چند درصد مهارت آموزان در کشور کارجو هستند؟

مطابق آنچه آمارهای سازمان فنی و حرفه ای کشور می گوید حدود ۵۰درصد مهارت آموزان، کارجو هستند. از این میزان در استانهای مختلف حدود ۴۰تا ۸۰درصد سر کار می روند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم, بیکاری یکی از چالشهای مهم اقتصادی و اجتماعی در بسیاری از کشورها، از جمله ایران، محسوب میشود. در حالی که بسیاری از فارغالتحصیلان دانشگاهی با مشکل یافتن شغل مواجه هستند، بازار کار نیز از کمبود نیروی ماهر رنج میبرد. کارشناسان بر این باورند که مهارتآموزی میتواند به عنوان یکی از راهکارهای اساسی در کاهش نرخ بیکاری و افزایش اشتغال پایدار مؤثر باشد.
احمد میدری, وزیرکار در آستانه روز کارگر سال جاری بارها به این موضوع اشاره کرد و گفت: رهبر معظم انقلاب سال گذشته در هفته کار و کارگر چند موضوع را گوشزد کردند که شامل افزایش امنیت شغلی کارگران، کنترل تورم، دانشبنیان شدن اقتصاد، افزایش بهرهوری و مهارتآموزی کارگران راهبردهایی بودند که رهبر انقلاب به عنوان شیوه صحیح افزایش درآمد کارگران ایران برشمردند.
وزیر کار گفت: نمیتوانیم در نظام آموزش نامطلوب شاهد مهارتآموزی مطلوب باشیم چون سیاست جداسازی سفره آموزش اقشار پردرآمد از اقشار دهکهای پایینتر اشتباه بود.
وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی از تهیه برنامه جامع توسعه مهارتآموزی برای کارگران و همچنین دانشآموزان مقطع هنرستان خبر داد.
وی در ادامه به طرح ملی ایران ماهر اشاره کرد و آن را مهمترین نوع سرمایهگذاری دانست و گفت: هنرستانها مسیر اصلی مهارتآموزی هستند و باید تصویری واقعبینانه از هنرستانها در جامعه شکل بگیرد.
وزیر کار افزود: هنرستان جایی است که مهارتآموزی انجام میشود و در کشورهای پیشرفته صنعتی بیشتر دانش آموزان به هنرستان میروند و موفق هستند و تنها 20درصد از دانشآموزان این کشورها به دانشگاه میروند.
غلامحسین محمدی, معاون وزیر و رییس سازمان آموزش فنیوحرفهای بر استقرار نظام آموزشی متناسب با بازار و تقاضای کار، مبتنی بر مشارکتجویی راهگشای ایجاد و پایداری اشتغال کشوراشاره کرد و گفت:50درصد مهارت آموزان جویای کار هستند.بر اساس دادههای سامانه رهگیری اشتغال، 50درصد از مهارت آموزان کارجو هستند که از این میزان حدود 40تا 80درصد در استانهای مختلف جذب بازار کار می شوند.
وی تصریح کرد: در حال حاضر وضعیت بازار کار ایران به شکلی است که سالانه یک میلیون فرصت شغلی در کشور وجود دارد ولی اینکه یک میلیون فرصت شغلی به اشتغال پایدار برسد دلایل متعددی لازم است اما بخش عمده ای از این فرصتها به دلیل کاهش مهارت و فقر مهارتی از بین می روند.
وی با اشاره به تأثیر مهارت بر تولید و بهرهوری، گفت: کسی که مهارت بیشتری دارد از امنیت شغلی و درآمد بیشتری برخوردار است. بنابر این تربیت نیروی ماهر تأثیر بسزایی در رشد اقتصادی دارد.
معاون وزیر کار با بیان اینکه 30درصد رشد 8درصدی اقتصاد از محل بهرهوری است، بیان داشت: اگر معتقدیم که نیروی کار روی رشد اقتصادی، کاهش مصرف مواداولیه و بهرهوری اثرگذار است، باید جدیتر در دستور کار قرار گیرد.
محمدی ادامه داد: در بین 140کشور دنیا سالیان تحصیل و آموزش در ایران رتبه 61دارد ولی رتبه مهارت دانشآموختگان 136است؛ یعنی فرزندان ما زیاد درس میخوانند ولی وقتی از دانشگاه خارج میشوند تازه به سمت مهارتآموزی میروند و این به معنی این است که نظامات آموزشی ما دچار نوعی اعوجاج است. خیلی از آدم ها کاری که امروز انجام میدهند نیازی نبوده بابتش آنقدر درس بخوانند لذا ما باید یک نظام آموزشی متناسب با بازار و تقاضای کار و مبتنی بر مشارکت داشته باشیم.
معاون وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی، اظهار داشت: در یکی از کشورهای اروپایی 80درصد آموزشها در مراکز دوگانه است؛ یعنی جایی که همزمان صنعت و آموزش حضور دارد. امروز در کشورهای دنیا متوسط حضور دانشآموزان در هنرستانها 70درصد است اما در ایران به تازگی در برنامه هفتم این سهم 50درصد مشخص شده است.
وی تأکید کرد: فرزندان ما باید از 15سالگی وارد آموزشهای مشارکتی یعنی آموزشهای با حضور صنایع و فعالان اقتصادی شود تا وقتی به 18سالگی رسید یک کارگر نسبتاْ ماهر شود.
رییس سازمان آموزش فنی وحرفه ای با بیان اینکه در تمام پایشهای موجود، کمبود نیروی کار ماهر جزو یکی از 5خواسته کارفرمایان بوده است، گفت: ما باید تلاش کنیم نظام آموزشی را از شکل گذشته تغییر بدهیم. ما آموزشهای رسمی داریم که دانشآموزان در دبیرستانها در اختیار آموزشوپرورش و در دانشگاهها در اختیار آموزش عالی هستند.
محمدی ادامه داد: سازمان آموزش فنیوحرفهای یکی از اجزای کل نظام است و مخاطب ما عموم جامعه هستند در کل کشور 700مرکز آموزش دولتی داریم که امکانات خوبی دارند و تلاشمان این است که با مشارکت صنوف، اتحادیهها، فعالان اقتصادی و صنایع آموزشها را تقاضامحور کنیم.
وی در پاسخ به این پرسش که سازمان آموزش فنیوحرفهای برای اشتغال افراد چه اقداماتی انجام می دهد؟گفت: سامانه رهگیری اشتغال ما می گوید 50درصد از مهارت آموزان کارجو هستند که از این میزان در استانهای مختلف حدود 40تا 80درصد سر کار می روند.
به گفته معاون وزیر کار، پایداری شغل از تناسب شغل و شاغل به وجود میآید و اگر افراد، بنا به تقاضا، آموزش ببینند، سریعتر وارد بازار کار میشوند.
به گزارش تسنیم, مهارتآموزی به افراد کمک میکند تا تواناییهای لازم برای ورود به بازار کار را کسب کنند. در حال حاضر، بسیاری از کارفرمایان به جای مدارک دانشگاهی، به دنبال افراد ماهری هستند که بتوانند به طور عملی نیازهای شغلی را برطرف کنند. برخی از مهمترین مزایای مهارتآموزی شامل افزایش شانس استخدام, افرادی که دارای مهارتهای فنی و تخصصی هستند، شانس بیشتری برای یافتن شغل دارند. همچنین کاهش شکاف بین آموزش و بازار کار می شود. بسیاری از مشاغل نیازمند مهارتهایی هستند که در دانشگاهها آموزش داده نمیشود. مهارتآموزی این شکاف را پر میکند.از سوی دیگر مهارت آموزی تقویت کارآفرینی را به دنبال دارد. افراد دارای مهارت، توانایی ایجاد کسبوکارهای کوچک و متوسط را دارند که میتواند به کاهش نرخ بیکاری کمک کند.
انتهای پیام/





مطالب مرتبط
- استارت مطمئن ساحلیبازان هندبال ایران در آسیا
- رد پایِ خوشسلیقگی و دکوراسیون اصیل و ایرانی پسند در خانه سینا مهراد، برادر ساعد سهیلی +عکس/ تمیزی از در و دیوار میریزه👌
- جایزه 300 میلیونی پسر خوش صدا در برنامه صداتو برای اجرای بینظیر آهنگ معروف مرتضی پاشایی+ویدیو
- نگاهی به لباس عروس و دسته گل رویایی بازیگران و سلبریتیها؛ سوگل طمهاسبی، مینا مختاری،متین ستوده و...+عکس/ بنظرتون کدوم خوشگلتره😍
- گریه و اشکهای تلخ و دلخراش بنیامین بهادری در مراسم ختم همسر اولش+عکس/ زندگی مشترکشون خیلی دوام نداشت😔
- تسلط کامل اتباع خارجی بر برخی صنایع ایران رسماً تایید شد
- ویدیوی درون اتاق جنگ اسرائیل در لحظه ترور سید حسن نصرالله
- فائزه هاشمی: احمدینژاد دشمن آقای پدرم و خانوادهاش بود؛ به احمدینژاد نمره منفی 2 میدهم!