا را به وحشت نمیاندازد!
- سفر به تاریخ؛ «پاپ فرانسیس» 7 ساله در کنار برادرش در آرژانتین
- ژسوس: قهرمانی در آسیا با الهلال رویای من است
- مخالفت صریح مصر و عربستان با کوچ اجباری از غزه