به گزارش خبرنگار مهر، سردار سید تیمور حسینی، رئیس پلیس راهور فراجا در خصوص هفتمین همایش بین المللی ایمنی و ترافیک گفت: این همایش با ارائه بیش از ۹۰ مقاله علمی و برگزاری ۵۷ کارگاه تخصصی در محورهای گوناگون برگزار شد و خروجی نشستهای علمی آن، بیانیهای است که حاصل تلاش پژوهشگران و اساتید شرکتکننده است.
وی افزود: موضوعات مطرحشده در این همایش، طیف گستردهای از حوزههای علوم اجتماعی، مهندسی، ایمنی راه، قوانین و مقررات، فناوری اطلاعات و سایر ابعاد مرتبط با ترافیک را در بر میگرفت. لازم است این بیانیه بهعنوان یک مطالبه جدی از تمامی دستگاههایی که در حوزه مدیریت ایمنی ترافیک نقش دارند، مورد استفاده قرار گیرد. همانطور که اشاره کردم، وقتی دغدغهها از زبان مجامع علمی و دانشگاهی مطرح شود، حتماً مقبولیت و اثرگذاری بیشتری خواهد داشت.
سردار حسینی با اشاره به هدف اصلی این همایش گفت: تمام تلاش ما از برگزاری این رویداد بینالمللی آن است که مطالبهگری در حوزه ارتقای ایمنی حملونقل از زبان نخبگان علمی و دانشگاهی بیان شود؛ رویکردی که میتواند در تحقق نتایج مطلوب نقشآفرین باشد.
وی در ادامه با اشاره به برخی تحولات مثبت در سال گذشته تصریح کرد: طی یک سال اخیر، اقدامات مؤثری در زمینه ایمنی حملونقل انجام شد. به عنوان نمونه، پویش «نه به تصادف» یکی از مصادیق موفق همافزایی علمی و اجتماعی بود. این دستاوردها، همراه با توجه ویژه دولت، مجلس و دستگاههای متولی به ایمنی ترافیک، مرهون ورود و تأثیرگذاری دانشگاهیان در این حوزه است.
حسینی افزود: از همین حالا باید برای همایش سال آینده برنامهریزی داشته باشیم تا با فعال نگه داشتن کمیته علمی و دبیرخانه دائمی، بتوانیم کنفرانسی با کیفیت بالاتر و حضور گستردهتر اندیشمندان برگزار کنیم و ضمن مرور دستاوردهای گذشته، چشماندازی روشن برای آینده ترسیم کنیم.
رئیس راهور فراجا همچنین درباره نقش دانشگاهها در موضوع واردات خودرو اظهار کرد: مجامع علمی و دانشگاهی بهعنوان مطالبهگران و کنشگران اجتماعی، سهم بیبدیلی در شکلدهی به موقعیتهای مسئلهمحور دارند. استادان و دانشجویان میتوانند با ایجاد این موقعیتهای فکری، بستر تحول علمی و عملی را فراهم کنند. این موضوع، پاسخ روشنی است به این پرسش که دانشگاهیان چگونه میتوانند در تصمیمات کلان نقشآفرین باشند.
وی در پایان با تأکید بر اصلاح برخی محدودیتهای غیرمنطقی در آئیننامه واردات خودرو گفت: نباید اجازه دهیم یک اقدام خوب به واسطه قیود و محدودیتهای زیاد، ناکارآمد جلوه کند. آئیننامه واردات خودرو تصمیم مثبتی بود که میتواند ارتقای ایمنی خودروها را در پی داشته باشد، اما اگر بیش از حد به آن زنجیر و قید ببندیم، تفاوت محسوسی میان خودروهای وارداتی و تولید داخل مشاهده نخواهیم کرد. امیدوارم در نهادهای تصمیمساز، این اشکالات تعدیل شده و خودروهای وارداتی در سطح استانداردهای مورد انتظار در اختیار مردم قرار گیرد.