نظر منفی آلمانیها درباره اسرائیل رکورد زد

نظرسنجی جدیدی که بنیاد مستقل آلمانی برتلزمن منتشر شد، نشان میدهد ۳۸ درصد آلمانیها نسبت به اسرائیل رویکردی منفی پیدا کرده اند.

به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، این نظرسنجی اندکی پیش از شصتمین سالگرد برقراری روابط دیپلماتیک بین دو طرف انجام شده است. از سوی دیگر گفتنی است در آخرین نظرسنجی این بنیاد که در اواخر سال 2021 برگزار شده بود، 46 درصد از آلمانیها نسبت به اسرائیل نظر مثبت ابراز کرده بودند. در مواقع نتایج این نظرسنجی نشان از آن دارد که احساسات ضداسرائیلی در این کشور اروپایی رکورد جدیدی زده است. این سطح از احساسات ضد اسرائیلی در آلمان از زمان تحولات جنگ جهانی دوم و کشتار یهودیان توسط حکومت نازیها و تأسیس رژیم صهیونیستی بیسابقه است.
این نظرسنجی همچنین نشان داد که جمعیت آلمان در طول سالها نسبت به اسرائیل موضع انتقادیتر پیدا کردهاند و حتی یهودستیزی نیز در میان جوانان آلمانی بار دیگر در حال شدت یافتن است.
با این حال، تحقیقات انجامشده توسط بنیاد آلمانی نشاندهنده دیدگاه بسیار متفاوتی از سوی اسرائیلیها نسبت به آلمان است؛ بهطوریکه 60 درصد از اسرائیلیها تصویر «خوب یا بسیار خوب» از این کشور دارند و تنها 17 درصد نظرات منفی نسبت به دولت آلمان ابراز کردهاند.
همچنین نظرسنجی دیگری نیز که در سپتامبر 2022 توسط همین بنیاد منتشر شده بود نشان میداد که 36 درصد آلمانیها معتقدند رفتار اسرائیل در قبال فلسطینیان مشابه رفتار حکومت رایش سوم در دوره نازیها علیه یهودیان است.
استفان فوپل، مدیر این نظرسنجی، اظهار داشت که نتایج این تحقیق «نگرانکننده» است. او افزود که آنچه بهویژه نگرانکننده است، «افزایش نگرشهای یهودستیزانه در میان جوانان است که اکنون درحال سرایت کردن به سایر گروههای سنی است.» فوپل همچنین گفت البته گاهی «انتقاد شدید از اسرائیل» با «یهودستیزی» مرز مبهمی پیدا میکند.
کاهش اهمیت هولوکاست
نظرسنجی مذکور از میان صهیونیستها نشان میدهد 64 درصد از آنها معتقدند دولت آلمان به دلیل سوابق ضدیهودی این کشور در عصر نازیها مسئولیت ویژهای برای زنده نگهداشتن یاد هولوکاست دارد. از سوی دیگر اما اهمیت این مفهوم نیز در میان آلمانیها رو به نقصان رفته و تنها یک سوم آنها با این نظر موافق بوده اند. از سوی دیگر تنها حدود یک چهارم مشارکت کنندگان آلمانی با این گزاره موافقت دارند که «آلمان نسبت به اسرائیل تعهد دارد».
بنیاد برتلزمن تأکید کرد که در پایان این تحقیق، روابط دیپلماتیک بین دو طرف پیچیده است و نیاز به «رویکردی عینیتر» دارد. این نظرسنجی در پایان اعلام کرد که بر اساس ارزشهای دموکراتیک، آلمان باید رویکردی انتقادیتری نسبت به اسرائیل ابراز کند.
در اواخر مارس، آلمان تصمیم کابینه امنیتی اسرائیل برای به رسمیت شناختن 13 شهرک یهودینشین در کرانه باختری را محکوم کرد. سخنگوی وزارت امور خارجه آلمان در برلین روز دوشنبه اظهار داشت که این اقدام «سیاست توسعهطلبانه شهرکسازی را ترویج میدهد که بهطور موثری راهحل دو کشوری را تضعیف میکند.»
در اواخر فوریه 2025، فردریش مرتس، هفته گذشته به عنوان صدراعظم جدید آلمان قدرت را در اختیار گرفته، از نتانیاهو برای بازدید از برلین دعوت کرد. این امر درحالیست که آلمان صلاحیت دیوان کیفری بینالمللی را به رسمیت شناخته و این دیوان در سال 2024 حکم بازداشت نتانیاهو و یوآو گالانت، وزیر جنگ پیشین اسرائیل را به دلیل ارتکاب به جنایت جنگی صادر کرده است.
انتهای پیام/





مطالب مرتبط
- سانحه تصادف برای استقلالی محبوب
- محور اصلی فعالیت جریان جهادی پردیس مطالبه گری و تسهیل گری
- با این کارها گرمازده نمی شوید
- حکم اعدام تتلو تایید شد؟ / خواهر تتلو: حکم شکسته نشد
- حمایت واکنشبرانگیزِ بازیگر افغان تبار از نام خلیج فارس
- خالق ChatGPT: چرا چتبات ما جایگزین گوگل نخواهد شد
- شلیک مرگبار به مرد پولدار تهرانی جلوی در خانهاش | ردپای یک آشنا در قتل پاسداران
- الکسیس گندوز: ایران برایم شگفتانگیز است!