تبادل آتش میان نیروهای هند و پاکستان در خط کنترل کشمیر

 تبادل آتش میان نیروهای هند و پاکستان در خط کنترل کشمیر

  هند و پاکستان شب گذشته در ادامه تنش‌های ناشی از حمله مرگبار پاهالگام، در خط کنترل کشمیر تبادل آتش کردند.

گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم- در پی حمله مرگباری که به کشته شدن 26 غیرنظامی در منطقه پاهالگام در کشمیر منجر شد نیروهای هند و پاکستان شب گذشته در امتداد خط کنترل در منطقه مورد مناقشه کشمیر تبادل آتش کردند.

این درگیری‌ها پس از آن رخ داد که سازمان ملل متحد از دو کشور مجهز به سلاح هسته‌ای خواست «حداکثر خویشتنداری» نشان دهند.

سید اشفاق گیلانی، مقام دولتی در کشمیر تحت مدیریت پاکستان، به خبرگزاری فرانسه گفت که نیروهای دو کشور در امتداد خط کنترل تبادل آتش کردند، اما هیچ تیراندازی به سوی غیرنظامیان صورت نگرفت. ارتش هند نیز تأیید کرد که تبادل آتش محدود با سلاح‌های سبک رخ داده و این اقدام «توسط پاکستان آغاز شده» و هند «پاسخ مؤثری» داده است.

نارندرا مودی، نخست‌وزیر هند، متعهد شد که عاملان حمله روز سه‌شنبه به پاهالگام که مرگبارترین حمله به غیرنظامیان در کشمیر تحت کنترل هند در 25 سال گذشته بود را شناسایی و مجازات کند. پلیس هند دو نفر از سه مهاجم فراری را پاکستانی و عضو گروه لشکر طیبه معرفی کرده است.

مودی در اولین سخنرانی خود پس از حمله گفت: «هند هر تروریست و حامی آن‌ها را در هر نقطه از زمین تعقیب خواهد کرد.»

هند جایزه‌ای 2 میلیون روپیه‌ای (23,500 دلار) برای اطلاعات منجر به دستگیری هر یک از مهاجمان تعیین کرده و اقدامات دیپلماتیک و اقتصادی شدیدی علیه پاکستان اعمال کرده است. هند از جمله معاهده تقسیم آب رود سند را به حالت تعلیق درآورده، گذرگاه مرزی اصلی با پاکستان را بسته و روابط دیپلماتیک با پاکستان را کاهش داده است.

 پاکستان هرگونه دخالت در حمله پاهالگام را رد کرده و تلاش‌ها برای مرتبط کردن این کشور به حمله را «بی‌اساس» خوانده است. اسلام‌آباد هشدار داد که هرگونه تهدید علیه حاکمیت یا امنیت مردمش با «اقدامات قاطع» مواجه خواهد شد.

شهباز شریف، نخست‌وزیر پاکستان، پس از برگزاری جلسه کمیته امنیت ملی با حضور فرماندهان ارشد نظامی، اخراج دیپلمات‌ها و مشاوران نظامی هند، لغو روادید برای اتباع هند (به جز زائران سیک) و بستن گذرگاه مرزی از سمت پاکستان را اعلام کرد. پاکستان همچنین هشدار داد که هرگونه تلاش هند برای قطع جریان آب رودخانه سند «اقدامی جنگی» تلقی خواهد شد.

کشمیر از زمان استقلال هند و پاکستان در سال 1947 بین این دو کشور تقسیم شده و هر دو مدعی مالکیت کامل آن هستند. گروه‌های شورشی از سال 1989 در کشمیر تحت کنترل هند برای استقلال یا الحاق به پاکستان مبارزه می‌کنند. حمله پاهالگام تغییر قابل توجهی در الگوی حملات شورشیان نشان می‌دهد که معمولاً نیروهای امنیتی هند را هدف قرار می‌دادند.

در سال 2019 حمله انتحاری در پول‌واما که 41 نیروی هندی را کشت، منجر به حملات هوایی هند در خاک پاکستان شد و دو کشور را تا آستانه جنگ تمام‌عیار پیش برد. کارشناسان معتقدند که با توجه به اظهارات تند مودی و سابقه پاسخ‌های نظامی هند ممکن است اقدام نظامی دیگری در راه باشد.

انتهای پیام/

 

 منبع خبر