خواهر خورشید هشتم؛ الگوی دختران برای تمام زمان‌ها

خواهر خورشید هشتم؛ الگوی دختران برای تمام زمان‌ها

 قم- بارگاه منور خواهر خورشید هشتم حضرت فاطمه معصومه (س) مانند نگینی در جهان اسلام می‌درخشد و آن بانوی بزرگ اسلام، دختری الگو برای تمام زمان ها است.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها - دانیال قنبری: مدینه، در نخستین روز از ماه ذی‌القعده سال ۱۷۳ هجری، شاهد ولادت نوری شد که روشنی‌بخش دل‌های عاشقان اهل‌بیت شد؛ بانویی از نسل پاک محمدی که عطوفت، دانایی و پاکدامنی را یکجا در وجود خویش به ودیعه داشت.

حضرت فاطمه معصومه سلام‌الله‌علیها، فرزندی از دامان امامت و مادری بزرگوار چون نجمه خاتون بود؛ بانویی که در آسمان اهل‌بیت همچون ستاره‌ای فروزان درخشید و راه حقیقت را به شیفتگان ولایت نشان داد و از همان دم ولادت، گوهر وجودی بانوی کریمه اهل بیت علیه السلام با عطر ایمان و نور معرفت آمیخته بود؛ گویی مدینه یک بار دیگر تولدی از تبار کوثر را جشن می‌گرفت.

پدر گرامی ایشان، امام موسی بن جعفر علیه‌السلام، امام هفتم شیعیان و چراغ هدایت امت بود و مادرشان، بانویی پارسا و بافضیلت به نام نجمه خاتون که افتخار مادری دو گوهر بی‌همتا؛ امام رضا علیه السلام و حضرت معصومه سلام الله علیها را دارا بود.

نام فاطمه، معصومه، طاهره، کریمه اهل‌بیت، لقب‌هایی بود که در وصف شخصیت آسمانی ایشان بر زبان‌ها جاری شد؛ هر یک آینه‌ای از فضائل بی‌کران وی و حضرت معصومه سلام الله علیها از همان سال‌های کودکی، نبوغ و دانایی ویژه‌ای از خود نشان داد؛ آنگاه که شیعیان برای مسائل فقهی و کلامی به ایشان مراجعه می‌کردند، پاسخ‌های دقیق و متقن وی، حیرت دانشمندان عصر را برمی‌انگیخت.

چنان بود که محدثان و علمای بزرگ از ایشان به عنوان «عالمه» و «محدثه» یاد می‌کردند و حدیث‌هایی که از زبان حضرت نقل شده که همچنان در منابع شیعی سندی معتبر و گران‌بهاست ضمن اینکه این علم و آگاهی، نه صرفاً برگرفته از تعلیم ظاهری، بلکه ناشی از قلبی لبریز از نور الهی و درکی شهودی از معارف بود.

خواهر خورشید هشتم؛ الگوی دختران برای تمام زمان‌ها

تقوا و عفاف، دو بال بلند پرواز که حضرت معصومه (س) به مدد آن‌ها در آسمان معنویت پر گشود

تقوا و عفاف، دو بال بلند پروازی بود که حضرت معصومه سلام الله علیها به مدد آن‌ها، در آسمان معنویت پر گشود و ایشان الگوی کاملی برای زنان مؤمن و دختری بی‌بدیل در خاندان رسالت بود ضمن اینکه زهد و بی‌رغبتی نسبت به دنیا، سیره‌ای همیشگی در زندگی ایشان بود و کریمه اهل بیت علیهم السلام دنیا را همواره پلی می‌دانست برای عبور به سوی لقای پروردگار، نه مکانی برای ماندن و دل‌بستن.

در میان سخنان بزرگان دین، جایگاه حضرت معصومه سلام الله علیها به روشنی تبیین شده است و امام رضا علیه السلام در کلامی گهربار می‌فرماید: «هرکس معصومه را در قم زیارت کند، بهشت بر او واجب خواهد شد.» ضمن اینکه این جمله کوتاه، دنیایی از معرفت در دل خود دارد و تأکید بر زیارت بانویی که مقام شفاعت و قرب ویژه‌ای در پیشگاه الهی یافته، رازهای ناپیدایی از عظمت او را آشکار می‌سازد.

هجرت حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها از مدینه به سوی خراسان، روایتی دیگر از عشق به ولایت و ایثار در راه حق بود و این سفر، صرفاً یک حرکت ظاهری نبود؛ بلکه قیامی خاموش در حمایت از امامت امام رضا (ع) به شمار می‌آمد که در میانه راه، هنگامی که به شهر ساوه رسیدند، دشمنی‌های نهفته آشکار شد و کاروان ایشان هدف حمله واقع شد و حضرت بر اثر اندوه و بیماری، زمین‌گیر گشتند.

با این حال، عشق به دیدار برادر و وفاداری به آرمان‌های اهل‌بیت علیهم السلام حتی در واپسین لحظات عمر، در سیمای حضرت معصومه سلام الله علیها موج می‌زد و به توصیه شیعیان ساوه، ایشان را به شهر قم، سرزمین دوستداران اهل‌بیت علیهم السلام بردند و قم در آن روزگار، قریه‌ای دل‌بسته به ولایت بود؛ شهری که قدوم مبارک بانوی کریمه اهل بیت سلام الله علیها آن را مزین ساخت.

آرامگاه نورانی بانوی کریمه اهل بیت علیهم السلام امروزه کعبه آمال عاشقان حقیقت است و گنبد طلایی حرم، نه تنها نشانه‌ای از شکوه ایمان، که مظهری از مقاومت و عشق به ولایت شده است ضمن اینکه در طول قرون علما، فقیهان، مجتهدان و سالکان راه حق، در جوار حرم حضرت معصومه سلام الله علیها مأوا گرفتند و قم را به یکی از مهم‌ترین مراکز دینی جهان اسلام بدل ساختند.

خواهر خورشید هشتم؛ الگوی دختران برای تمام زمان‌ها

شکی نیست که برکت وجود حضرت معصومه سلام الله علیها منشأ شکوفایی علمی، فرهنگی و معنوی این شهر شد؛ شهری که امروز میزبان میلیون‌ها زائر از سراسر عالم است.

حضرت معصومه سلام الله علیها تنها بانویی نبود که به عبادت و علم بسنده کند ضمن اینکه بانویی سیاسی، بصیر و مقاوم بود که در برابر ظلم عباسیان ایستاد و با سفر پرخطر خویش، پیام حمایت از امامت را به سراسر دیار اسلام رساند و هجرت او، قیامی خاموش و رسایی برای اثبات حقانیت ولایت و بطلان سلطنت عباسی بود، پیامی که در قلب تاریخ حک شده و نسل به نسل به دوستداران اهل‌بیت منتقل شده است

زیارت حضرت معصومه سلام الله علیها در روایات اسلامی جایگاه ویژه‌ای دارد و همچنین در حدیثی آمده است که امام جواد علیهم السلام فرمودند: «هرکس عمه‌ام را در قم زیارت کند، بهشتی خواهد شد.»

ویژگی برجسته دیگر حضرت معصومه (س)، مقام شفاعت ایشان است و در زیارتنامه مأثور می‌خوانیم: «ای فاطمه! شفاعت کن برای من در بهشت، که تو نزد خداوند، مقامی عظیم داری.»

حضرت معصومه (س) آیینه‌ای تمام‌نما از فضائل خاندان وحی است؛ بانویی که با علم، تقوا، اخلاص و ایثارش، الگویی جاودانه برای همه عاشقان ولایت و حقیقت باقی مانده است.

خواهر خورشید هشتم؛ الگوی دختران برای تمام زمان‌ها

حضرت معصومه (س) مقام و منزلت علمی، معنوی و برجسته ای داشتند

آیت‌الله محمود رجبی رئیس مؤسسه امام خمینی (ره) در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به فرا رسیدن سالروز ولادت حضرت معصومه (س)، اظهار کرد: حضرت فاطمه معصومه (س) یکی از فرزندان برجسته امام موسی بن جعفر (ع) است که مقام و منزلت ویژه و ممتازی دارند؛ جایگاه و منزلتی که در روایات برای این بانوی گرامی ذکر شده است.

رئیس مؤسسه امام خمینی (ره) بیان کرد: کریمه اهل بیت (ع) یکی از راویان احادیث است و احادیث را از پدر بزرگوار و ائمه (ع) نقل می‌کردند، سه امام معصوم (ع) به بیان منزلت و فضیلت ایشان پرداخته‌اند که شفاعت او همه شیعیان من وارد بهشت می‌شوند و امام رضا (ع) فرمودند هر کس حضرت معصومه (س) را زیارت کند، گویا مرا زیارت کرده است که این موضوع نشان دهنده عظمت این بانو است.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به جایگاه بی‌نظیر بانوی کرامت عنوان کرد: حضرت معصومه (س) به لحاظ تقرب به پیشگاه خداوند با سن کمی که داشتند به گونه‌ای اوج گرفتند که زیارت ایشان سبب سعادت ابدی انسان‌ها می‌شود ضمن اینکه این بانوی گرامی در بین امامزادگان ما تنها بانویی است که زیارت مخصوص و منقول از امام معصوم دارد و امام معصوم زیارت ایشان را با این تفصیل بیان کردند.

عضو مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: حضرت موسی بن جعفر (ع) پدر بزرگوار بانوی کرامت در ملاقات مردم قم با ایشان و ملاحظه پاسخ‌هایی که حضرت معصومه (س) به پرسش‌های مردم داده بودند، سه بار فرمودند «فداها ابوها پدرش فدای او باد».

آیت الله رجبی ادامه داد: کریمه اهل بیت (س) یک بانوی ولایت مدار و عاشق امام رضا (ع) بودند و در این مسیر جان خود را بر طبق اخلاص نهادند که این موضوع از ویژگی‌های این بانو است.

حوزه علمیه یکی از برکات حضرت معصومه (س) است

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به کرامات حضرت معصومه (س) خاطرنشان کرد: در این زمینه کتاب‌هایی نوشته شده و در واقع می‌توان گفت حوزه علمیه با دانشمندانی که تربیت کرده است، یکی از برکات وجود حضرت فاطمه معصومه (س) است، یکی از این افراد امام راحل قدس سره است.

 

 منبع خبر