فهرست محتوا
  • نگرانی اصلی در مورد تخم‌مرغ چیست؟
  • نکات کلیدی در فرآیند پاستوریزه کردن تخم‌مرغ
به گزارش رکنا، همیشه این دغدغه وجود داشته که تخم مرغ خام را چگونه می‌توان در خانه سالم‌سازی کرد تا بدون نگرانی از وجود باکتری‌های مضر در بسیاری از غذاها و دسرها استفاده شود. مصرف تخم‌مرغ خام، نیم‌پز یا سس‌های خانگی همچنان از منظر سلامت، چالش‌هایی داشته است که این روش می‌تواند راهی برای رفع این نگرانی‌ها باشد.

نگرانی اصلی در مورد تخم‌مرغ چیست؟

براساس گزارش‌ها، مهم‌ترین تهدید بهداشتی در تخم‌مرغ، وجود باکتری سالمونلا است. این باکتری می‌تواند از مرغ به تخم‌مرغ یا از طریق پوسته آلوده منتقل شود. سالمونلا می‌تواند پس از حدود ۷ تا ۸ ساعت از مصرف تخم‌مرغ آلوده، علائمی مانند اسهال، استفراغ و درد شکم ایجاد کند که در افراد آسیب‌پذیر مانند سالمندان، کودکان و خانم‌های باردار احتمال شدت بیشتری دارد. بهترین راه مقابله با این باکتری، پخت کامل تخم‌مرغ است. اما راهکاری دیگری نیز وجود دارد که اجازه می‌دهد تخم‌مرغ به صورت خام در غذاهای مختلف استفاده شود: پاستوریزه کردن خانگی تخم‌مرغ.

چگونه تخم‌مرغ را در خانه پاستوریزه کنیم؟

برای آغاز، چند تخم‌مرغ سالم و بدون ترک بردارید و آن‌ها را به شکل یک لایه در قابلمه‌ای تمیز بچینید. به قابلمه آنقدر آب اضافه کنید که تخم‌مرغ‌ها کاملاً پوشیده شوند و حدود ۲ تا ۳ سانتی‌متر بالاتر از سطح تخم‌مرغ‌ها باشد. قابلمه را روی حرارت قرار داده و با استفاده از دماسنج دقیق، دمای آب را به آرامی به محدوده ۶۰ تا ۶۱ درجه سانتی‌گراد برسانید.

در این مرحله، حرارت را کاهش داده و دما را برای مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه در همان محدوده ثابت نگه دارید. در این فرآیند، حرارت کافی برای غیرفعال کردن سالمونلا بدون پخت کامل تخم‌مرغ، فراهم می‌شود. پس از پایان زمان، تخم‌مرغ‌ها را آرام از آب خارج کرده و فوراً در ظرف آب سرد یا آب یخی قرار دهید تا فرآیند پخت متوقف شود.

نکات کلیدی در فرآیند پاستوریزه کردن تخم‌مرغ

ممکن است بعد از پاستوریزاسیون، سفیده تخم‌مرغ کمی مات‌تر به نظر برسد که این تغییر به دلیل دناتوراسیون پروتئین در دماست و تأثیر خاصی روی کیفیت تخم‌مرغ ندارد. تخم‌مرغ‌های پاستوریزه را پس از خشک کردن می‌توانید تا حدود ۳ تا ۵ هفته در یخچال (دمای ۴ درجه سانتی‌گراد) ذخیره کنید. در صورتی که تخم‌مرغ پاستوریزه شکسته شده باشد، مایع داخلی را در ظرفی شیشه‌ای استریل با درب بسته نگه دارید و ظرف یک هفته مصرف کنید.

در عین حال، دقت داشته باشید که پاستوریزاسیون خانگی روشی مناسب برای کاهش خطر سالمونلاست، اما کنترل دقیق دما و زمان در خانه به پیچیدگی‌هایی همراه است. تخم‌مرغ‌های پاستوریزه تجاری، به ویژه برای افرادی که سیستم ایمنی ضعیف‌تری دارند، می‌تواند گزینه‌ای مطمئن‌تر باشد.

  • فیلم تصادف هوندا و بی‌ام‌و در ولگوگراد
    • مشاهده خبر