ترامپ: تعرفه‌ واردات تراشه‌های نیمه‌رسانا به‌زودی اعلام می‌شود

 ترامپ: تعرفه‌ واردات تراشه‌های نیمه‌رسانا به‌زودی اعلام می‌شود

 برنا - گروه علمی و فناوری: رئیس‌جمهور آمریکا اعلام کرد که طی هفته آینده تعرفه‌های جدید بر واردات تراشه‌های نیمه‌رسانا را اعلام خواهد کرد.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، اعلام کرد که نرخ تعرفه‌های واردات تراشه‌های نیمه‌رسانا را طی هفته آینده اعلام خواهد کرد که ممکن است برای برخی شرکت‌های فعال در این صنعت انعطاف‌پذیری‌هایی در نظر گرفته شود.

به گزارش رویترز، این تصمیم ترامپ نشان می‌دهد که معافیت گوشی‌های هوشمند و رایانه‌ها از تعرفه‌های متقابل بر واردات از چین، احتمالاً موقتی خواهد بود؛ چرا که دولت آمریکا در تلاش است تا تجارت در حوزه نیمه‌رسانا‌ها را بازتنظیم کند.

ترامپ در جریان بازگشت از اقامتگاهش در وست‌پالم‌بیچ به واشنگتن و در جمع خبرنگاران گفت: «ما نمی‌خواهیم این موضوع را برای شرکت‌های مختلف پیچیده کنیم، زیرا می‌خواهیم تولید تراشه‌ها، نیمه‌رسانا‌ها و سایر محصولات مشابه در کشور خودمان انجام شود.»

وی در پاسخ به پرسشی درباره احتمال معافیت برخی محصولات از جمله گوشی‌های هوشمند، گفت: «شما باید انعطاف‌پذیری نشان دهید؛ هیچ‌کس نباید بیش از حد سختگیر باشد.»

ترامپ همچنین در همان روز از آغاز تحقیقات تجاری مرتبط با امنیت ملی در بخش نیمه‌رسانا‌ها خبر داد و در شبکه‌های اجتماعی نوشت: «ما به زودی زنجیره تأمین الکترونیک و نیمه‌رسانا‌ها را در قالب تحقیقات تعرفه‌ای امنیت ملی بررسی خواهیم کرد.»

اگرچه روز جمعه کاخ سفید معافیت‌هایی برای برخی کالا‌های فناوری از تعرفه‌های متقابل اعلام کرده بود، اما وزیر بازرگانی آمریکا، هاوارد لوتنیک، در مصاحبه‌ای تأکید کرد که محصولات فناوری حیاتی از چین، از جمله نیمه‌رساناها، به‌زودی مشمول تعرفه‌های جدید خواهند شد.

لوتنیک گفت: «رئیس‌جمهور به دنبال وضع نوعی تعرفه هدفمند برای گوشی‌های هوشمند، رایانه‌ها و سایر محصولات الکترونیکی است که ظرف یکی دو ماه آینده اجرایی خواهد شد. این محصولات فعلاً از تعرفه‌های متقابل معاف هستند، اما به زودی تحت پوشش تعرفه‌های جدید نیمه‌رسانا قرار خواهند گرفت.»

در پی این تصمیم، چین نیز روز جمعه تعرفه‌های وارداتی خود بر کالا‌های آمریکایی را به ۱۲۵ درصد افزایش داد. وزارت بازرگانی چین در واکنش به معافیت‌های اعلام‌شده برای برخی محصولات فناوری اعلام کرد: «زنگوله گردن ببر را تنها کسی که آن را بسته می‌تواند باز کند.»

سرمایه‌گذار مشهور آمریکایی، بیل اکمن، که پیش‌تر از ترامپ حمایت کرده بود، از او خواست تا اعمال تعرفه‌های گسترده و سنگین بر چین را برای سه ماه به تعویق بیندازد. او معتقد است این کار به شرکت‌های آمریکایی اجازه می‌دهد بدون ایجاد تنش و خطر، زنجیره تأمین خود را از چین خارج کنند.

از سوی دیگر، سناتور الیزابت وارن از حزب دموکرات، با انتقاد از سیاست تعرفه‌ای ترامپ، آن را «آشفته و فاسد» توصیف کرد.

با وجود اعلام فهرستی از کالا‌های معاف‌شده از تعرفه‌ها توسط اداره گمرک آمریکا که شامل لپ‌تاپ، رایانه، تراشه‌های حافظه و نمایشگر‌های تخت می‌شود، کارشناسان اقتصادی هشدار داده‌اند که این تصمیمات می‌تواند رشد اقتصادی را کاهش داده و تورم را افزایش دهد.

پیتر ناوارو، مشاور تجاری کاخ سفید، نیز در گفت‌وگویی اعلام کرد که آمریکا همچنان آماده مذاکره با چین است، اما به ارتباط چین با زنجیره تأمین فنتانیل اشاره کرد و این کشور را در فهرست مذاکرات خود قرار نداد.

جیمیسان گریر، نماینده تجاری آمریکا، در اظهار داشت: «هیچ برنامه‌ای برای گفت‌وگوی مستقیم ترامپ با رئیس‌جمهور چین، شی جین‌پینگ، در مورد تعرفه‌ها وجود ندارد.»

انتهای پیام/

 

 منبع خبر