ادعاهای ارضی ترامپ، عامل نزدیکی دانمارک به گرینلند

 ادعاهای ارضی ترامپ، عامل نزدیکی دانمارک به گرینلند

  نخست وزیر گرینلند در راستای تقویت همکاری و هماهنگی‌ها با کشور دانمارک در واکنش به ادعاهای ارضی رئیس جمهور آمریکا به این کشور سفر کرده است.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، هفته نامه اشپیگل در مطلبی نوشت: گرینلند و دانمارک که اغلب روابط سخت و دشواری داشته اند در سایه ادعاهای ارضی دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا حال و هوای دیگری پیدا کرده اند.

ینس-فردریک نیلسن، نخست‌وزیر گرینلند اکنون می‌خواهد با دولت دانمارک هماهنگ تر عمل کند و در این باره گفته است: «ما خواستار احترام هستیم.»

مته فردریکسن، نخست وزیر دانمارک امروز یکشنبه در کاخ مارینبورگ خود با آغوش باز از ینس-فردریک نیلسن، نخست وزیر گرینلند، استقبال کرد.

نخست وزیر گرینلند برای یک دیدار سه روزه به دانمارک سفر کرده است. رسانه ها صحنه‌ای دوستانه در فضایی آرام - همراه با تضمین‌هایی برای همکاری بیشتر در آینده را از این دیدار گزارش کردند.

نیلسن در کنفرانس مطبوعاتی مشترک گفت: ما در شرایط سیاست خارجی هستیم که به این معنی است که باید همکاری نزدیک‌تری با هم داشته باشیم.

ترامپ بارها تمایل خود را برای تصاحب گرینلند تکرار کرده است. ظاهراً کاخ سفید در حال انجام محاسبات بسیار دقیقی در مورد هزینه تصاحب گرینلند توسط ایالات متحده است. واشنگتن پست در اوایل ماه آوریل به نقل از یک مقام ارشد این کشور نوشت که در مقایسه با کانادا و پاناما، ترامپ تصاحب گرینلند را «ساده‌ترین» می‌داند.

ترامپ در کنترل این جزیره نسبت به روسیه یک مزیت ژئواستراتژیک می‌بیند. در حال حاضر یک پایگاه نظامی ایالات متحده در گرینلند مستقر است. رئیس جمهور آمریکا همچنین ممکن است به ذخایر معدنی و مواد خام در زیر و مجاور یخ‌های گرینلند علاقه‌مند باشد.

گرینلند تا حد زیادی خودمختار است، اما رسماً به پادشاهی دانمارک تعلق دارد، هرچند که این رابطه در دهه‌های اخیر به هیچ وجه بدون درگیری نبوده است.

نیلسن، در اواخر ماه مارس در یک پست در شبکه‌های اجتماعی به صراحت اعلام کرد: ما به هیچ کس دیگری تعلق نداریم. ما آینده خود را تعیین می‌کنیم.

وی امروز یکشنبه، این موضع را تکرار کرد و گفت که آنها برای یک همکاری قوی با ایالات متحده آماده هستند. نیلسن در عین حال گفت: اما ما خواستار احترام هستیم. ما هرگز یک قطعه ملک نخواهیم بود که کسی بتواند آن را خریداری کند.

پیتر ویگو یاکوبسن، استاد دانشگاه دانمارک جنوبی و مدرس کالج سلطنتی دفاع دانمارک، به اشپیگل گفته است: مناسبات دانمارک و گرینلند کاملاً تغییر کرده است. ترامپ موفق شده است اکثر نخبگان گرینلند و همچنین اکثر جمعیت این منطقه را از تمایل به پیوستن به ایالات متحده یا برقراری رابطه نزدیک‌تر با این کشور منصرف کند، زیرا آنها به او اعتماد ندارند. وی افزود: ترامپ موفق شد گرینلندی‌ها و دانمارکی‌ها را علیه خود متحد کند.

نخست وزیر دانمارک امروز یکشنبه، اعلام کرد که کشورش آماده سرمایه‌گذاری بیشتر در گرینلند و ارائه حمایت مالی است. به گزارش رسانه ها فردریک، پادشاه دانمارک هم روز دوشنبه به گرینلند سفر خواهد کرد.

انتهای پیام/

 

 منبع خبر