تحصیل ۳۴ هزار دانشآموز اتباع در البرز/ سپاس کارت برای معلم

سرپرست اداره کل آموزش و پرورش استان البرز گفت: در حال حاضر بیش از ۳۴ هزار نفر دانشآموز اتباع خارجی داریم که استفاده از فضاهای آموزشی توسط آنها باعث اشغال حدود یک هزار کلاس درس شده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرج، فرزاد شعبانی، سرپرست اداره کل آموزش و پرورش استان البرز ضمن تبریک هفته معلم گفت: آموزش و پرورش البرز یک مجموعه گسترده با بیش از 26 هزار نفر نیروی انسانی، 530 هزار دانشآموز و حدود 2 هزار و 200 مدرسه بوده که مجموعهای پهنپیکر با تنوع عملکرد در حوزههای مختلف است.
وی اذعان کرد: در حال حاضر، حدود 98 درصد از بودجه آموزش و پرورش صرف پرداخت حقوق میشود و تنها دو تا سه درصد آن برای سایر امور جاری و اجرایی باقی میماند. تمامی پرداختها از طریق وزارتخانه و خزانه کشور انجام میشود. در استان البرز، امکانات رفاهی آموزش و پرورش محدود به تعدادی مرکز رفاهی، استخر و زمینهای ورزشی است که بهصورت خودگردان فعالیت میکنند.
سرپرست اداره کل آموزش و پرورش استان البرز با تاکید بر اینکه این مراکز باید درآمدزایی لازم برای پوشش هزینههای خود را داشته باشند، عنوان کرد: همچنین، قراردادهایی برای خرید اقساطی مایحتاج مورد نیاز فرهنگیان منعقد شده و ادارات آموزش و پرورش دارای صندوقهای قرضالحسنهای هستند که همکاران با پسانداز ماهانه، پس از مدتی امکان دریافت تسهیلات دارند.
افتتاح سپاس کارت برای معلمان
شعبانی با اشاره به اینکه معرفینامه برای دریافت وام نیز از دیگر حمایتهایی است که در استان انجام میشود، مطرح کرد: با توجه به دیدار با مدیران عامل بانکها، برای گسترش این حمایتها تلاش می شود تا بتوانیم حمایت مؤثرتری از فرهنگیان داشته باشیم. وزارت آموزش و پرورش حساب ویژهای تحت عنوان «سپاس کارت» در یکی از بانک ها برای همکاران افتتاح کرده است.
سرپرست اداره کل آموزش و پرورش استان البرز با بیان اینکه این کارت، در مناسبتهای مختلف دارای مزایای مالی و اعتباری مشخصی است و مبالغ حمایتی به آن واریز میشود، اظهار کرد: در آغاز اجرای طرح رتبه بندی معلمان، همه مشمولان بهطور کامل تحت پوشش قرار نگرفتند. یکی از اهداف اصلی رتبهبندی، ایجاد نظام مشابه با ساختار علمی دانشگاهها و تعیین عناوین حرفهای برای معلمان بود.
وی افزود: با وجود اختصاص بودجه برای اجرای طرح، بهدلیل عدم امکان محاسبه دقیق از ابتدا، اجرای مالی آن با چالشهایی مواجه شد. در حال حاضر، فرهنگیان شاغل حدود 6 ماه معوقه از رتبهبندی دارند که هنوز پرداخت نشده است، در حالی که فرهنگیان بازنشسته مبالغ معوق را دریافت کردهاند. بخشی از این مشکل به بارگذاری ناقص مدارک توسط همکاران بازمیشود.
اجلاسیه شهدای فرهنگی البرز در راه است
شعبانی ادامه داد: در ابتدا برخی همکاران موضوع را جدی نگرفتند و مدارک را کامل ارسال نکردند. پس از مدتی سامانه بسته و البته دوباره باز شد، اما در حوزه اجرا نیز نواقصی وجود داشت که آن را میپذیریم. هر فرد هر چهار سال یکبار، بر اساس ارزیابی مجدد، مشمول دریافت رتبه میشود. برای رتبههای بالا، بهویژه استادمعلم و دانشیارمعلم، تأیید نهایی باید از سوی وزارتخانه انجام شود.
سرپرست اداره کل آموزش و پرورش استان البرز با اشاره به اینکه تا زمانی که این تأیید صورت نگیرد، صدور حکم امکانپذیر نیست، خاطرنشان کرد: مجموعه آموزشوپرورش که وظیفه اصلی آن تدریس و انتقال ارزشها و معلومات علمی بوده، با آغاز جنگ تحمیلی در شرایطی که پای ارزشها، وطن و حیثیت کشور به میان آمد، کلاس درس را رها کرد و به جبهههای حق علیه باطل رفت.
وی عنوان کرد: حدود یکچهارم شهدای دفاع مقدس از دانشآموزان و فرهنگیان هستند. بسیاری از فرماندهان جنگ نیز یا دانشآموز بودند یا سابقه معلمی داشتند و نقطه شروع فعالیتشان کلاس درس بوده است. در ادامه سلسله اجلاسیههای شهدای استان البرز در راستای کنگره ملی شهدا، در روز 24 اردیبهشتماه اجلاسیه شهدای فرهنگی در تالار شهیدان نژادفلاح کرج برگزار میشود.
شهیدستان؛ مدرسهای با 100 شهید
سرپرست اداره کل آموزش و پرورش استان البرز افزود: استان البرز 94 شهید فرهنگی دارد که هدف از این مراسم، زنده نگه داشتن یاد، نام و خاطره آنها و انتقال ارزشهای دوران دفاع مقدس و شهدا به نسل جدید، بهویژه دانشآموزانی است که امروز به عنوان نسل فضای مجازی یا نسل Z شناخته میشوند. هدف این است که نسل جدید با ارزشهایی که ما با آن ها زندگی کردیم آشنا شوند.
شعبانی اذعان کرد: شاید برای این نسل که آن دوران را لمس نکرده، بیان این مفاهیم قابل درک نباشد، اما با استفاده از ظرفیتهای فضای مجازی میتوانیم پیام و ارزشهای دفاع مقدس را بهدرستی منتقل کنیم. در رأس شهدای دانشآموز استان البرز، شهیدان فهمیده و پناهی قرار دارند که بهعنوان الگوی شهدای دانشآموز شناخته میشوند. شهیدستان یکی از دبیرستانهای استان بود.
وی با اشاره به اینکه بیش از 100 دانشآموز این مدرسه به جبهه اعزام شدند و به فیض شهادت نائل آمدند و با بیان اینکه این مدرسه بهعنوان نماد ایثار و فداکاری دانشآموزان در دوران دفاع مقدس شناخته میشود، اظهار کرد: نام این دبیرستان که پیشتر «شهدای انقلاب اسلامی» بود، به «شهیدستان» تغییر یافت؛ مدرسهای که امروز به یک موزه مدرسه تبدیل شده است.
البرز فاقد هتل فرهنگیان
سرپرست اداره کل آموزش و پرورش استان البرز اضافه کرد: در این مدرسه، آثار و یادگاریهای دانشآموزان و معلمان شهیدی که از این مدرسه به جبهه اعزام شدند، بر دیوارها نصب شده تا برای همیشه ماندگار بماند. دانشآموزان مدارس دیگر نیز بهصورت گروهی از این مدرسه بازدید میکنند تا از نزدیک وصیتنامهها، تصاویر و آثار بهجا مانده از شهدا را ببینند و از آن ها درس بگیرند.
شعبانی مطرح کرد: تمام مراکز ورزشی و سالنهای آموزش و پرورش، در زمانهایی که خودمان از آنها استفاده نمیکنیم، بهصورت اجارهای واگذار میشوند. سالنهای ورزشی ما عمدتاً با کاربری آموزشی، خدماتی و دانشآموزی فعالیت میکنند و همگی دارای پسوند آموزشی هستند. حتی مراکز رفاهی نیز با عنوان رفاهی آموزشی تعریف شدهاند و این فضاها از پرداخت مالیات معاف هستند.
وی با بیان اینکه اصرار داریم که جنبه آموزشی این اماکن حفظ شود؛ از جمله استخرها، سالنهای ورزشی و مراکز اقامتی ویژه همکاران که در قالب اجاره بهرهبرداری میشوند، عنوان کرد: برخی استانها دارای هتل فرهنگیان هستند، اما البرز بهدلیل تأسیس ناگهانی و بدون برنامهریزی زیرساختی، فاقد چنین امکاناتی است. حتی ادارات ما نیز داخل فضاهای مدارس مستقر هستند.
آموزش و پرورش اداره مستقل ندارد
سرپرست اداره کل آموزش و پرورش استان البرز با اشاره به اینکه در هیچ منطقهای ساختمان اداری مستقل نداریم، خاطرنشان کرد: یکی از پیشنهادهایی که ارائه شده، این است که اداره کل راه و شهرسازی البرز، زمینی در اختیار ما قرار دهد تا بتوانیم ساختمانهای اداری خود احداث کنیم و مدارس از این وضعیت خارج و فضاهای آموزشی و مدارس آزاد شوند.
شعبانی مطرح کرد: البرز فقیرترین استان کشور از نظر امکانات اردوگاهی است. در حال حاضر فقط اردوگاه طالقان را در اختیار داریم که دارای 25 سوئیت بوده و فقط در فصل تابستان قابل استفاده است. اردوگاه دیگری که در منطقه کردان قرار دارد، دارای معارض ملکی است؛ چند نفر مدعی مالکیت شدهاند و پرونده آن در دادگاه در حال پیگیری است.
وی گفت: اخیراً نیز اردوگاه الزهرا (س) که متعلق به تهران بود و در داخل البرز واقع شده، بهصورت موقت و برای مدت دو سال در اختیار ما قرار گرفته بود که زمان آن در تابستان امسال به پایان میرسد. در حال پیگیری هستیم تا این اردوگاه بهصورت دائمی در اختیار استان قرار گیرد. البرز با کمبود 450 مدرسه مواجه است تا بتوان سرانه دانشآموزی را در حد استاندارد 30 نفر در کلاس حفظ کرد.
رشد 8500 نفری دانشآموزان در یکسال
سرپرست اداره کل آموزش و پرورش استان البرز عنوان کرد: این کمبود فضای آموزشی، مشکلات جدی بهوجود آورده است. حتی دانشگاه فرهنگیان نیز از اکنون برای مهرماه با چالش جدی در زمینه فضا و ظرفیت مواجه است، بهویژه با توجه به افزایش قابلتوجه میزان پذیرش دانشجو. خیرین در استان حضور دارند، اما زمین برای ساخت مدرسه در اختیار نداریم.
شعبانی خاطرنشان کرد: تمام تمرکز ما بر ساخت مدرسه است تا دانشآموزی که وارد سیستم آموزشی میشود، کلاس برای تحصیل داشته باشد. هر سال بین سه تا پنج درصد به جمعیت دانشآموزی استان افزوده میشود. پیشبینی ما برای سال جاری، افزایش حدود 8 هزار و 500 نفر دانشآموز جدید است که برای تأمین فضای آموزشی آنها به حدود 35 مدرسه جدید نیاز داریم.
وی مطرح کرد: در حال حاضر بیش از 34 هزار نفر دانشآموز اتباع خارجی داریم که استفاده از فضاهای آموزشی توسط آنها باعث اشغال حدود یک هزار کلاس درس شده است. در برخی مناطق، از جمله ناحیه 4، بین 95 تا 96 درصد مدارس بهصورت دو شیفته اداره میشوند که این موضوع خود نشاندهنده فشار بالای موجود بر فضاهای آموزشی است.
انتهای پیام/





مطالب مرتبط
- بنیانگذار بایننس: تجربه زندان ترسناک و بسیار سخت بود
- شب فراموش نشدنی در لانه عقاب ها(عکس)
- آلودگی هوای ۴ شهر آذربایجان غربی؛۳ شهر در وضعیت خطرناک
- یحیی، هافبک سابق استقلال را جواب کرد!
- لوله بازکنی فوری، شبانهروزی و ارزان در تهران
- فال قهوه چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت؛ سرنوشت شما در فنجان قهوه!
- ارتقای اضطراری سولانا باعث شده تا نگرانیها درباره تمرکززدایی شبکه افزایش یابد
- اسامی داوران هفته بیست و نهم لیگ برتر