ایران در حال ساخت ۲۰ ماهواره است

رئیس سازمان فضایی ایران گفت: در حال حاضر، ساخت و توسعه حدود ۲۰ ماهواره در قالب کنسرسیومی از شرکتهای دولتی و خصوصی در حال اجراست.

به گزارش خبرنگار فضا و نجوم خبرگزاری تسنیم، حسن سالاریه؛ رئیس سازمان فضایی ایران امروز در حاشیه نمایشگاه اینوتکس 2025 با اشاره به راهبرد کلان این سازمان اظهار کرد: از سال 1401 و همزمان با آغاز اجرای این برنامه، واگذاری پروژههای بزرگ فضایی به بخش خصوصی در دستور کار قرار گرفت.
ساخت 20 ماهواره در قالب کنسرسیومی از شرکتهای دولتی و خصوصی
سالاریه با اشاره به توسعه همکاری میان دولت و بخش خصوصی در حوزه فضایی بیان کرد: تا به امروز نزدیک به یکهزار میلیارد تومان قرارداد با شرکتهای بخش خصوصی در حوزههای گوناگون صنعت فضایی منعقد شده است. این قراردادها شامل ساخت ماهوارهها و طراحی منظومههای ماهوارهای مانند منظومه شهید سلیمانی است. در حال حاضر، ساخت و توسعه حدود 20 ماهواره در قالب کنسرسیومی از شرکتهای دولتی و خصوصی در حال اجراست.
خرید تضمینی تصاویر ماهوارهای تولید داخل
رئیس سازمان فضایی ایران از سیاست خرید تضمینی تصاویر ماهوارهای تولیدشده توسط ماهوارههای بومی خبر داد و گفت: این طرح با مشارکت فعال شرکتهای خصوصی به اجرا درآمده و ضمن حمایت از اقتصاد فضاپایه، به افزایش ظرفیتهای فنی کشور در حوزه سنجش از دور کمک میکند.
همکاری در پروژههای تحقیقاتی و مناقصههای جدید
سالاریه در ادامه از انعقاد قرارداد با بخش خصوصی برای اجرای پروژههای تحقیقاتی موسوم به «پژوهش 1 تا 4» خبر داد و افزود: هماکنون دو مناقصه جدید نیز در حال برگزاری است که بهمنظور واگذاری طراحی و ساخت دو منظومه ماهوارهای شامل یک منظومه سنجشی و یک منظومه مخابراتی باریکباند به بخش خصوصی برگزار شدهاند. طبق برنامهریزیها، قراردادهای این دو پروژه تا پایان سال 1404 نهایی خواهد شد.
افزایش شتاب حضور شرکتهای دانشبنیان در صنعت فضایی
رئیس سازمان فضایی ایران با اشاره به روند روبهرشد ورود بخش خصوصی به صنعت فضایی کشور در سالهای اخیر اظهار کرد: در سه سال گذشته، مشارکت شرکتهای دانشبنیان در پروژههای فضایی شتاب گرفته است. اگرچه در گذشته اغلب پروژههای فضایی توسط نهادهای دولتی و مراکز تحقیقاتی اجرا میشد، اما امروز سهم قابل توجهی از فعالیتهای اجرایی این صنعت در اختیار بخش خصوصی قرار گرفته است.
معرفی ظرفیتهای بخش خصوصی در اینوتکس 2025
سالاریه با اشاره به حضور فعال سازمان فضایی ایران در اینوتکس 2025 تصریح کرد: در این رویداد، تلاش شده تا فرصتهای همکاری و ظرفیتهای موجود در بخش خصوصی صنعت فضایی بهصورت جامع معرفی شوند. در غرفههایی که مخصوص صنعت فضایی در نظر گرفته شده است، بازدیدکنندگان میتوانند از محصولات و فناوریهای شرکتهای دانشبنیان در این حوزه بازدید کنند.
بخش خصوصی، شتابدهنده توسعه فضایی کشور
وی در پایان با تأکید بر اهمیت سرعت در اجرای مأموریتهای فضایی کشور گفت: با توجه به وسعت مأموریتها و ضرورت ارتقای موقعیت رقابتی ایران در عرصه بینالمللی، حضور بخش خصوصی نهتنها اقدامی مؤثر بلکه یک ضرورت ملی برای تحقق اهداف سند جامع توسعه فضایی کشور بهشمار میرود.
انتهای پیام/





مطالب مرتبط
- تغییرات روی صندلی ریاست چادرملو: عطایی رفت
- زمان پرداخت و مبلغ ارز حج تمتع اعلام شد
- روایت جگر سوز از مرگ زوج مشهدی در انفجار بند عباس / فقط بچه شان زنده ماند
- ۱ تا ۱۰ سال محرومیت در انتظار متخلفان کنکور
- استانداری اردبیل از سرمایه گذاری های خارجی حمایت می کند
- ترتیب صحیح مراحل دوش گرفتن برای محافظت از پوست
- طارمی و پروازی برای پایان یک فصل جهنمی
- ارتش پاکستان در خط کنترل مرزی موضع جنگی گرفت