رسانه عبری: از باتلاق لبنان به باتلاق سوریه افتادهایم

یک رسانه عبریزبان نسبت به گرفتارشدن ارتش اسرائیل در باتلاق سوریه هشدار داد و با اشاره به گرفتاری اسرائیل در باتلاق لبنان، مسئولین را فاقد حافظه مفید توصیف کرد.

به گزارش گروه عبری خبرگزاری تسنیم، ایال زایسر تحلیلگر ارشد روزنامه یسرائیل هیوم در یادداشتی که شامگاه امروز شنبه در وبگاه این روزنامه منتشر شد، تأکید کرد: چهکسی از ماجراجویی اسرائیل در سوریه سود میبرد؟ بهطور حتم این ماجراجویی نه بهنفع دروزیهای سوریه است و نه بهنفع اسرائیل خواهد بود، این البته در شرایطی است که فرض کنیم ما نمیخواهیم خود را طی 40 سال آینده در این باتلاق گرفتار ببینیم.
در ادامه این یادداشت آمده است: بعد از گذشت 4 دهه که در باتلاق لبنان گرفتار شدیم و قادر به خروج از آن هم نگردیدیم، امروز مشخص میشود که ما هیچ تجربهای از این کار به دست نیاوردهایم و همه چیز را به باد فراموشی سپردهایم.
وگرنه محال است که رغبت و تمایلمان به ورود مجدد به جنگی را که اصلاً جنگ ما نیست و باعث خواهد شد ما تا گردن در باتلاقی که این بار سوریه نام دارد، غرق شویم، بتوان تفسیر کرد.
جاده منتهی به جهنم با حسننیت آسفالت شده است، اسرائیل این درس دردناک را در ژوئن 1982 زمانی که جنگ خود را در لبنان آغاز کرد و یکی از اهداف اعلامشدهاش نجات مسیحیان لبنانی از قتلعام شدن توسط همسایگان مسلمانشان بود، فرا گرفت.
اما بهسرعت مشخص شد که مسیحیان اصلاً خواهان کمک ما نیستند و احتیاجی هم به این کمک ندارند و حتی حاضر نبودند که با دشمنان خود بجنگند.
پایان آن هم که برای همگان مشخص است، ما در باتلاق لبنان با یک جنگ گسترده غرق شدیم، جنگی که در پایان بهضرر ما رقم خورد، سازمان آزادیبخش فلسطین را از آنجا اخراج کردیم اما حزبالله را بهجای آن یافتیم و پذیرفتیم، بعد از آن مجبور به فرار از لبنان شدیم و آتش آن همچنان دامن ما را گرفته است.
داستان سوریه نیز چندان در کلّیات با آنچه گذشت تفاوتی ندارد، کشوری با قومیتهای مختلف که در طول تاریخ با یکدیگر در تنش بودند، گرچه این روند بعد از سقوط بشار اسد در دمشق سمتوسوی دیگری به خود گرفته است.
در بخش دیگری از این یادداشت اعتراف میشود؛ با وجود آنکه اسرائیل میگوید که برای کمک به دروزیها در سوریه تحت فشار است، اما واقعیت امر آن است که رهبران آنها هرگز چنین درخواستی از ما نکردهاند، آنها مطلقاً از ما درخواست کمک نکردهاند، زیرا ایمان دارند که این درخواست کمک چهره آنها را میان افکار عمومی سوریه لکهدار میکند، آنها حتی بهخلاف آن همچنان همانگونه که در دوره بشار اسد هم شاهد آن بودیم، تأکید میکنند که شهروندانی سوری و وفادار به کشور خویش هستند.
زایسر در پایان یادداشت خود تأکید میکند: اسرائیل نباید و نمیتواند که ژاندارم خاورمیانه باشد، بهویژه که فعلاً بهدشواری قادر به دفاع و حمایت از خویش است، ما اکنون در جنگ بیپایانی با حماس در غزه غرق شدهایم، این در حالی است که کوه دروز یا جرمانا در نزدیکی دمشق و در فاصله 100کیلومتری از مرز (فلسطین اشغالی) واقع است و دستکم 3 میلیون فرد اهلتسنن نیز که اکثر آنها از دولت الشرع حمایت میکنند نیز در مسیر این جاده 100کیلومتری زندگی میکنند.
انتهای پیام/+





مطالب مرتبط
- «سلام علیکم حاج آقا» دوباره از اکران جا ماند
- (فیلم) اجرای فوق العاده احساسی و ناب آهنگ معروف توسط پسر نابینای کُرد لب پنجره خانهشان / من می ترسیدم ولی به خاطرت پریدم ...
- کارگر از نگاه مقام معظم رهبری | بیت الغزل آیت الله خامنهای درباره ارتقای جایگاه کارگران
- یادی کنیم از هدیه سوپر لاکچری مسی به هم تیمی هایش که آرزوی همه جوانان ایرانی است + عکس
- ناگفته هایی از تفریحات لاکچری بهاره رهنما و همسر سابق کارخانه دارش!!
- (فیلم) واکنش مردم با غیرت مازندران به مردی که میخواست زنش را در خیابان کتک بزند / گول هیکلت را نخور!
- الکلاسیکوی خشم و ترس: سوگواری تمام شد
- سلفیِ لب ساحلی فرشته حسینی، همسر افغانستانی نوید محمدزاده با لباس سنتی و آناهیتا افشار، بازیگر پوست شیر با گوشی آیفون لاکچری / حیف اون طبیعت نیست که با سیگار خراب بشه؟