همه توان دولت در خدمت ارتقاء کمی و کیفی جامعه فرهنگیان خواهد بود

همه توان دولت در خدمت ارتقاء کمی و کیفی جامعه فرهنگیان خواهد بود

 معاون اجرایی رئیس جمهور اظهار کرد: دولت با باور به اینکه سرمایه‌گذاری در تعلیم و تربیت سودمندترین سرمایه‌گذاری برای آینده کشور است، همه توانش را در خدمت ارتقا فرهنگیان به کار می‌گیرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد جعفر قائم‌پناه امروز یکشنبه در مراسم تجلیل از معلمان نمونه تهران ضمن گرامیداشت یاد معلمان شهید، اظهار کرد: روز معلم پاسداشت مقام افرادی است که آموخته‌اند و با فداکاری می‌آموزند و در این مسیر از هیچ کمکی دریغ نمی‌کنند.

وی افزود: در روزگاری که مرزهای فرهنگی کمرنگ می‌شود، نقش معلم در بازتولید فرهنگ ملی بی‌بدیل است. معلمان معماران هویت ملی و اسلامی هستند که با سه عنصر تاریخ، زبان و فرهنگ شخصیت فرزندان را پی‌ریزی می‌کنند. زبان فارسی در دستان پرمهر معلمان از آسیب‌ها مصون می‌ماند و به نسل بعدی منتقل می‌شود.

معاون اجرایی رئیس جمهور با بیان اینکه دولت چهاردهم توسعه عدالت آموزشی را در صدر برنامه‌های خود قرار داده است، افزود: هیچ توسعه‌ای بدون عدالت آموزشی پایدار نخواهد بود. می‌خواهیم هر کودک ایرانی از آموزش با کیفیت مناسب برخوردار باشد و عدالت آموزشی مفهومی متعالی است که برابری در فرصت‌ها، منابع، امکانات و پیامدهای آموزشی را شامل می‌شود که معلمان فرهیخته در این مسیر نقش بی‌بدیلی ایفا می‌کنند.

قائم پناه یادآور شد: معلمان در خط مبارزه با نابرابری‌های آموزشی و رفع تحریم‌ها قرار دارند؛ معلم در نقاط دوردست کلاس درس را با امید، خلاقیت و نشاط اداره می‌کند.

وی با بیان اینکه مدارس استثنایی جلوه‌ای از تحقق عدالت آموزشی هستند، گفت: با ظهور پدیده‌های نوین در این عرصه، معلمان باید با خلاقیت و بهره‌گیری از راهکارهای جدید شکاف‌ها را به حداقل برسانند.

وی خطاب به معلمان با بیان اینکه شما زمینه‌ساز آزادی انسان از بند جهل و تبعیض هستید؛ افزود: با فراهم کردن فرصت‌های برابر آموزشی تحقق جامعه عدالت‌محور را نوید می‌دهید همچنین با تلاش مستمر نگاه مردسالارانه را حذف کنید تا دختران احساس تبعیض نکنند و باور کنند که در دولت اسلامی دختران مانند مردان نقش‌آفرین تحقق سرنوشت خود هستند.

معاون اجرایی رئیس جمهور خاطرنشان کرد: هرچند مسیر تحقق عدالت آموزشی دشوار است اما با عزم معلمان فداکار این آرمان دیرینه دست‌یافتنی خواهد بود؛ معلمان در نظریه‌های جدید تعلیم و تربیت علاوه بر انتقال دانش، مهارت‌های چندبعدی را نیز پرورش می‌دهند.

قائم پناه اظهار کرد: دانش‌آموزان نیازمند مهارت‌های کاربردی هستند؛ باید تفکر انتقادی، مهارت گفت‌وگو و تحمل نظر مخالف، خلاقیت، حل مسئله، همزیستی مسالمت‌آمیز در خانه و خانواده، یادگیری مستمر و خود راهبری مورد توجه قرار گیرد.

وی با بیان اینکه معلمان فرزانه باید کلاس درس را از محیط انتقال صرف به محیط کشف و حل مسئله تبدیل کنند؛ توضیح داد: معلمان باید به دانش‌آموزان بیاموزند چگونه استدلال و شواهد را ارزیابی کنند. مهارت‌های ارتباطی و همدلی که سنگ بنای روابط انسانی سالم هستند نیز باید با شیوه‌های خلاقانه تقویت شود.

قائم پناه خطاب به معلمان گفت: به دانش‌آموزان آموزش دهید چگونه با شکست‌ها مواجه شوند، مهربانی کنند، از ایجاد خشونت جلوگیری کنند و در مسیر رشد فردی پشتکار و انعطاف‌پذیری نشان دهند. دولت با شناخت کامل چالش‌ها و دغدغه‌ها و باور به اینکه سرمایه‌گذاری در تعلیم و تربیت سودمندترین سرمایه‌گذاری برای آینده کشور است، تمام توان خود را برای ارتقای کمی و کیفی جامعه فرهنگیان به کار خواهد بست.

در این مراسم از ۱۱ معلم نمونه استان تهران قدردانی شد.

 

 منبع خبر