کلاهبرداری با درج آگهی استخدام از افراد جویای کار

معاون فرهنگی اجتماعی پلیس فتا با اشاره به درج رایگان تبلیغات در فضای مجازی گفت: این امر فرصت خوبی برای مجرمان سایبری شده تا با انتشار انواع آگهیها به دنبال سوءاستفاده از شهروندان باشند.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم ، سرهنگ جواد مختاررضایی، معاون فرهنگی اجتماعی پلیس فتا اظهار کرد: شیادان سایبری از نیاز افراد جویای کار سوءاستفاده کرده و با درج آگهیهای استخدامی کاذب سازمانها و نهادهای دولتی مثل شهرداری تهران و طرح حمایتی ایجاد اشتغال برای جوانان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و شرکتهای خصوصی در فضای مجازی، شبکههای اجتماعی و همچنین سایتهای آگهی آنلاین از آنها کلاهبرداری میکنند.
وی افزود: هدف مجرمان سایبری در ترفند تبلیغات کاریابی و استخدام افراد، کلاهبرداریهای مالی از آنها و یا دستیابی به اطلاعات هویتی آنها بوده و با انگیزه استفاده از این مدارک در ارتکاب جرایم، سعی در فریب افراد جویای کار دارند.
این مقام انتظامی ادامه داد: مجرمان سایبری در ترفند آگهی استخدام، با ایجاد صفحات و درگاههای جعلی ثبت نام و بارگذاری مدارک افراد جویای کار، خواهان پرداخت هزینه ثبتنام به شکل اینترنتی و از طریق سایت شرکت میشوند و زمانی که افراد اطلاعات حساب بانکیشان را وارد میکنند و درست در همان لحظه تبهکاران به اطلاعات شخصی طعمههایشان دست یافتهاند و به حساب بانکیشان دستبرد میزنند.
مختاررضایی یادآور شد: حتی در برخی موارد مجرمان سایبری با تبلیغ استخدام در شبکههای اجتماعی و ساخت اپلیکیشنهای جعلی به دنبال سرقت مالی و اطلاعات هویتی افراد جویای کار هستند. چرا که با نصب این اپلیکیشنهای جعلی در واقع امکان استفاده از اطلاعات ذخیره شده و امکانات گوشی خود را در اختیار فرد مجرم میگذارند.
معاون فرهنگی اجتماعی پلیس فتا فراجا به افراد جویای کار توصیه کرد: بهتر است قبل از واریز هرگونه وجهی به حسابهای اعلامی از سوی این افراد یا واریز از طریق درگاههای جعلی بانکی در خصوص شرکت یا نهاد دولتی که آنها آگهی استخدام دادهاند تحقیق کرده تا از واقعی بودن این استخدام این شرکت یا اداره دولتی اطمینان حاصل شود.
وی تصریح کرد: مجرمان سایبری ترفندهای مختلفی را برای به دام انداختن طعمههای خود به کار میگیرند، برخی در گام اول از فرد رزومه اطلاعاتی فردی و کاری میخواهند که در پی جمعآوری این اطلاعات در گام بعدی با این ترفند از اطلاعات خصوصی، مدارک و رزومه کاری افراد در یک فرصت مناسب علیه شخص استفاده میکنند.
این مقام انتظامی یادآور شد: مجرمان سایبری از اطلاعات شخصی دیگران برای ارتکاب جرائم استفاده میکنند، لذا متقاضیان کار بدون تحقیق، بررسی و اطمینان از اعتبار شرکت آگهی دهنده اقدام به ارسال تصاویر اوراق هویتی و مدارک شخصی خود به افراد ناشناس نکنند.
این مقام مسئول گفت: افرادی که معمولا در دام چنین باندهایی گرفتار میشوند فقط جوانهای کم سن و سال و بیکار نیستند، گاهی افرادی که شاغل و یا تحصیل کرده نیز هستند، اما از شغل و درآمدشان راضی نیستند نیز فریب چنین تبلیغاتی اغواکنندهای را میخورند و در رویای کاری بهتر و با درآمد مناسب شغل خود را رها میکنند به وعدههای خیالی دل میبندند.
معاون فرهنگی اجتماعی پلیس فتا فراجا تاکید کرد: افراد جویای کار توجه داشته باشند هرگونه استخدام در نهادهای و دستگاههای دولتی و حتی شرکتهای خصوصی بزرگ و معتبر با شرایط و ضوابط خاص و بر اساس نیازمندی شغلی آن اداره یا شرکت صورت میگیرد و اغلب این سازمانها از طریق فراخوانهای عمومی و یا آگهی در سایتهای خبری معتبر، نشریات و ...اقدام به جذب نیروی کاری مورد نیاز خود میکنند.
سرهنگ مختاررضایی از افراد جویای کار خواست: هشدارهای پلیس فتا را جدی بگیرند و هرگونه آگهی تبلیغ در خصوص استخدام در شرکتهای خصوصی و سازمانهای دولتی در فضای مجازی را به دقت بررسی کرده و در صورت مشکوک بودن آگهی، فوراً به شماره 096380 (مرکز فوریتهای سایبری پلیس فتا) و یا سایت پلیس فتا به آدرس www.fata.gov.ir جهت رسیدگی سریعتر در میان بگذارند.
انتهای پیام/





مطالب مرتبط
- سرنوشت نایب قهرمانی به دست دو استقلالی افتاد!
- یکی از دانش آموزان مصدوم در حادثه آتش سوزی سرویس مدرسه در ارومیه درگذشت
- واکنش حامد آهنگی، لحظهای خاص در برنامه زنده رقم زد
- بیاتی نیا: کسی از استقلال با من تماس نگرفته است
- اشیاء عتیقه ای با قدمت ۵ هزار ساله در داراب فارس کشف شد
- پیشرانی اکوسیستم دانشبنیان بر دوش کارخانههای نوآوری است
- قیمت ارز امروز شنبه 20 اردیبهشت 1404 / افت قیمت ارزهای مهم
- ببینید: لحظه شلیک موشکهای فتاح-1 ارتش پاکستان به سمت هند با شعار الله اکبر... +فیلم