رسوایی تشکیلات پدافندی گرانقیمت آمریکا و اسرائیل مقابل یمن

عبور موشک یمن از تشکیلات پدافندی چند لایه رژیم صهیونیستی و سامانههای پیشرفته آمریکایی، محافل امنیتی این رژیم را به شدت شوکه کرده و سوالات زیادی درباره نقاط ضعف این رژیم و همچنین چالشهای آن در مواجهه با تهدیدات گستردهتر مطرح میکنند.

به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، تحلیلهای مربوط به حمله موشکی بیسابقه نیروهای مسلح یمن به فرودگاه بن گوریون در تل آویو که وحشت زیادی در میان صهیونیستها به پا کرده، در محافل منطقهای، جهانی و عبری همچنان ادامه دارد.
نفوذ موشک یمنی در تشکیلات پدافندی چندلایه رژیم صهیونیستی
این حمله یمن به فرودگاه بنگوریون که مهمترین حمله یمنیها به عمق فلسطین اشغالی از زمان حضور این کشور در جبهه حمایت از غزه به شمار میرود، علاوه بر نشان دادن قدرت نظامی بالای یمن، مجموعهای از نقاط ضعف برجسته رژیم صهیونیستی را هم آشکار کرد؛ به ویژه در سطح شکاف عمیق در تشکیلات پدافندی ارتش این رژیم با وجود استفاده از سامانههای پدافندی پیشرفته آمریکایی.
بعد از اصابت موفق موشک بالستیک مافوق صوت یمن به فرودگاه بن گوریون، خطوط هوایی خارجی به سرعت پروازهای خود را به مقصد فلسطین اشغالی لغو کردند که بیانگر تشدید نگرانیهای امنیتی در مورد ادامه اینگونه حملات است. در همین حال بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی جلسه اضطراری با مقامات امنیتی و نظامی این رژیم برای بررسی گزینههای واکنش به آن برگزار کرد.
حمله به فرودگاه بن گوریون را نمیتوان جدا از معادلات جدید یمن در تشدید عملیاتهای خود علیه اهداف آمریکا و رژیم صهیونیستی در راستای حمایت از غزه و پاسخ به تجاوزات ائتلاف آمریکا علیه یمن دانست؛ جایی که طی هفتههای اخیر یمنیها چندین حمله موشکی و پهپادی موثر به مواضع رژیم صهیونیستی در جنوب و مرکز فلسطین اشغالی از جمله مراکز نزدیک به ایلات و النقب و همچنین علیه اهداف آمریکا در دریای سرخ انجام دادهاند.
موشک بالستیک مافوق صوت یمن که در منطقه فرودگاه بن گوریون رژیم صهیونیستی فرود آمد، در وهله نخست بیانگر ضعف این رژیم در محافظت از مناطق امنیتی حساس خود با وجود هزینههای زیاد در زمینه استراتژی امنیتی و نظامی است.
ناظران امور معتقدند، آنچه که در حمله یمن به فرودگاه بن گوریون قابل توجه است، تنها مربوط به زمان و مکان آن نیست؛ بلکه به شکست تشکیلات پدافندی چند لایه رژیم صهیونیستی در رهگیری موشکی که در مقایسه با موشکهای رهگیر آمریکا و اسرائیل قیمت بسیار کمی دارد، مربوط میشود. گزارشهای اولیه حاکی از آن است که موشک یمنیها با وجود فعال شدن سامانههای پدافندی حیتس 3 اسرائیل و تاد آمریکا توانست به هدف مورد نظر اصابت کند.
شوک بزرگ به تشکیلات پدافندی صهیونیستها
تحلیلگران این رویداد را به عنوان یک آزمایش شوک آور برای کارایی سیستمهای پدافندی که در اختیار ارتش اسرائیل قرار دارد، توصیف میکنند و سوالات راهبردی زیادی در مورد توانایی این رژیم در محافظت از حریم هوایی هنگام جنگ در چند جبهه یا تشدید تهدیدات از طرفهای دوردست ایجاد میشود.
به گفته ناظران امور، با ظهور یمن به عنوان یک بازیگر نظامی غافلگیر کننده در معادلات منطقهای، توجهات به این موضوع معطوف شده که آیا حمله به فرودگاه بن گوریون آغاز مرحله جدیدی از جنگ با گسترش جبههها و افزایش چالشها برای سیستم امنیتی آمریکا و اسرائیل است یا نه.
بعد از اصابت موشک به فرودگاه بن گوریون رژیم صهیونیستی، سوالات گستردهای در محافل نظامی اسرائیل در مورد دلایل عدم موفقیت تشکیلات پدافندی این رژیم در رهگیری موشکها با وجود استفاده از پیشرفتهترین سامانههای دفاعی جهان مطرح میگردد.
در این زمینه یوسی یهوشه، تحلیلگر امور نظامی رژیم صهیونیستی در روزنامه عبری یدیعوت آحارانوت اعلام کرد که ابتدا سامانه پیکان اسرائیل اشتباه کرد و سپس سامانه تاد آمریکا هم دچار اشتباه شد و نکته قابل توجه این است که موشک یمنی که به سمت فرودگاه بن گوریون شلیک شده بود، از جمله موشکهای منحصر به فرد نبود و قبلاً هم مشابه این موشک شلیک شده بود.
وی افزود: آنچه که این بار نگران کنندهتر است، ماهیت مرموز این حمله یمنیهاست و سخنگوی ارتش یمن برخلاف حملات قبلی نوع دقیق موشک مورد استفاده را اعلام نکرد.
از طرف دیگر، برخی از رسانههای عربی گزارش دادند که موشک مورد استفاده یمن در این حمله یک مدل جدید با قابلیتهای بالای رادار گریزی بوده است.
یوسی یهوشه در ادامه تاکید کرد: تحقیقات داخلی اسرائیل در حال انجام است تا مشخص شود که علت شکست تشکیلات پدافندی در رهگیری موشک یمنی به دلیل نقص فنی در سیستمهای پدافندی بوده یا خطای انسانی، به ویژه اینکه منطقه فرودگاه بن گوریون از جمله امنیتیترین و مستحکمترین مناطق اسرائیل به شمار میرود.
این تحلیلگر صهیونیست خاطرنشان کرد: این تحول در زمانی بسیار حساس رخ میدهد؛ زیرا اسرائیل با چالشهای امنیتی زیادی در جبهههای مختلف مواجه است. این شکست میتواند منجر به ارزیابی مجدد استراتژیهای پدافند هوایی و شاید تسریع برنامههایی جهت نوسازی سامانههای پدافندی و تاکتیکهایی جهت مقابله با تهدیدات دوربرد به ویژه تهدیدات ناشی از یمن شود.
سامانههای گرانقیمت آمریکا و اسرائیل چگونه مقابل موشک یمن رسوا شدند؟
محافل عبری بعد از این حمل یمن مهمترین سؤالی که مطرح کردند این بود که سیستمهای پدافندی اسرائیل کجا هستند و اسرائیل به عنوان یکی از طرفهای پر مدعا در زمینه توسعه سیستمهای دفاع هوایی چرا نتوانست با این موشک یمنی مقابله کند.
برای اینکه بهتر به ابعاد شکست رژیم صهیونیستی در مقابله با موشک یمنی پی ببریم، لازم است توجه داشته باشیم که رژیم اشغالگر بخش زیادی از بودجه نظامی خود را صرف توسعه تشکیلات پدافندی میکند و علاوه بر آن، پیشرفتهترین سامانههای پدافند هوایی آمریکا همچون تاد در اختیار ارتش اسرائیل قرار دارد.
رژیم صهیونیستی با کمک آمریکا سامانههای حیتس 1 ، حیتس 2 و حیتس 3 را برای مقابله با موشکهای دوربرد در لایههای مختلف جوی توسعه داده است.
صهیونیستها همچنین سامانه مقلاع داوود را برای مقابله با موشکهای میان برد توسعه دادهاند و از سامانه گنبد آهنین هم برای مقابله با موشکهای کوتاه برد استفاده میشود که صهیونیستها برای توسعه این سامانه هم در دوره اخیر هزینه زیادی کرده بودند. همچنین رژیم صهیونیستی یک سامانه دفاعی چند لایه با مشارکت همه این سامانهها با هدف ساختن یک جبهه محکم در برابر حملات بزرگ و ترکشهای موشکها ایجاد کرده است.
علاوه بر آن، رژیم صهیونیستی از سامانههای پدافند هوایی پیشرفته ساخت آمریکا مانند پاتریوت هم برای مقابله با موشکها در بردهای مختلف استفاده کرده و از این کشور خواسته تا بهترین سیستم دفاع ضد موشکی خود را هم در اختیار ارتش اسرائیل قرار دهد؛ یعنی همان سامانهای که در برابر موشک یمن شکست خورد.
به همین دلیل است که محافل صهیونیستی معتقدند شکست این تشکیلات پدافندی چند لایه در برابر موشک یمن بسیار غافلگیر کننده بود.
صهیونیستها همچنین نگران بیاعتمادی طرفهای بینالمللی به سامانههای پدافندی اسرائیل هم هستند. نوعام امیر، خبرنگار نظامی وب سایت ماکور ریشون رژیم صهیونیستی در این زمینه اعلام کرد که آیا ممکن است آلمانیها این شکست سامانههای پدافندی اسرائیل را ببینند و در خرید سامانه حیتس تجدید نظر کنند.
شکست اهداف تجاوزات آمریکا به یمن
مشخص است که آمریکاییها در چارچوب ادامه حمایت خود از رژیم صهیونیستی و جنایات این رژیم، بعد از حمله موشکی بزرگی که یمن به فرودگاه بن گوریون انجام داد، تجاوزات خود را علیه این کشور تشدید کردهاند و همچنان اهداف غیرنظامی یمن را مورد حمله قرار میدهند؛ اهدافی که پیش از این بارها بمباران شده است.
اما با این وجود تغییری در معادله ایجاد نشده؛ به طوری که محاصره دریایی علیه اسرائیل توسط یمن همچنان پابرجاست و آمریکا هم اخیراً به سرنگونی حداقل 7 پهپاد جاسوسی خود و سقوط یک فروند جنگنده اف 18 در دریای سرخ هنگام تلاش برای فرار از آتش موشک یمن اذعان کرد.
همچنین دست و پا زدن صهیونیستها برای وارد کردن ضربه بزرگ به یمن و ترور سران نظامی و سیاسی این کشور بیانگر شکست اهداف تجاوزات آمریکا علیه یمن است. همچنین اسرائیلیها میدانند که انجام حملات تروریستی در یمن مشابه حملاتی که در لبنان انجام شد، غیر ممکن است؛ زیرا هم بافت جغرافیایی و هم بافت جمعیتی و فرهنگی یمن و لبنان کاملاً متفاوت بوده و امکان اجرای یک سناریوی تکراری در هر دو کشور وجود ندارد و سیاست ترور در مورد یمن جواب نمیدهد.
روزنامه عبری معاریو هشدار داد که احتمال دارد در روزهای آینده یمنیها حملات شدید خود را معطوف به حیفا با هدف ایجاد ویرانیها و پیامدهای گسترده کنند.
همچنین محافل امنیتی رژیم صهیونیستی گزارش دادند که در حال حاضر انجام حملات گسترده توسط اسرائیل علیه یمن منطقی نیست و جنگندههای اسرائیلی برای انجام یک حمله باید 2000 کیلومتر به سمت یمن پرواز کنند و سوال این است که اصلاً به چه چیزی میخواهند در آنجا حمله کنند و این همه هزینه برای چیست؟
روزنامه عبری معاریو به نقل از یک منبع امنیتی رژیم صهیونیستی گزارش داد: هر حملهای که اسرائیل به یمن انجام دهد، 100 برابر کمتر از حملات آمریکاییها موثر خواهد بود؛ آمریکاییهایی که هر روز به دهها هدف در یمن حمله میکنند و به چیز خاصی نرسیدهاند.
انتهای پیام/





مطالب مرتبط
- درخواست جباری برای جذب ستاره سابق سپاهان
- تحریمهای جدید آمریکا علیه کلاهبرداران سایبری و سازمانهای جنایی در برمه
- ارسلان منفرد سرمربی تیم ملی اسکیت اینلاین هاکی
- خودکشی شرور هفت تیرکش بعد از تبادل آتش با پلیس در ایذه
- چالشهای دریافت مجوز برای فیلمی درباره کارگران هفتتپه
- توافق هوا شد؟/ مواضع شفاف ترامپ درباره ایران: برچیدن کامل برنامه هستهای و بازگشت فشار تحریمها
- «پژواک» به بلوغ رسید؛ عشق به رادیو با صدای مریم نشیبا و عذرا وکیلی
- چهره بانفوذ رختکن پرسپولیس را به هم ریخت | سرخ ها درگیر حواشی جنجالی پشتپرده | نقش مبهم چهره اقتصادی و اعتراض هواداران