دبیر جشنواره تئاتر ایثار: طلایهداران اصلی روشنگری در جهان تئاتریها هستند

برنا- گروه فرهنگ و هنر: دبیر جشنواره ملی تئاتر ایثار در نشست خبری این رویداد ضمن تشریح جزئیات برگزاری، گفت: حقیقتا طلایهداران اصلی روشنگری در جهان تئاتریها هستند.

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و هنر برنا؛ نشست خبری نهمین جشنواره ملی تئاتر ایثار با حضور سردار یعقوب سلیمانی معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران و به دبیری محمد کرماللهی و حسین نصرالله رئیس ستاد برگزاری جشنواره ایثار صبح امروز پنجم اسفند ماه در سالن صفارزاده حوزه هنری برگزار شد.
نصرالله در ابتدای نشست گفت: بزرگ شهید مقاومت سیدحسن نصرالله است، امیدواریم رحمت الهی شامل حال او شود. هنر تنها زبان مشترک اقوام و ملل است. در حقیقت اگر کشور و دینی خود را به هنر تجهیز کند، میتواند ماندگاریاش را تضمین کند. بدون هنر جایگاهی نیست و در سه سال گذشته رویکرد بنیاد به سمت کارهای هنری رفته است.
وی در ادامه افزود: اداره کل شهرستانهای استان تهران در حد خود کارهای خوبی انجام داده، فصلواره ایثار سه دوره در استان برگزار و بیشتر در خیابانها و مدارس با حضور دانش آموزان استقبال شده است. ما تولید سه آلبوم، نماهنگ و قطعه موسیقی و فعالیت در دیگر عرصههای هنری، چون فیلم سینمایی دست ناپیدا را داشتیم.
نصرالله اظهار داشت: نهمین جشنواره ملی تئاتر ایثار از دوشنبه تا جمعه به مدت پنج روز در هشت سالن اجرا خواهد داشت و اختتامیه با حضور مسئولین کشوری بنیاد شهید برپا میشود. داوران در حال ارزیابی آثار هستند، سه اثر از پردیس، شهریار و پاکدشت هم راه یافته است.
سپس کرماللهی با اعلام همدلی با عاشقان لبنان که یکی از عزیزترین انسانها در دفاع از اسلام و شیعه را از دست داده، گفت: هنر ایثار یک مفهوم عمیق و پیچیده است، بهانه امروز ما تئاتر به عنوان یکی از رساترین هنرهای موجود در دنیا است. حقیقتا طلایهداران اصلی روشنگری در جهان تئاتریها هستند. اهالی تئاتر بسیار اهل مطالعه هستند و میتوانند منشا تحولات گسترده شوند ما در بنیاد شهید از همه ظرفیتها در مسیر ترویج فرهنگ ایثار و شهادت استفاده میکنیم.
کرماللهی درباره آمار آثار رسیده گفت: امسال تعداد ۲۳۸اثر به جشنواره رسید، در بخش خیابانی ۱۱۱و در بخش صحنهای ۱۲۷اثر برای ما ارسال شد که در مرحله بازبینی، بازبینان مهدی نصیری، سیامک موسوی، امیرحسین حریری و در بخش خیابانی داریوش نصیری، احمد نداف و هادی کیانی زحمت داوری را کشیدند و از این کار ۱۷اثر از ۱۲استان انتخاب شد که هشت اثر صحنهای و 9 اثر خیابانی بودند. دو تالار مهر و ماه آثار صحنهای و بخش خیابانی محوطه حوزه هنری، ایوان انتظار و میدان هفت تیر و مدارس شاهد تهران فعال خواهند بود.
وی اظهار داشت: در این دوره دو موضوع آموزش و نقد را در نظر داریم، جلسات نقد و بررسی هم در سالن مهرداد اوستا برپا میشود. داوران صحنهای ما محمد باقر قهرمانی، امیر دژاکام و رحمت امینی و بخش خیابانی هم مجید امرایی، فرزان دلفان و بهمن صادق حسنی هستند.
وی افزود: فجر برای ما سهمیه ندارد و ما از این سهمیه استفاده نکردیم، منتها ما برترینهایمان را در جشنوارههای خود انتخاب میکنیم، فجر هم الزامی ندارد آثار را ارزیابی میکند. امسال هفت اثر خیابانی و صحنهای از استانهای مختلف داشتیم. ما معتقدیم هنر جایی نیست که از مسیر سهمیه بدان نزدیک شویم.
کرماللهی همچنین گفت: ما در مدارس شاهد جای پایی داریم و ورود به این عرصه میکنیم، خیلی مدارس ما میزبان هستند در بخش دانشآموزی در قالب فعالیتهای استانی هر تئاتری که حامی ارزشهای فکری و فرهنگی در عرصه فکری بوده، ما هم کنارشان بودیم و هستیم. به هرحال یکی از بخشهای ما همین است. منتها ایثار اصیل که مفهوم شهادت است، شکل نمیگیرد الا در کشتگاه ایثار اجتماعی .
انتهای پیام/
مطالب مرتبط
- فیلم| فستیوال کوچه به ایستگاه پایانی رسید
- نفت ایران ممنوع نباشد به اروپا هم میرود
- زمان دقیق پرداخت هزینههای بیمه تکمیلی بازنشستگان کشوری اعلام شد
- زندگی شگفتانگیز کای؛ زنی که خودرو کوچکش خانه اوست
- تاکید عارف بر افزایش حجم مبادلات اقتصادی ایران و قرقیزستان
- گرههای کور مستأجری
- نگاهی به اتاق خواب باشکوه ماری آنتوانت با نقاشی و طلاکوبهای شاهانه که فقط تو خواب میشه دید؛ انگار از بهشت اومده 😍 / گشتی در کاخ ورسای فرانسه + ویدئو
- خبر خوش ترامپ درباره مذاکره با ایران