درآمدهای کلان مس/ سهم‌خواهی‌های رانتی و تقسیم سود!

 درآمدهای کلان مس/ سهم‌خواهی‌های رانتی و تقسیم سود!

  بازرس کل استان کرمان با اشاره به درآمدهای عظیم شرکت ملی مس گفت: مردم کرمان همچنان با شاخص‌های بالای محرومیت و عقب‌ماندگی دست و پنجه نرم می‌کنند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، دادخدا سالاری، بازرس کل قضایی استان کرمان، صبح امروز در دیدار با مدیرعامل شرکت ملی مس، با اشاره به ظرفیت‌های ارزشمند شرکت ملی مس در سطح ملی، خواستار ایجاد نگرشی نو در مدیریت این مجموعه به منظور توسعه سرمایه‌گذاری و رفع محرومیت‌ها شد و اظهار داشت: شرکت ملی مس باید با استفاده از توانمندی‌های خود در ایجاد اشتغال پایدار و توسعه صنایع پایین‌دستی نقش‌آفرینی مؤثری داشته باشد.

حمایت از برنامه‌های توسعه‌ای و اشتغال پایدار

سالاری ضمن اعلام حمایت از طرح‌های توسعه‌ای شرکت ملی مس، گفت: حمایت از اشتغال پایدار و افزایش سرمایه‌گذاری توسط این شرکت، در اولویت رویکردهای نظارتی ما قرار دارد.

بازرس کل قضایی استان کرمان، تاکید کرد: سخنان مدیرعامل جدید شرکت مس نشان‌دهنده عزم جدی در راستای تحقق منویات مقام معظم رهبری در زمینه سرمایه‌گذاری و تولید است.

مسئولیت‌های اجتماعی؛ از انحراف تا بازنگری

وی با انتقاد از نحوه هزینه‌کرد اعتبارات مسئولیت‌های اجتماعی شرکت ملی مس، گفت: این اعتبارات باید هدفمند و متناسب با خسارت‌های ناشی از فعالیت‌های شرکت در حوزه‌های محیط زیست و بهداشت باشد و نباید به باشگاه‌داری و امور غیرمرتبط منحرف شود.

سالاری افزود: اختصاص منابع به ورزش و فوتبال بدون توجه به وظایف تخصصی شرکت مس، تضییع منابع عمومی است و مسئولیت توسعه ورزش باید بر عهده نهادهای متولی قرار گیرد و مس فقط نقش تامین مالی داشته باشد.

عقب‌ماندگی‌های توسعه‌ای و نقش استراتژیک مس

وی با تاکید بر اینکه با وجود درآمدهای بالا، شاخص‌های محرومیت در کرمان همچنان پابرجاست، تصریح کرد: اگر شرکت مس به‌موقع در توسعه استان نقش‌آفرینی می‌کرد، این تاثیر در سطح ملی نیز احساس می‌شد؛ مس به عنوان کالایی استراتژیک جهانی، می‌تواند به بهبود شاخص‌های فلاکت و کاهش مددجویان کمک کند.

بی‌ثباتی مدیریتی؛ آفت توسعه شرکت ملی مس

بازرس کل قضایی استان کرمان با اشاره به بی‌ثباتی مدیریتی در شرکت ملی مس خواستار ایجاد ثبات مدیریتی و واگذاری فرصت کافی به مدیران برای اجرای برنامه‌های بلندمدت شد و گفت: تغییرات مکرر مدیران و دخالت‌های غیرکارشناسی در این شرکت موجب کاهش بهره‌وری و هدررفت منابع شده است.

وی در ادامه به مشکل سهم‌خواهی‌های رانتی و تقسیم سود به جای سرمایه‌گذاری در صنایع پایین‌دستی اشاره کرد و افزود: حرکت به سمت خام‌فروشی به جای تولید ارزش افزوده، فرصت‌های اشتغال را کاهش داده است.

نظارت و حمایت همزمان برای توسعه سرمایه‌گذاری

سالاری تاکید کرد: سازمان بازرسی علاوه بر برخورد قاطع با فساد، در سالی که به شعار «سرمایه‌گذاری برای تولید» مزین شده است، از توسعه سرمایه‌گذاری و اشتغال شرکت ملی مس حمایت می‌کند تا نهایتاً به بهبود وضعیت زندگی مردم منجر شود.

برنامه‌های توسعه‌ای شرکت ملی مس؛ تاکید بر بهره‌وری و تولید

در ادامه این دیدار، فیض اردکانی، مدیرعامل شرکت ملی مس ایران، گزارشی از برنامه‌های در دست اجرا برای توسعه سرمایه‌گذاری و افزایش بهره‌وری ارائه کرد. وی تاکید کرد: دغدغه‌های مسئولان استان در زمینه اشتغال پایدار و توسعه تولید را با جدیت پیگیری خواهیم کرد و خواستار همراهی بیشتر مسئولان استانی برای تحقق اهداف شرکت ملی مس شد.

انتهای پیام/511/

 

 منبع خبر