به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت، زهرا بهروزآذر در این نشست، با تأکید بر اهمیت جایگاه خانواده در ساختار اجتماعی و قانونی کشور، این نهاد را نقطه آغاز تحول فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی در جامعه دانست و گفت: خانواده سرمایهای ماندگار است که اگر مورد توجه و حمایت اصولی قرار گیرد، میتواند بنیان بسیاری از تحولات اساسی کشور را شکل دهد.
وی با اشاره به فرصت پیشرو "ماه خانواده" برای تمرکز بر موضوع خانواده، این بازه زمانی را موقعیتی مهم و مغتنم برای اجرای اقدامات مؤثر و هماهنگ در سطح ملی دانست و اظهار کرد: این فرصت باید صرف انجام فعالیتهای واقعی، مبتنی بر شناخت مسائل و همافزایی میان دستگاههای مسئول در حوزه خانواده شود.
معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده با اشاره به اصل دهم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران که بر تشکیل، تحکیم و تعالی خانواده بهعنوان بنیان جامعه تأکید دارد، تصریح کرد: در سیاستگذاریها و برنامهریزیها، این اصل باید بهعنوان نقطه مرجع قرار گیرد. همچنین سیاستهای کلی خانواده ابلاغی مقام معظم رهبری، سندی جامع و مترقی است که میتواند راهنمای اقدامات تخصصی و بیندستگاهی در این حوزه باشد.
بهروزآذر از دستگاههای اجرایی خواست تا در برنامهریزیهای خود، به دو حوزه توجه ویژه داشته باشند؛ نخست، خانوادههای کارکنان دستگاهها و سپس، خانوادههایی که از خدمات آنها بهرهمند میشوند.
وی ادامه داد: شناسایی و تحلیل نظام مسائل خانواده در این دو حوزه، گام نخست برای طراحی سیاستهای مؤثر خواهد بود.
معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده با اشاره به چالشهای جهانی از جمله تحولات فناوری، تغییرات اقلیم، کاهش جمعیت، مهاجرت و شهرنشینی، خاطرنشان کرد: کشور ما بهویژه با چالش جمعیت مواجه است و برای پاسخگویی مؤثر به این موضوع، باید خانواده را بهعنوان نخستین بستر تأثیرگذار، توانمند ساخت.
بهروزآذر افزود: در شرایطی که تغییرات فناوری، بخش بزرگی از فرآیند یادگیری فرزندان را برعهده گرفتهاند، نقش خانواده در انتقال مفاهیم بنیادینی چون عشق، صداقت، عدالت، دوستی و دیگرخواهی، بیش از گذشته حیاتی است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به پیامدهای تغییرات اقلیمی از جمله افزایش دما، کاهش بارندگی و رشد مصرف انرژی، ابراز داشت که خانوادهها باید برای سازگاری با این تحولات آماده شوند و نقش آنها در اصلاح الگوی مصرف، آموزش محیطزیستی و مدیریت منابع بسیار کلیدی است.
معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده همچنین خواستار انعکاس دستاوردهای حوزه خانواده در گزارشهای رسمی دستگاهها و حضور فعال در عرصههای بینالمللی شد.
خانواده سرمایه ماندگار و محور تحول اجتماعی در کشور است

نشست هماندیشی مشاوران و مدیران کل امور بانوان دستگاههای اجرایی کشور با هدف تبادلنظر و برنامهریزی در حوزه تقویت و تعالی نهاد خانواده برگزار شد.





مطالب مرتبط
- ۴۰ نفر از اراذل در سال جاری با گلوله پلیس زمینگیر شدند
- پیشنهاد میلیارد دلاری آمریکا به ایران در مذاکرات مشخص شد
- گام بلند ایران در تعاملات بینالمللی؛ شتاب به شبکه پرداخت روسیه وصل شد
- پاپ لئو چهاردهم خواستار آزادی خبرنگاران زندانی شد
- ستایش مهدی طارمی ادامه دارد! + عکس
- مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی: بازرسیها از ایران هرگز قطع نشده است / «مناطق خاکستری زیادی» در ایران وجود دارد؛ تهران هرگز مسائل را به طور کامل توضیح نمیدهد / با توجه به آن (تهدیدهای اسرائیل علیه ایران)، وجود یک فرآیند مذاکره برای من مهم به نظر میرسد
- استقبال چشمگیر مردم از سیاه چادرهای عشایری در جشنواره روستایی قزوین
- اسباب بازیهای خوردنی تهران قدیم