کمبود شدید روانشناس در برخی استانها/فعالیت ۳۳۰۰۰ روانشناس

رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره با اشاره به کمبود روانشناس در برخی از استانهای کشور از صدور پروانه اشتغال برای ۳۳۰۰۰ نفر از مشاوران و روانشناسان در کشور خبر داد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، علی فتحی آشتیانی امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه که به مناسبت روز ملی روانشناس و مشاور در سازمان نظام روانشناسی برگزار شد، اظهار کرد: قانون سازمان نظام روانشناسی در سال 1382 به تصویب مجلس رسیده است نهم اردیبهشت ماه به عنوان روز روانشناسی و مشاوره نامگذاری شده است. تصویب این روز به عنوان روز روانشناس از این جهت اهمیت دارد که نشاندهنده این است که نظام جمهوری اسلامی به علم روانشناسی و مشاوره ارج مینهد و از سوی دیگر فرصتی برای تقدیر از افراد برجسته در این حوزه و ارتقای هویت شغلی است.
وی افزود: تصویب روز روانشناس و مشاور فرصتی را برای فرهنگسازی و گفتمانسازی روانشناسان با جامعه فراهم کرده و فرصتی است برای تغییر نگرش در مردم و اصلاح برخی از نکاتی که در گذشته برای مراجعه به روانشناسان محدودیت ایجاد میکرد. روانشناسی نه تنها به رفع مشکلات مردم میپردازد بلکه فرصتی برای سبک زندگی سالم و ارتقای کیفیت زندگی افراد فراهم میکند. روز روانشناس و مشاور فرصتی برای ما ایجاد کرده که بتوانیم از مراجعه به روانشناسان در کشور انگزدایی کنیم.
فتحی با بیان اینکه سازمان نظام روانشناسی بیش از 72 هزار عضو کارشناسی ارشد و دکترای تخصصی دارد، بیان کرد: از این تعداد 24 درصد آقا و 76 درصد خانم هستند 10 درصد از اعضا دارای مدرک دکترای تخصصی و 90 درصد کارشناسی ارشد هستند.
وی در پاسخ به سوال تسنیم مبنی بر تعداد روانشناسان فعال در کشور گفت: حدود 33 هزار پروانه اشتغال ملی و تخصصی به مشاوران ارائه شده و سایر افراد دارای مدرک روانشناسی براساس قانون امکان ارائه خدمت بدون پروانه در مراکز را ندارند. البته از این 33 هزار نفر که پروانه فعالیت دارند نیز ممکن است تعدادی از افراد فعالیت نداشته باشند که آمار دقیقی از افراد غیرفعال نمیتوان ارائه کرد.
وی ادامه داد: فرایند اعطای پروانه اشتغال به این شکل است که افراد باید در آزمون صلاحیت حرفهای شرکت کنند و پس از کسب نمره در این آزمون برگه تایید سلامت روانی بگیرند و با داشتن مدرک کارشناسی ارشد و عضویت در سازمان پروانه دریافت کنند.
رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره تصریح کرد: 10500 مورد از پروانههای صادر شده مربوط به درگاه ملی مجوزهاست و 23000 مورد آن توسط نظام روانشناسی ارائه شده است و در سال 1403 رشد 156 درصدی نسبت به 20 سال گذشته در صدور پروانه داشتهایم.
وی اعلام کرد که آزمون صلاحیت حرفهای 27 تیرماه سال جاری برگزار میشود که برای دریافت پروانه اشتغال برای 40 هزار عضوی که هنوز این پروانه را دریافت نکردهاند، امکان دریافت این مدرک را فراهم میکند.
وی با اشاره به اینکه در بسیاری از کشورها به ازای هر هزار نفر بیش از 7 روانشناس وجود دارد و در برخی کشورها مانند چین به ازای هر 2000 نفر یک روانشناس وجود دارد، تصریح کرد: برآورد ما این است که به ازای هر هزار نفر در کشور باید یک روانشناس داشته باشیم که با احتساب این آمار حداقل به 85000 روانشناس پروانهدار فعال در کشور نیاز داریم. در استان تهران به ازای هر هزار نفر یک روانشناس را داریم اما در برخی استانها مانند سیستان و بلوچستان، هرمزگان، کهگیلویه و بویراحمد و... به ازای هر 10 هزار نفر یک روانشناس وجود دارد که نشانگر تعداد بسیار کم این روانشناسان است.
وی تاکید کرد: خدمات روانشناختی فقط مربوط به کسانی نیست که دچار مشکلات روانشناسی هستند بلکه تمام جمعیت کشور، مخاطب خدمات روانشناسی است زیرا از زمانی که فرد تصمیم ازدواج کردن میگیرد نیاز به مشاوره پیش از ازدواج دارد و در مراحل تولد فرزند تا نوجوانی و جوانی و سالمندی، نیاز به این خدمات روانشناسی و مشاوره پیدا میکند.
این خبر تکمیل میشود...
مطالب مرتبط
- نتانیاهو: تنها با توافقی موافقت میکنیم که ظرفیت ایران برای غنیسازی اورانیوم را از بین ببرد
- اندونگ سازی جدایی کوک کرد
- تصاویری از ورود هواپیماهای ارتش روسیه به ایران
- رییس سازمان انرژی اتمی حادثه غمانگیز بندرعباس را تسلیت گفت
- جلیلی: عده ای امروز کاسه چه کنم به دست گرفته اند
- سردار و سعید مقابل یاران احمدنور درخشیدند
- شرایط جدید فروش اقساطی محصولات سایپا / با ماهی کمتر از ۷ میلیون کوییک صفر بخرید + جدول اردیبهشت ۱۴۰۴
- اکران مردمی فیلم سینمایی «پیشمرگ» در تبریز