زاگرس، فریاد خاموش در آتش

طوفان آتش، میراث طبیعی و فرهنگی زاگرس را تهدید میکند و جای این سوال باقی مانده که آیا زمان آن نرسیده که صدای زاگرس خاموش در عرصه تصمیمگیریها شنیده شود؟

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یاسوج، طوفان آتش، میراث طبیعی و فرهنگی زاگرس را تهدید میکند, مردم منطقه در حالی که شاهد نابودی بیرحمانه جنگلها و مراتع هستند، فریاد استمداد خود را به گوش مسئولان میرسانند. آیا زمان آن نرسیده که صدای زاگرس خاموش در عرصه تصمیمگیریها شنیده شود؟
بررسیهای خبرنگاران تسنیم در شهرستانهای مختلف نشان میدهد در روزهای اخیر، بار دیگر زبانه های آتش، پیکر رنجور زاگرس را در برگرفت، جنگلها و مراتع ارزشمند ارتفاعات خامی، کوه سیاه، کلاه سیاه، چاه تلخ، مناطق مشرف به رودخانه خرسان و تنگ سقا، قربانی این آتشسوزی گسترده شدهاند، این فاجعه نه تنها میراث طبیعی گرانبهای استان کهگیلویه و بویراحمد را نابود میکند، بلکه امنیت زیستی، منابع حیاتی آب و خاک و معیشت آینده مردم این منطقه را نیز به طور جدی تهدید میکند.
مدیرکل منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد در خصوص آتشسوزیهای اخیر، ضمن ابراز نگرانی از گستردگی خسارات، تاکید کرد که چالشهای پیش روی این منطقه، تنها به خاموشی آتش محدود نمیشود و در پاسخ به سوالات درباره مصداق برخی آتشسوزیها، بیان کرد: آتش سوزی چاه تلخ، برخلاف تصور اولیه، مربوط به اراضی ملی نبوده و متعلق به زمینهای کشاورزی شخصی بوده است.
مجید نظری به آتشسوزی "خرسان، خامی و خاییز" اشاره کرد و افزود: این آتشسوزیها در منطقه حفاظت شده محیط زیست بود و آتشسوزی کوه سیاه و حوزه مختار نیز توسط جنگلبانان و با کمک نیروهای مردمی در کمترین زمان ممکن با کمترین خسارت مهار شد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به سرعت عمل تیمهای امدادی، گفت: آتشسوزی کوه سیاه در کمترین زمان ممکن و آتشسوزی حوزه مختار در سریعترین زمان ممکن با حضور نیروها مهار شد، البته اهمیت همکاری و هماهنگی بین دستگاهها در مقابله با حوادث ضرورتی انکارناپذیر است.
نظری در پاسخ به این سوال خبرنگار تسنیم که برای پیشگیری و مهار آتشسوزیهای احتمالی در فصل گرم سال چه تدبیری اندیشیدهاید؟ خاطرنشان کرد: «احداث آتشبر» با خدف جلویگری از گسترش آتش احتمالی انجام شده و در حال انجام بوده و همچنین در این راستا برگزاری مانورهای اطفا حریق، کلاسهای آموزشی برای جوامع محلی در خصوص پیشگیری از آتشسوزی، توزیع و تجهیز دمنده در مناطق بحرانی و فعالیتهای رسانهای برای آگاهیرسانی اجرایی شده است.
وی در پایان خبر از تشکیل 42 تیم واکنش سریع اطفا حریق از منابع طبیعی استان و شهرستانها داد و این اقدام را گامی مهم در جهت پیشگیری و مهار آتشسوزیهای احتمالی در آینده دانست.
انتهای پیام/





مطالب مرتبط
- راز نیمکتنشینی ماشاریپوف و اندونگ فاش شد
- گفتگوی تلفنی روسای جمهور امریکا و ترکیه درباره سوریه و اوکراین / ترامپ: مشتاقانه منتظر همکاری با اردوغان برای پایان دادن به جنگ مضحک بین روسیه و اوکراین هستم
- ایران دنبال لغو ویزا با مصر است
- قطعی شد؛ جدایی کارلتو از رئال!/ خداحافظ مادرید، سلام ریو!
- باران زنجان را در بر گرفت؛خیابانها به رودخانه تبدیل شد
- اسامی ۱۱ مفقودی در حادثه بندر شهید رجایی
- آغاز اختتامیه ششمین کنگره جهانی حضرت رضا (ع) با حضور رئیس جمهور
- با آپشنهای جدید جک J۴ آشنا شوید