به گزارش موسسه فرهنگی و مطالعاتی بزرگمهر حکیم، همایش پاسداشت زبان فارسی و بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی به همت بنیاد علمی، فرهنگی دکتر فرهود، با سخنرانی استادان، شاهنامه پژوهان و صاحب نظرانی همچون احسان الله شکرالهی، محمد رسولی، باران بهشتی، محمدباقر یوسفی و پروفسور داریوش فرهود در محل بنیاد فردوسی برگزار شد.
در ابتدای این همایش، پروفسور داریوش فرهود ضمن ارج گذاری به ستون های مهم فرهنگی ایران از جمله فردوسی بزرگ و دیگر بزرگان مانند مولوی، سعدی، حافظ و خیام گفت: پیام مهربانی و مهرورزی در اندیشه و بیان همه این بزرگان وجود دارد و همگان را به مهرورزی و دوری جستن از معایب اخلاقی مانند کینه ورزی توصیه کرده اند.
پروفسور فرهود افزود: این تنها توصیه اخلاقی و پدرانه نیست. بلکه علم پزشکی و ژنتیک نیز پشتوانه این حرف است که کین جویی بیماری زاست. پس تا می توانیم : یکایک با هم مهربانی کنیم/ ز خاک ایران پاسداری کنیم.
در ادامه ، محمد رسولی، شاهنامه شناس نو اندیش با استناد به ابیاتی از شاهنامه بر تاریخی بودن شاهنامه تاکید کرد و اظهار کرد: در کتاب «نگاهی نو به شاهنامه» این مهم را ثابت کرده ام که هر چه در شاهنامه آمده، بیان رویدادهای واقعی تاریخ است.
همچون دکتر احسان الله شکرالهی به اهمیت و ارزش شاهنامه در شکل و محتوا اشاره کرد و گفت: با بر شمردن نمونه هایی از حکمت عملی و نظری در شاهنامه، که کتابی جامع و پر بار است می بایست بیش از پیش به فرهنگ آن و گسترش اندیشه های فردوسی پرداخته شود.
باران بهشتی نیز طی سخنانی به لزوم آشنا نمودن نسل جدید و کودکان با شاهنامه اشاره کرد و آن را در روند فرهنگ سازی و تربیت بسیار مهم دانست.
استاد یوسفی هم با بیان شمه ای در باره حکیم سخن سرا، استاد سخن فردوسی بزرگ، به نقش یعقوب لیث در پاسداشت زبان فارسی اشاره کرد.
گفتنی است بنیاد علمی، فرهنگی دکتر فرهود بیش از نیم قرن است که پایگاه پژوهش های ایران فرهنگی است.
- قالیباف: دانش آموز اسم خودش را هم نمیتواند بنویسد / خجالت میکشم بگویم متوسط معدل و عدالت آموزشی در آموزش و پرورش کجاست !
- مشاهده خبر