خبرگزاری مهر، گروه استانها- عصمت اسماعیلی: استان بوشهر در حاشیه خلیج فارس، یکی از مهمترین مراکز تجاری و بندری ایران محسوب میشود که فرصت بسیار خوبی برای مراودات تجاری و بازرگانی با کشورهای همسایه دارد، کاری که مردم این استان از سالها پیش در این زمینه فعالیت داشتهاند و حالا باید این تجارت شکل جدیدی به خود بگیرد.
این استان با تکیه بر تاریخ پربار، موقعیت جغرافیایی استراتژیک، بنادر مهم و ممتاز و دسترسی به بازارهای بینالمللی، فرصتهای زیادی برای سرمایهگذاران فراهم کرده و نزدیکی به کشورهای حاشیه خلیج فارس، وجود زیرساختهای بندری، و ظرفیتهای گمرکی گسترده، آن را به عنوان یکی از مهمترین استانهای تجاری ایران و منطقه خلیج فارس مبدل کرده است.
مردم این استان طی سالها دارای مراودات تجاری و فرهنگی با کشورهای همسایه خلیج فارس هستند و تجارت دریایی بخش مهمی از فعالیتهای آنها است.
در حال حاضر نیز بخش زیادی از صادرات کشور مربوط به گمرکات استان بوشهر است و مراودات با کشورهای همسایه همچنان برقرار است.
با توجه به برنامههای در دست اجرا برای توسعه بنادر استان بوشهر و افزایش فعالیتهای تجاری، همچنین سیاستهای دولت و نگاه مسئولان به گسترش روابط با کشورهای همسایه، زمینههای جدیدی برای سرمایه گذاری و مراودات بین این استان و کشورهای حوزه خلیج فارس فراهم شده است.
سرمایهگذاریهای داخلی و خارجی در بخش بندری استان بوشهر، به این استان رونق اقتصادی بیشتری خواهد بخشید و با توجه به برنامههای راهبردی دولت چهاردهم به گسترش و توسعه روابط با کشورهای همسایه، توسعه زیرساختها و سرمایهگذاریهای جدید، منجر به ایجاد رونق اقتصادی، اشتغال و بهبود وضعیت مردم منطقه خواهد شد و آیندهای روشن را برای این استان رقم خواهد زد.
قطر یکی از مهمترین کشورهای همسایه در حاشیه خلیج فارس و مورد نظر برای گسترش فعالیتهای تجاری است که برنامههایی برای افزایش این مراودات تجاری و فرهنگی با این کشور در حال اجرا است.
بوشهر؛ فرمانده میدان اقتصادی در روابط تجاری با قطر
رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران در حاشیه نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان بوشهر که هفته گذشته برگزار شد، با اشاره به مزایای اقتصادی و قرابتهای تجاری این استان با قطر، اظهار کرد: بوشهر باید فرمانده میدان اقتصادی در روابط تجاری با قطر باشد.
محمدعلی دهقان دهنوی افزود: فعالان اتاق بازرگانی بندر بوشهر میتوانند با ایجاد یک مرکز تجاری قوی و آبرومند، مسیر تعاملات تجاری با این کشور را هموار کنند و در همین راستا، سازمان توسعه تجارت آماده است تا رایزن اقتصادی در این مرکز مستقر کند.
وی بر ضرورت برنامهریزی و استفاده از ایدههای نوین تأکید کرد و افزود: باید بوشهر را به یک برند تجاری تبدیل کرد تا این استان به عنوان قطب اصلی تعاملات تجاری ایران و قطر شناخته شود.
وی خواستار ایجاد شرکتهای مدیریت صادرات قوی در بوشهر شد و نقش اتاق بازرگانی را در توسعه تجارت بینالمللی استان بسیار مؤثر دانست.
معاون وزیر صمت با اشاره به جایگاه مهم بوشهر در صادرات، عنوان کرد: این استان علاوه بر تأثیرگذاری در صادرات نفتی و غیرنفتی، باید جهشی اساسی در توسعه صادرات خود ایجاد کند.
بوشهر معین تجاری ایران و قطر
استاندار بوشهر نیز در نشست با سفیر قطر در ایران با بیان اینکه بوشهر معین تجاری ایران و قطر است اظهار کرد: مشترکات فرهنگی و اجتماعی و همچنین پیشینه تاریخی روابط تجاری بوشهر و قطر، نشان دهنده تعاملات مستمر و پایدار دو طرف است که انتظار داریم تداوم و تقویت یابد.
بیش از ۷۰ درصد صادرات ایران به قطر از طریق بنادر بوشهر صورت میگیرد و امیدوارم حجم مبادلات بوشهر با قطر رشد چشمگیری داشته باشد ارسلان زارع با اشاره به ظرفیتهای اقتصادی بوشهر از جمله صنایع و بنادر فعال، خواستار ارتقای سطح و میزان مبادلات تجاری خصوصاً صادرات کالا از بوشهر به قطر شد.
استاندار بوشهر خاطر نشان کرد: بنادر استان به ویژه بندر دیر به عنوان نزدیکترین دروازه ورودی به قطر و همچنین بندر الرویس قطر، این زمینه را فراهم کردهاند که میتوان حجم صادرات اعم از محصولات کشاورزی، مواد غذایی و معدنی از استان بوشهر به قطر افزایش یابد.
زارع تصریح کرد: اگرچه امروز بیش از ۷۰ درصد صادرات ایران به قطر از طریق بنادر بوشهر صورت میگیرد اما با توجه به برنامه راهبردی دولت چهاردهم به گسترش و توسعه روابط با کشورهای همسایه و ظرفیت استان بوشهر برای افزایش مبادلات تجاری با کشورهای حاشیه خلیجفارس، امیدوارم حجم مبادلات بوشهر با قطر رشد چشمگیری داشته باشد.
استاندار بوشهر یادآور شد: مرکز توسعه تجارت ایران در قطر از این به بعد با مدیریت اتاق بازرگانی بوشهر فعالیت میکند و این مساله موجب رونق اقتصادی بیشتر بین بنادر استان با قطر میشود.
زارع به برخی مشکلات تجار و بازرگانان استان در بندر الرویس اشاره کرد و ابراز داشت: معطلی در تخلیه، ارزیابی و بارگیری مجدد کالا از مواردی است که ضمن طولانی کردن فرآیند، گاهی موجبات افت شدید کیفیت کالا بویژه محصولات کشاورزی و مواد غذایی میشود که ضرر و زیان تجار را در پی دارد.
وی خواستار بازنگری و تسریع در فرآیند سرمایهگذاری و ایجاد بازارچه مشترک ایران و قطر شد.
استاندار بوشهر با اشاره به سابقه تاریخی مبادلات تجاری ایران با کشورهای مختلف و وجود بیش از ۱۴ کنسولگری در استان بوشهر گفت: انتظار داریم علاوه بر کنسولگری قطر در شیراز، کنسولگری قطر در بوشهر نیز راهاندازی شود و در صورت عدم امکان در کوتاهمدت، از طریق ایجاد نمایندگی این مساله محقق شود.
زارع ضمن دعوت از سفیر قطر در ایران برای سفر به بوشهر خواستار بازدید از ظرفیتهای بنادر، صنایع، شیلات، کشاورزی و سایر مزیتهای استان و همچنین حضور در کارگروه توسعه تجارت ایران و قطر شد.
توجه به مشترکات بین قطر و ایران
سفیر قطر در ایران نیز در این دیدار به مشترکات بین قطر و ایران اشاره کرد و اظهار داشت: تعداد زیادی از بوشهریها و ایرانیها در قطر، زندگی و تجارت میکنند و ما علاقمند به توسعه روابط بین بوشهر و قطر هستیم.
سعدبن عبدالله آل محمد الشریف با اشاره به هفته فرهنگی ایران در قطر، ضمن ابراز رضایت از این برنامه، قول مساعد داد که مطالبات مطرح شده توسط استاندار بوشهر و رئیس اتاق بازرگانی بوشهر با جدیت پیگیری شود.
سفیر قطر در ایران با اشاره به کیفیت بالای کالاهای ایرانی، خواستار تنوع بخشی به محصولات صادراتی از استان بوشهر و افزایش حجم صادرات از این استان به قطر شد.