تجهیزات مدرن پخت در آشپزخانه های صنایع بزرگ کشور

به منظور صرفه جویی در آشپزخانه های صنعتی راهکارهایی نظیر استفاده از تجهیزات مدرن پخت و روش های پخت نوین بسیار راهگشاست. با استفاده از این راهکارها علاوه بر افزایش بهره وری میتوان هزینه های مجموعه را کاهش داد و به حفظ محیط زیست کمک کرد و همچنین با پخت غذای سالم سلامت افراد را تامین نمود.

یکی از مهمترین بخشهای هر مجموعه و سازمانی، آشپزخانه آن است که روزانه در وعدههای مختلف غذایی به ارائه خدمات میپردازد. از آنجا که مصرف منابع انرژی شامل آب، برق و گاز در بخش آشپزخانه زیاد است، صرفهجویی در مصرف این منابع، کاهش هزینهها و توجه به حفظ محیط زیست در اولویت مدیران قرار میگیرد.
به منظور صرفهجویی در آشپزخانههای صنعتی راهکارهایی نظیر استفاده از تجهیزات مدرن پخت و روشهای پخت نوین بسیار راهگشاست. با استفاده از این راهکارها، علاوه بر افزایش بهرهوری، میتوان هزینههای مجموعه را کاهش داد، به حفظ محیط زیست کمک کرد و همچنین با پخت غذای سالم سلامت افراد را تامین نمود.
شرکت پرشیا استیل، طراح و تولیدکننده تجهیزات آشپزخانه صنعتی با ارائه تجهیزات مدرن و بهروز، آشپزخانه صنایع بزرگی را در سراسر کشور بهروزرسانی و تجهیز کرده است که در ادامه با این پروژهها و تجهیزات به کار رفته در آشپزخانه آنها آشنا میشویم.
مجتمع فولاد شادگان
مجتمع فولاد شادگان واقع در شهرستان شادگان استان خوزستان، آشپزخانه مرکزی خود را به منظور بهروزرسانی تجهیزات، ارتقای کیفیت پخت و حفظ سلامت و ایمنی پرسنل، با استفاده از تجهیزات مدرن آشپزخانه صنعتی تجهیز کرد.
پخت حجم انبوه غذای این مجموعه به روش سنتی و دشواریهای موجود، کیفیت نامطلوب پخت، تلفات مواد غذایی، خستگی و آسیبهای جسمی پرسنل، راندمان پایین و... مدیران این مجموعه را بر آن داشت برای بهروزرسانی تجهیزات آشپزخانه اقدام کنند.
از تجهیزات پرشیا استیل که در این پروژه به کار رفته، میتوان به دیگ خورشپز، تابهگردان و کبابپز اتومات اشاره کرد.
دو دیگ خورشپز 380 لیتری پرشیا استیل برای پخت حدود 2000 پرس خورش در این مجموعه در نظر گرفته شده است.
با استفاده از کبابپز اتومات میتوان انواع کباب، جوجه کباب، گوجه فرنگی و... را حدود 1000 تا 1400 سیخ در ساعت البته با توجه به نوع کباب پخت کرد.
کارخانه دیپوینت
تجهیز آشپزخانه مرکزی کارخانه گل آسای سرما (دیپوینت) واقع در شهرک صنعتی ایوانکی، محدوده میدان آزادی بر عهده شرکت پرشیا استیل بوده است. دیپوینت به عنوان تولیدکننده یخچال و یخچال فریزر خانگی، فعالیت خود را در سال ۱۳۷۶ آغاز کرده است.
کار طراحی، رسم نقشه، چیدمان و نقشه تاسیسات توسط کارشناسان پرشیا استیل انجام شد. آشپزخانه دارای بخشهای متفاوتی است که در طراحی لحاظ شده است.
همچنین تمام بخشهای انبار، سردخانه، آماده سازی، طبخ غذا، سلف سرویس و بخش شستشو طراحی و تجهیزات مربوط به آن خریداری، نصب و راهاندازی شد.
تجهیزات به کار رفته
تجهیزات خط پخت کامل شامل محصولاتی نظیر دیگ خورشپز، دیگ چلوپز، دستگاه تابهگردان، فر بخارپز تحت فشار ایستاده، اجاق گاز 4 شعله، کبابپز سنتی گازی، پلوپز زمینی سه ردیف، و... برای این آشپزخانه در نظر گرفته شده است.
پخت برنج برای حجم بالای پخت روزانه آشپزخانه کارخانه دیپوینت با استفاده از تجهیزات معمولی امکانپذیر نیست. دیگ چلوپز پرشیا استیل برنج را بدون نیاز به خارج کردن آن از دیگ و به اصطلاح آبکش کردن میپزد. حداکثر ظرفیت پخت این دستگاه برای برنج ایرانی 40 کیلوگرم و برای برنج خارجی 55 کیلوگرم است.
خط کانتر سلف سرویس، ماشین ظرفشویی اتوماتیک، چرخ گوشت، میکسر، یخچال، میز کار، کابینت، قفسههای نگهداری ظروف، ترولی حمل سینی، سیخگیر کباب رومیزی، چلینگ سیخ کباب، پاتیل برنج خیسکن، بوفه سرد، هود و... از دیگر محصولات بهکاررفته پرشیا استیل در این آشپزخانه بزرگ است.
عوامل موثر در طراحی یک آشپزخانه صنعتی
تیم طراح پرشیا استیل علاوه بر طراحی تاسیسات مکانیکی و تاسیسات الکتریکی، عوامل زیادی را در طراحی آشپزخانه صنعتی مد نظر قرار میدهند. از این عوامل میتوان به نوع منوی غذایی، تعیین محل مناسب جهت ورود و خروج مواد اولیه، پیشبینی امکانات سردخانه برای نگهداری مواد اولیه فسادپذیر، پیش بینی امکانات انبار و ذخیرهسازی مواد اولیه فاسدنشدنی، پیشبینی فضاها و تجهیزات آمادهسازی و پخت، محل نصب هود، کابینتهای دیواری و زمینی، قفسهها و... اشاره کرد.
کارخانه پارس مینو
آشپزخانه مرکزی پارس مینو با حجم پخت سه تا چهار هزار پرس در وعده، یک دستگاه فر 20 طبقه بروج خریداری کرده است. فر کامبی بروج با وجود سیستم بخار سهگانه و حرارت یکنواخت در تمام طبقات، پخت انواع غذاهای سرخکردنی نظیر کوکو، شنیتسل، ناگت، نیمرو، سیب زمینی خلالی و... را آسان کرده است.
این دستگاه با طراحی ارگونومیک و ایمن برای آشپزها و پرسنل آشپزخانه، از بروز خطرات سوختگی و آسیبهای جسمی جلوگیری میکند. آشپز به نظارت مداوم در طول پخت غذا نیاز ندارد، بنابراین از زمان خود برای انجام کارهای دیگر آشپزخانه استفاده میکند.
شستشوی خودکار با مایع شستشو ضمن بهداشتی و مقرون به صرفه بودن، در پایان کار روزانه زحمت پرسنل را کاهش داده و دستگاه عاری از هر گونه آلودگی، برای صبح روز بعد آماده کار خواهد بود.
استفاده از فر کامبی بروج در آشپزخانه شرکت پارس مینو، پخت حجم بالای غذای روزانه با منوی متنوع را آسان کرده است. این محصول علاوه بر افزایش کیفیت پخت غذا و کاهش دورریز مواد غذایی، باعث صرفهجویی قابل توجه در مصرف منابع انرژی همچون گاز، برق، آب، روغن مصرفی و سایر هزینههای مجموعه شده است.
شرکت زامیاد
خودروسازی زامیاد یكی از شركتهای بزرگ گروه خودروسازی سایپا و تولیدکننده خودروهای وانت، کامیون، مینیبوس و اتوبوس با حدود 2700 پرسنل فعالیت میکند.
آشپزخانه مرکزی این مجموعه با خرید دو دستگاه فر 20 طبقه بروج، کار پخت حجم انبوه غذا را آسان کرده است. فر بروج از تجهیزات مدرن پخت محسوب می شود که با توجه به برخورداری از تکنولوژی های روز دنیا و سیستم بخار سه گانه، انواع غذا را با بهترین کیفیت و بدون هدررفت مواد غذایی آماده می کند.
مزایای تجهیزات مدرن پخت
تجهیزات مدرن آشپزخانه صنعتی در مصرف منابع انرژی نظیر آب، گاز، برنج مصرفی و نفرساعت نیروی انسانی صرفهجویی میکنند. این صرفهجوییها در مجموع هزینههای آشپزخانه را کاهش میدهد.
یکی از مهمترین مزایای تجهیزات مدرن پخت در آشپزخانههای صنعتی، تضمین سلامت و ایمنی آشپز و کمکآشپزها در هنگام طبخ غذاست. با استفاده از این محصولات، آشپز دیگر مانند روش پخت سنتی، در معرض خطر شعله، آب جوش و پاشیدن روغن قرار ندارد. بوی روغن سوخته در فضا نمی پیچد، به تخلیه دیگهای بزرگ و بلند کردن آبکشهای پر از برنج نیازی نیست، بنابراین پرسنل آشپزخانه دچار صدمه جسمی نشده و سلامت آنها حفظ خواهد شد.
پرشیا استیل، اجرای صفر تا صد پروژه های راه اندازی آشپزخانه های صنعتی
شرکت پرشیا استیل با حضور نیروهای حرفهای و همچنین بهروزترین تجهیزات فنی، همواره در خدمت مشتریان در طراحی و اجرای آشپزخانههای صنعتی، حمایت و پشتیبانی خدمات موثر حین و پس از فروش تمام محصولات خود در اسرع وقت و در تمام شهرهای کشور است.
شما میتوانید برای ارتباط با شرکت «پرشیا استیل» جهت استعلام قیمت محصولات، مشاوره در زمینه طراحی، راهاندازی، نصب، تعمیر و تعویض قطعات از طریق وب سایت شرکت به نشانی persiasteel.com و ثبت فرم تماس با پرشیا استیل، اقدام کنید و یا از طریق تماس تلفنی با شمارههای 66409674 و 66403085 با کارشناسان فروش در ارتباط باشید.
رپورتاژ