فهرست محتوا
  • معرفی نویسنده و موضوع کتاب
  • نگاهی به محتوا و محورهای کتاب
  • تناقض‌ها و چالش‌های هویتی
  • مناسب برای چه کسانی؟
  • بخشی جذاب از متن کتاب

به گزارش رکنا، کتاب «اما شبیه عرب‌ها نیستی و داستان‌های دیگری از احساس بیگانگی»، اثر تازه و جذاب هالا گورانی، روزنامه‌نگار برجسته و برنده جایزه امی، از سوی انتشارات خبر امروز در نمایشگاه کتاب به مخاطبان عرضه می‌شود.

این کتاب در حجمی معادل 387 صفحه و به قطع رقعی، با قیمت 375 هزار تومان در دسترس علاقه‌مندان قرار گرفته است. همچنین امکان خرید آنلاین این کتاب با تخفیف از سایت ایران کتاب برای مخاطبان فراهم شده است.

معرفی نویسنده و موضوع کتاب

هالا گورانی، روزنامه‌نگار شناخته‌شده‌ای که سابقاً مجری برنامه‌های سی‌ان‌ان بوده است، در کتاب خود به مسائل هویت، احساس تعلق و تجربه‌ی زندگی در مرزهای فرهنگی پرداخته است. این کتاب که در 20 فوریه 2024 منتشر شده، شیوه‌ای جذاب از ترکیب خاطرات شخصی، تاریخ خانوادگی و گزارش‌های ژورنالیستی از منطقه‌ی خاورمیانه را به کار گرفته است.

نگاهی به محتوا و محورهای کتاب

«اما شبیه عرب‌ها نیستی و داستان‌های دیگری از احساس بیگانگی»، ماجرای جستجوی هویت نویسنده در جهانی پر از کلیشه‌ها و برچسب‌ها را روایت می‌کند. گورانی که از خانواده‌ای مهاجر سوری است، در آمریکا متولد شده و در فرانسه رشد کرده است. او حرفه روزنامه‌نگاری خود را در لندن و آتلانتا آغاز کرده و با ظاهری متفاوت (موهای بلوند و چشمانی آبی) همواره با این پرسش روبه‌رو بوده است: «چطور یک زن با این چهره می‌تواند عرب باشد؟».

تناقض‌ها و چالش‌های هویتی

این کتاب به بررسی تناقض‌های هویتی نویسنده پرداخته است: احساس غربت در نقاط مختلف جهان، تلاش برای حفظ میراث فرهنگی و احترام به ریشه‌های عربی و اسلامی خانواده‌اش، و مقابله با کلیشه‌های نژادی و جنسیتی در دنیای حرفه‌ای روزنامه‌نگاری.

مناسب برای چه کسانی؟

کتاب «اما شبیه عرب‌ها نیستی و داستان‌های دیگری از احساس بیگانگی» برای علاقه‌مندانی که خواهان فهم عمیق‌تری از مسائل مربوط به هویت، دیاستوراهای عربی و روندهای اجتماعی-فرهنگی خاورمیانه هستند، بسیار پیشنهاد می‌شود. همچنین بخش‌های گزارش‌های میدانی گورانی می‌تواند برای دانشجویان رشته‌ی روزنامه‌نگاری الهام‌بخش باشد.

بخشی جذاب از متن کتاب

در یکی از قسمت‌های کتاب، گورانی این‌گونه بیان می‌کند: «ما را می‌گویند پرخاشگر باشیم، ولی وقتی هستیم، تنبیه‌مان می‌کنند. می‌گویند "نه" بگوییم، اما وقتی می‌گوییم، ما را همکار ناشناس می‌خوانند... هویت نه با گذرنامه تعریف می‌شود، نه شهروندی، نه قومیت. این خودِ تو هستی که آن را می‌سازی.»

  • این ویدئو دیدنی از طارمی در شب گذشته وایرال شد!
    • مشاهده خبر