تحول بزرگ نظام مالیاتی به نفع تولید با حسابرسی سیستمی

 تحول بزرگ نظام مالیاتی به نفع تولید با حسابرسی سیستمی

  نماینده گناوه و دیلم در مجلس: با تقویت حسابرسی سیستمی، امکان شناسایی فعالیت‌های واسطه‌ای ایجاد خواهد شد و از طرف دیگر با تکیه بر پیش‌بینی‌پذیری در اخذ مالیات از بخش مولد و شفاف اقتصاد، امکان حمایت حداکثری از بخش‌های مولد را خواهیم داشت.

جعفر پورکبگانی، نماینده گناوه و دیلم از استان بوشهر در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی تسنیم، در ارتباط با لزوم انضباط بخشی به امور اقتصادی و مالیاتی کشور و هوشمند و سیستمی‌سازی آن‌ها تصریح کرد: این که به موازات پیشرفت‌های الکترونیک حرکت کنیم و اقتصاد کشور را بر این مبنا پیش ببریم، اهمیت اساسی دارد. هوشمندسازی امور مالیاتی به منظور دریافت مالیات حقه و عادلانه از همگان باید در دستور کار باشد.

وی ادامه داد: وقتی روندهای مالیاتی از حالت ممیزمحور و دستی فاصله می‌گیرد و با روش‌های دقیق و هوشمند به مالیات‌ستانی می‌پردازیم، اعتماد مردم و سرمایه‌گذاران به فرآیندهای مالی، اقتصادی و مالیاتی کشور افزایش پیدا می‌کند.

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: سرمایه هوشمند عمل می‌کند و به جایی می‌رود که سود و امنیت وجود داشته باشد. هوشمندسازی نظام مالیاتی کشور از این جهت می‌تواند در خدمت تحقق شعار سال باشد که زمینه مقابله با فراریان مالیاتی را فراهم می‌کند و می‌توانیم بر فعالیت‌های سوداگرانه مالیات بیشتری ببندیم.

پورکبگانی گفت: از طریق روندهای هوشمند و سیستمی مالیات‌ستانی بر دریافت مالیات بیشتر از فعالیت‌های واسطه‌ای و دلالی متمرکز می‌شویم. این به معنای کاهش اعمال فشار بر بخش‌های مولد است و به عنوان یک مشوق برای جذب سرمایه‌ها به این حوزه عمل می‌کند.

وی ادامه داد: هوشمندسازی نظام مالیاتی کشور از جهات مختلف به نفع ماست. وقتی بر مبنای سیستم‌ها به جای افراد و کارشناسان به مالیات‌ستانی بپردازیم، زمینه دخالت سلیقه انسانی را در روندهای مالیات‌ستانی از بین می‌بریم. در این سازوکار همه چیز شفاف می‌شود.

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: ایجاد شفافیت در حوزه‌های اقتصادی و مالیاتی نفع بالایی برایمان دارد. وقتی دولت بداند طی سال آتی در روندهای هوشمند و سیستمی چقدر به اخذ مالیات مبادرت می‌کند، بودجه‌ریزی دقیق‌تری انجام می‌دهد. در همین بستر، مودیان نیز می‌توانند میزان مالیات پرداختی خود را محاسبه کنند و بر این اساس برنامه‌ریزی مالی داشته باشند.

پورکبگانی گفت: تولید از اهمیت اساسی برخوردار است و به همین دلیل طی سال‌های متوالی مقام معظم رهبری بر این موضوع تأکید کرده‌اند. باید زمینه‌های عملیاتی‌سازی شعار سال مبنی بر جذب سرمایه‌ها به حوزه تولید فراهم شود. یکی از ابزارهای مورد نیاز این است که حتی‌الامکان از روندهای هوشمند و سیستمی در مالیات‌ستانی بهره بگیریم و فضای اقتصادی کشور را به سمت شفافیت هر چه بیش‌تر پیش ببریم.

وی ادامه داد: امنیت سرمایه موضوع مهمی است و باید در راستای ایجاد آن گام برداریم. باید روندهای اقتصادی و مالیاتی کشور را به سمتی ببریم که بیشترین امنیت سرمایه را برای افراد ایجاد کنیم. در این شرایط است که سرمایه‌گذاران ترغیب می‌شوند به سرمایه‌گذاری بپردازند.

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: تا وقتی که بخش دلالی و واسطه‌ای از جذابیت برخوردار است، نمی‌توانیم امیدی به رونق گرفتن تولید داشته باشیم. با تقویت حسابرسی سیستمی، امکان شناسایی فعالیت‌های واسطه‌ای ایجاد خواهد شد و از طرف دیگر با تکیه بر پیش‌بینی‌پذیری در اخذ مالیات از بخش مولد و شفاف اقتصاد، امکان حمایت حداکثری از بخش‌های مولد را خواهیم داشت و به این ترتیب با تقویت حسابرسی سیستمی شاهد وقوع تحولی بزرگ در نظام مالیاتی به نفع تولید خواهیم بود.

انتهای پیام/

 

 منبع خبر