ابعاد پروژه خطرناک اسرائیل علیه غزه/ سلاح، کارت مهم مقاومت

 ابعاد پروژه خطرناک اسرائیل علیه غزه/ سلاح، کارت مهم مقاومت

  رژیم صهیونیستی درحال حاضر روی یک پروژه خطرناک چندوجهی علیه غزه کار می‌کند که هدف اصلی آن خلع سلاح مقاومت فلسطین و خروج حماس از نوار غزه بوده و در این زمینه روی حمایت آمریکا و همکاری جامعه بین‌المللی و رژیم‌های عربی شرط‌بندی کرده است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، در سایه تداوم فریبکاری‌های رژیم صهیونیستی در روند جنگ غزه و آتش بس و ارائه پیشنهاداتی که خواستار خلع سلاح مقاومت بوده و هیچ تضمینی برای پایان جنگ نمی‌دهد، ناظران امور معتقدند که استراتژی این رژیم در قبال نوار غزه در سه سطح بالا، میانه و پایین قرار دارد، اما مخرج مشترک هر سه سطح، خلع سلاح غزه و اخراج حماس از آنجاست.

ابعاد و سقف پروژه خطرناک صهیونیست‌ها علیه غزه

بالاترین سطح و سقف پروژه‌ رژیم اشغالگر علیه نوار غزه، آواره کردن کل جمعیت این باریکه، الحاق کامل یا بخش بزرگی از غزه به اراضی تحت اشغال و سیطره این رژیم و فعال سازی مجدد برنامه‌های شهرک سازی در غزه و حکومت مستقیم یا غیر مستقیم بر آن است.

اجرای این پروژه به شکل ضمنی و خودکار، به معنای خلع سلاح کامل مقاومت در غزه و اخراج حماس از این باریکه است. در محافل راست افراطی رژیم صهیونیستی صحبت‌های زیادی در مورد این سقف بالای پروژه اسرائیل علیه غزه وجود دارد و چنین سقفی از حمایت آمریکا نیز برخوردار است؛ زیرا دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا بارها خواستار آواره کردن مردم غزه شده است.

اما سقف میانه این پروژه توطئه آمیز رژیم صهیونیستی علیه غزه، شامل حفظ نقاط سیطره ارتش اسرائیل در این باریکه، سیطره آشکار یا پنهان بر گذرگاه‌ها، پرواز مداوم هواپیماهای اسرائیلی بر فراز غزه و امکان انجام حملات و یورش‌های مداوم و هدفمند به این باریکه مشابه آنچه که در کرانه باختری اتفاق می‌افتد، است و در واقع اسرائیل می‌خواهد هیچ نیروی بازدارنده‌ای در نوار غزه برای مقابله با حملات آن وجود نداشته باشد.

این سقف همچنین شامل حضور نیروهای عربی و بین‌المللی و تشکیلات خودگردان در نوار غزه هم می‌شود، اما طبق شروط و معیارهای رژیم صهیونیستی؛ به این صورت که در ازای عقب نشینی اسرائیل از طرح آوارگی مردم غزه و طرح الحاق و شهرک سازی در این باریکه در کنار تسهیل ورود نیازهای اساسی و برخی ملزومات بازسازی غزه، مقاومت خلع سلاح گردد و حماس از عرصه سیاسی و مدیریت نوار غزه هم برکنار شود.

رژیم صهیونیستی در حال حاضر تلاش دارد تا طبق شرایط میدانی به آنچه که در سقف بالا و میانه قابل دستیابی است، برسد و از این سقف‌ها در مذاکرات هم به عنوان ابزارهای فشار استفاده می‌کند. برخی تحلیلگران معتقدند که اگر طرف‌های عربی و بین‌المللی و تشکیلات خودگردان فلسطین همکاری کامل با اسرائیل داشته باشند، سقف میانه پروژه به سمت مرحله اجرایی می‌رود.

همچنین ممکن است رژیم صهیونیستی روی انجام اقدامات تحریک آمیز علیه مقاومت در داخل نوار غزه شرط بندی کند و این اقدامات شامل تحرکات سیاسی و رسانه‌ای با هماهنگی طرف‌های عربی و بین المللی برای نشان دادن حماس به عنوان طرفی است که شروط مذاکره را نمی‌پذیرد و مانع توافق آتش بس و در نتیجه ادامه درد و رنج مردم غزه می‌شود.

پایین‌ترین سقف این پروژه خطرناک رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه هم می‌تواند شامل توقف جنگ، عقب نشینی نیروهای اسرائیلی از نوار غزه، توقف پروژه آوارگی، رفع جزئی محاصره این باریکه و دادن اجازه به تشکیلات خودگردان برای حکومت بر غزه باشد و در نهایت این سقف هم منجر به خلع سلاح مقاومت و خروج حماس از صحنه سیاسی غزه می‌شود.

رژیم اشغالگر همزمان تلاش دارد تا پایین‌ترین سقف این پروژه را به عنوان یک مطالبه عربی و بین المللی تبلیغ کرده و از طریق آن و با ادعای اینکه اسرائیل در راستای کاهش درد و رنج مردم غزه گام برمی‌دارد، سایر کشورهای عربی که هنوز توافق عادی‌سازی با این رژیم را امضا نکرده‌اند، ترغیب به پیوستن به قطارهای سازش کند و مقاومت به طور کامل در فلسطین منزوی گردد.

عناوین نقشه توطئه‌آمیز اسرائیل در غزه/ تلاش برای فرار از تبعات رسوایی 7 اکتبر

با مطالعه عینی و تحلیلی از بیانیه‌ها و مواضع صادر شده توسط مقامات رژیم صهیونیستی و همچنین با بررسی رفتارهای بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم اشغالگر و کابینه و ارتش او، می‌توان برجسته‌ترین عناوین استراتژی این رژیم در قبال نوار غزه و آینده آن را به شکل زیر طبقه‌بندی کرد:

-تلاش برای بهبود وجهه اسرائیل بعد از شکست بزرگ در هفت اکتبر 2023 و ضربه شدیدی که به دکترین امنیتی این رژیم در خلال عملیات طوفان الاقصی وارد شد، شهرک نشینان اعتماد خود را به کابینه و ارتش از دست دادند و مفهوم بازدارندگی اسرائیل برای همیشه به چالش کشیده شد.

-تلاش برای بازآفرینی نقش عملکردی صهیونیست‌ها به عنوان یک دژ بزرگ برای نفوذ غرب در منطقه و ارائه تصویر ادعایی از اسرائیل به عنوان یک نیروی قابل اتکا برای کشورهای سازشکار عرب.

-تلاش برای فریب هرچه بیشتر افکار عمومی فلسطینی‌ها در نوار غزه و حامیان مقاومت، از طریق استفاده از بیشترین حد وحشی‌گری ممکن علیه غیرنظامیان، قتل عام‌های هولناک، تخریب گسترده خانه‌ها، زیرساخت‌ها، نهادهای رسمی، مدارس، بیمارستان‌ها، مساجد، کلیساها، زمین‌های کشاورزی، چاه‌های آب و به طور کلی از بین بردن همه نشانه‌های زندگی در غزه با این ادعا که همه این جنایات با هدف جلوگیری از تکرار عملیاتی مشابه هفت اکتبر 2023 انجام می‌ گیرد.

-سوء استفاده از شرایط جنگ برای تحمیل دیدگاه‌های رژیم صهیونیستی برای روز بعد از جنگ و اداره نوار غزه مطابق با خواسته‌ها و معیارهای این رژیم.

-بهره‌برداری از شرایط جنگی برای پیشبرد و تسریع پروژه‌های یهودی‌سازی و آوارگی فلسطینی‌ها در کرانه باختری و نوار غزه.

-تلاش برای گسترش دکترین امنیتی رژیم صهیونیستی، به طوری که محیط راهبردی این رژیم را در چارچوب بازدارندگی موثرتری بگنجاند و امنیت اسرائیل بعد از جنگ به طور کامل در فلسطین تضمین گردد و هیچ قدرت تهدیدآمیزی علیه این رژیم وجود نداشته باشد.

-بالا بردن سقف خواسته‌های اسرائیل در مذاکرات و تحت فشار قرار دادن هرچه بیشتر حماس برای تسلیم شدن مقابل شروط این رژیم.

-تلاش برای کاهش تاثیر مسئله اسرای اسرائیلی در ازای هزینه‌ای که فلسطینی‌ها می‌پردازند؛ به این صورت که مقامات اسرائیلی با تبلیغ دستاوردهای ادعایی در برابر افکار عمومی این رژیم می‌خواهند برای ادامه جنگ، مشروعیت کسب کنند و تعداد بیشتری از اسرای اسرائیلی کشته شوند تا به این ترتیب کارت اسرا از دست مقاومت خارج گردد.

-استفاده سیاسی، نظامی ،اقتصادی و رسانه‌ای از نفوذ و حمایت آمریکا در محیط بین المللی، شورای امنیت، جهان عربی و همچنین نقشِ به اصطلاح میانجی این کشور در مذاکرات.

استفاده از ضعف و شکست رژیم‌های عربی در قبال جنایاتی که رژیم صهیونیستی در نوار غزه انجام می‌دهد و متحد کردن هرچه بیشتر این کشورهای عربی علیه مقاومت و همچنین بهره‌برداری از ناکارآمدی و شکست جامعه بین‌المللی و نهادهای آن در قبال جنایات اسرائیل علیه مردم فلسطین با هدف پیشبرد دستور کار تل آویو.

-طولانی‌تر کردن جنگ تا حد ممکن برای کسب هر دستاوردی در آن و به ویژه جلوگیری از فروپاشی ائتلاف افراطی حاکم بر رژیم اشغالگر و فرار نتانیاها و شرکایش از محاکمه و شکست.

در همین راستا، ارتش رژیم صهیونیستی آمار واقعی تلفات خود را در جنگ همچنان پنهان می‌کند و به تبلیغ دستاوردهای ساختگی ادامه می‌دهد و تلاش دارد بحران‌های گسترده، از فرار نظامیان از خدمت تا موج بزرگ اعتراض و نافرمانی در یگان‌های حساس خود را مخفی نگه دارد.

سلاح، مهمترین برگ برنده مقاومت

طی هفته‌ها و روزهای گذشته، صحبت‌های زیادی در مورد پیوند دادن سرنوشت روز بعد از جنگ در نوار غزه به خلع سلاح حماس و حذف آن از صحنه سیاسی این باریکه مطرح شده است و آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها همچون امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه علی رغم نشان دادن اشتیاق ادعایی خود برای اجرای راهکار دو دولتی، از طرح خلع سلاح مقاومت استقبال می‌کند.

در این میان، تشکیلات خودگردان به ریاست محمود عباس هم تلاش دارد تا از درد و رنج مردم غزه برای رسیدن به حکومت بر این باریکه سوء استفاده کند و بدون اینکه صهیونیست‌ها را مسئول تجاوز و جنایت علیه مردم فلسطین بداند، مقاومت را عامل ادامه این جنگ و مصیبت‌های اهالی غزه معرفی کند.

بارزترین نمونه در این زمینه، اظهارات وقیحانه اخیر محمود عباس در نشست شورای مرکزی فلسطین است که با نسبت دادن الفاظ زشت و رکیک به رزمندگان مقاومت، در همسویی با طرح فریبکارانه صهیونیست‌ها، از حماس خواست تا طبق شروط اسرائیل و بدون دریافت هیچ تضمینی برای پایان جنگ، همه اسرای صهیونیستی را آزاد کنند.

اما با این وجود، مقاومت در نوار غزه تحت تاثیر هیچ یک از این فشارها قرار نگرفته و همزمان با مدیریت سیاسی اوضاع، در میدان هم حضور دارد و از هیچ یک از اصول اساسی خود یعنی پایان کامل جنگ، عقب نشینی کامل صهیونیست‌ها از نوار غزه، رفع محاصره این باریکه و بازسازی آن و سپس تکمیل قرارداد تبادل اسرا کوتاه نیامده است.

با توجه به این استراتژی رژیم صهیونیستی و سه سقف پروژه خطرناک اسرائیل علیه غزه، به نظر نمی‌رسد هیچ نشانه واقعی از پایان جنگ وجود داشته باشد.

در این بین رژیم صهیونیستی با از سرگیری جنگ علیه غزه باتلاق خود را در این باریکه عمیق‌تر کرده، به ویژه بعد از آنکه نیروهای مقاومت مجدداً به استراتژی کمین‌های مرگبار خود علیه نظامیان صهیونیست در مناطق مختلف غزه برگشته‌اند و همزمان با آن، فشار اقشار مختلف جامعه صهیونیستی و نافرمانی‌ها در نهادهای حساس نظامی و سایر بخش‌های این جامعه برای توقف جنگ و نجات جان اسرای اسرائیلی در غزه بیشتر شده است.

در پایان، نکته مسلم آن است که موثرترین گزینه مقاومت برای مقابله با این نقشه توطئه آمیز دشمن در غزه، محافظت کامل از سلاح خود است و تحت هیچ شرایطی نباید آن را زمین بگذارد. مردم فلسطین در دوره‌های مختلف جنگ با دشمن صهیونیستی ثابت کرده‌اند که درد و رنج آنها هر چقدر هم زیاد شود، هرگز مقابل گزینه‌ها و توطئه‌های دشمن تسلیم نمی‌گردند و این رویکرد در جنگ کنونی هم پابرجاست.

انتهای پیام/

 

 منبع خبر