مرگ تدریجی در هوای کرمانشاه/ ریزگردها نفس مردم را بریدند!

 مرگ تدریجی در هوای کرمانشاه/ ریزگردها نفس مردم را بریدند!

  افزایش چشمگیر ریزگردها در سال‌های اخیر، کیفیت هوا در کرمانشاه را به‌شدت کاهش داده و تهدیدی جدی برای سلامت شهروندان و اقتصاد منطقه محسوب می‌شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، ریزگردها یکی از چالش‌های زیست‌محیطی و بهداشتی در بسیاری از مناطق جهان به‌ویژه در ایران به شمار می‌روند. استان کرمانشاه نیز با ویژگی‌های جغرافیایی خاص خود، به‌طور مکرر تحت تأثیر این پدیده قرار می‌گیرد. ریزگردها به ذرات معلقی اطلاق می‌شود که به‌دلیل فعالیت‌های انسانی و تغییرات اقلیمی در جو به‌وجود می‌آیند و می‌توانند تأثیرات منفی زیادی بر سلامت انسان، محیط‌زیست و اقتصاد منطقه داشته باشند.

در سال‌های اخیر، افزایش ریزگردها در استان کرمانشاه به‌ویژه در فصل‌های خشک، نگرانی‌های زیادی را برای ساکنان و مسئولان به‌وجود آورده است. این پدیده نه‌تنها بر کیفیت هوا تأثیر می‌گذارد، بلکه می‌تواند به بروز بیماری‌های تنفسی و دیگر مشکلات بهداشتی منجر شود. همچنین، ریزگردها می‌توانند بر کشاورزی و منابع آب تأثیر منفی بگذارند و به کاهش تولیدات کشاورزی و افزایش هزینه‌های درمانی منجر شوند.

کانون اصلی ریزگردهای استان کرمانشاه در خارج از مرزهای ایران قرار دارد با این وجود برخی از تالاب و سراب‌های موجود استان نیز مستعد تبدیل شدن به کانون ریزگرد هستند که باید مسئولان نسبت به شناسایی و جلوگیری از خشک شدن آن‌ها اقدام کنند.

تالاب‌های جنوب عراق به طور روز افزونی کاهش یافته‌اند، خشک شدن تالاب های هورالعظیم و هورالهویزه و افزایش عرصه بیابانی جنوب عراق میتواند از علت‌های گرد و غبار در کرمانشاه باشد.

تحولات سیاسی و نظامی چند ساله اخیر کشور عراق نیز در تشدید پدیده موثر بوده و عدم وجود ثبات سیاسی باعث کم توجهی به مسائل زیست محیطی عراق شده است.

371 نفر با عوارض تنفسی به بیمارستان‌های کرمانشاه مراجعه کردند

مسعود قلعه سفیدی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در کرمانشاه، در زمینه آخرین آمار مراجعان به بیمارستان‌های استان بر اثر آلودگی هوا، اظهار کرد: از ابتدای سال تاکنون تعداد 371 نفر با عوارض تنفسی به اورژانس بیمارستان‌ها برای درمان مراجعه کرده‌اند.

وی با اشاره به اینکه مطابق معمول در روزهای آلوده، تمامی بیمارستان‌ها آماده ارائه خدمات به مراجعین هستند عنوان کرد: به بیماران قلبی و تنفسی و مبتلایان به آسم در روزهای آلوده توصیه می‌شود در فضاهای باز هیچ گونه فعالیتی نداشته باشند و تا حد امکان از حضور در سطح شهر خودداری کرده و در منزل بمانند.

رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: نوشیدن آب کافی منجر به شستشوی دستگاه گوارش و رفع عطش و خشکی دهان ناشی از آلودگی هوا خواهد شد.

قلعه سفیدی عنوان کرد: مصرف شیر، میوه و سبزی‌های تازه و مصرف کمتر تنقلات از جمله چیپس و پفک و نوشابه‌های گازدار می‌تواند در شرایط آلودگی هوا از عوارض ابتلا به بیماری‌های قلبی و تنفسی پیشگیری کند.

وی به شهروندان توصیه کرد در روزهای آلوده تا حد امکان از خروج غیرضروری از منزل و تردد بی‌مورد در معابر شهری پرهیز کرده و برای سفرهای درون‌شهری از وسایل حمل‌ونقل عمومی استفاده کنند.پ

قصرشیرین امسال 13 روز غیراستاندارد را تجربه کرد

آرش محمدی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در کرمانشاه، اظهار کرد: باتوجه به کاهش بارندگی‌ها در کشورهای همسایه ظاهرا امسال یک سال گرد و غبار خیز نسبت به سال گذشته است و آمارها افزایشی است.

وی با بیان اینکه تعداد روزهای غیر استاندارد از ابتدای فروردین ماه 1404 تاکنون در ایستگاه سرپل‌ذهاب هشت روز ثبت شده، افزود: در ایستگاه قصرشیرین 13 روز، ایستگاه کرمانشاه دو روز و ایستگاه کنگاور نیز 6 روز با هوای آلوده ثبت شده است.

کارشناس مسئول پایش محیط زیست استان کرمانشاه گفت: سال گذشته بیشترین روز غیراستانداردی که در استان داشتیم مربوط به شهرستان کنگاور با 48 روز آلوده بود که ناشی از گرد و غبار کانون خارجی و کانون‌های داخلی از مرکز کشور بود.

محمدی عنوان کرد: آمار روزهای غیر استاندارد در استان کرمانشاه 18 روز، اسلام‌آبادغرب هفت روز، سرپل‌ذهاب 14 روز، قصرشیرین 10 روز و پاوه 15 روز در سال گذشته ثبت شده است.

انتهای پیام/

 

 منبع خبر

جدیدترین ویدئوها

بیشتر ببینید ›

از بین اخبار