یادداشت|مردم جنوب بوشهر و آلودگی زیستمحیطی

در جنوب ایران، جایی که میدان گازی پارس جنوبی به عنوان یکی از بزرگترین منابع انرژی کشور شناخته میشود، مردم شهرستان کنگان در جنوب استان بوشهر با پیامدهای ناخوشایند توسعه این صنعت روبهرو هستند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کنگان، یکی از ظرفیتهای مهم صنعتی در جنوب استان بوشهر که بیشتر شهرستانهای کنگان و عسلویه در بر میگیرد طرح توسعه میدان گازی پارس جنوبی است که در این راستا طرحهای مختلف پالایشگاه گاز و صنایع پتروشیمی اجرایی شده است.
در جنوب ایران، جایی که میدان گازی پارس جنوبی قلب تپنده اقتصاد انرژی کشور است، مردم شهرستان کنگان با چالشی بزرگ روبهرو هستند، آلودگی، بیکاری، و سهم اندک از مزایای توسعه. درحالی که روزانه میلیاردها مترمکعب گاز از دل خلیجفارس استخراج میشود، آنچه برای مردم منطقه باقیمانده، دود فلرها و وعدههای ناتمام است.
دود سیاه مشعلها و فلرها و ذرات معلق ناشی از آنها، کیفیت هوای منطقه را بهشدت کاهش داده است. گزارشهای محلی و تایید پزشکان نشان میدهد که آمار بیماریهای تنفسی، قلبی و حتی موارد سرطان، در برخی نقاط شهرستان کنگان و اطراف آن، رشد قابل توجهی داشته است.
فعال محیط زیست در کنگان، میگوید: صنایع گاز بدون توجه به سلامت مردم، همچنان به سوزاندن گازهای همراه ادامه میدهند. ما بارها نسبت به نبود فیلترها، تأخیر در نصب تجهیزات بازیافت و فقدان شفافیت در دادههای زیستمحیطی اعتراض کردهایم.
با وجود هشدارهای مکرر، فلرینگ همچنان ادامه دارد. هرچند مسئولان از برنامههای بلندمدت برای مهار آن سخن میگویند. دولت اعلام کرده است که تا پایان سال 1404 همه فلرها جمعآوری و خاموش خواهند شد.
ابراهیم پیرامون، مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب، در گفتوگویی از تلاش برای رفع فلرسوزی در یک تا دو سال آینده خبر داد و گفت: تلاش میشود در سالهای بعد فلرسوزی در مناطق نفتخیز جنوب صفر شود.
کاهش فلرسوزی نیازمند سرمایهگذاری سنگین و هماهنگیهای فنی است. پروژههای جمعآوری گاز در حال اجرا هستند، اما تحقق هدف صفر فلر بدون پشتیبانی جدی ممکن نیست.
وی ادامه داد: تلاش برای افزایش و نگهداشت تولید از مهمترین برنامه های این شرکت است.
در همین راستا، عبدالرحمن مرادزاده مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر گفت: ما بارها تذکر دادهایم و در حال پیگیری ایجاد سامانههای پایش آلودگی در منطقه هستیم. باید روند اجرای پروژهها سرعت بگیرد، چون سلامتی مردم نمیتواند قربانی تأخیرهای فنی شود.
با وجود آنکه کنگان یکی از مناطق کلیدی در توسعه میدان گازی پارس جنوبی است، مردم بومی هنوز با نرخ بالای بیکاری، کمبود زیرساختهای درمانی و خدمات عمومی روبهرو هستند. فعالان اجتماعی خواستار اجرای عدالت منطقهای در کنار توسعه اقتصادی هستند.
فلرهایی که امروز نماد اتلاف سرمایه و نادیده گرفتن سلامت مردماند، میتوانند با برنامهریزی صحیح، به فرصتی برای تولید انرژی پاک، اشتغالزایی محلی و احیای محیط زیست بدل شوند.
توسعه پایدار نیازمند مشارکت مردم و توزیع عادلانه منابع است. تا زمانی که مردم جنوب تنها تماشاگر توسعه باشند، نمیتوان از موفقیت طرحهای ملی سخن گفت.
جمعآوری فلرها، نماد خاموش شدن بیعدالتی و آغاز نگاهی تازه به مفهوم توسعه در ایران خواهد بود.
انتهای پیام/





مطالب مرتبط
- هک بزرگ SK Telecom: واکنش ضعیف به سرقت دادهها و شکایات مشتریان در کره جنوبی ۲/۲
- ترامپ: اگر نیاز باشد من هم در نشست اوکراین و روسیه در ترکیه شرکت خواهم کرد
- درخواست رسمی از دولت | قیمت شیر را تنظیم بازاری کنید
- کعبه؛ از نماد آزادی تا محور طهارت و قیام
- لیبرمن: روابط اسرائیل و آمریکا به پایینترین سطح تاریخی رسیده است
- سقوط بیش از ۱۰۰ دلاری طلا در پی کاهش تنش تجاری آمریکا و چین؛ بیت کوین پایدار ماند
- خبر رسمی درباره قیمت مرغ و گوشت اعلام شد (۲۲ اردیبهشت)
- دیپلماسی حتی در بدترین شرایط هم کمک بزرگی به کشور میکند