حضور نصفه‌ونیمه جودو در قهرمانی آسیا/در زمان تعلیق چه کردیم؟

 حضور نصفه‌ونیمه جودو در قهرمانی آسیا/در زمان تعلیق چه کردیم؟

  تیم ملی جودو در حالی قرار است با عنوان جوانگرایی در قهرمانی آسیا حضور داشته باشد که تیمی ناقص را در این مسابقات خواهیم دید.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، سی‌ودومین دوره رقابت‌های جودو قهرمانی آسیا از 5 تا 7 اردیبهشت‌ماه در شهر بانکوک، پایتخت تایلند برگزار خواهد شد. در این دوره از مسابقات، شش ملی‌پوش جودو از کشورمان نیز حضور دارند.

این رقابت‌ها با حضور 295 جودوکار (168 مرد و 127 زن) از 30 کشور آسیایی برگزار می‌شود و جودو ایران پس از غیبت در دو دوره اخیر، به معتبرترین رویداد قاره کهن بازمی‌گردد.

فدراسیون جودو اعلام کرده ترکیب اعزامی با رویکرد و هدف "جوانگرایی" انتخاب شده؛ موضوعی که سوالات زیادی را به‌وجود آورده است. برخلاف آنچه فدراسیون عنوان کرده، از آخرین حضور تیم ملی در رقابت‌های قهرمانی آسیا، شش دوره نگذشته است. تیم ملی جودو سه دوره پیش، در رقابت‌های قهرمانی آسیا 2021  قرقیزستان (پس از 18 ماه تعلیق)، با پنج جودوکار در مسابقات شرکت کرد و تنها موفقیت آن تیم، کسب عنوان پنجمی توسط محمد محمدی بریمانلو بود.

پیش از آن و در سال 2017، تیم کشورمان در مسابقات قهرمانی آسیا با کسب دو مدال نقره انفرادی و یک مدال برنز تیمی، در جایگاه پنجم قرار گرفته بود. به نظر می‌رسد فدراسیون، با توجه به عملکرد ضعیف تیم در سال 1400، این دوره را به حساب نیاورده است.

از سوی دیگر، با وجود تأکید فدراسیون بر جوانگرایی، نگاهی به ترکیب تیم اعزامی نشان می‌دهد برخی از ورزشکاران از عنوان "جوان" فاصله گرفته‌اند. ابوالفضل محمودی و حسین نامدار هر دو 26 ساله و مریم بربط 25 ساله هستند که در ورزش حرفه‌ای دیگر جزو جوانان قرار نمی‌گیرند. اگر واقعاً قرار بر اجرای رویکرد جوانگرایی بود، چرا فدراسیون ریسک اعزام تیمی کامل در هر هفت وزن برای بانوان و آقایان را نپذیرفت؟ در حال حاضر تنها در چهار وزن مردان و یک نماینده در بخش بانوان اعزام شده‌اند.

در حالی‌ که نفراتی همچون علیرضا نیک‌سرشت (18ساله)، امیرعباس چوپان (19ساله) و الیاس پرهیزگار (20ساله) فرصت حضور پیدا کرده‌اند، فدراسیون می‌توانست در سایر اوزان نیز به جوانان اعتماد کند؛ بدون نگرانی از کسب نتیجه و با هدف پشتوانه‌سازی واقعی اما این اتفاق در بخش مردان نیفتاد و در بخش بانوان نیز همچنان تنها نام مریم بربط دیده می‌شود و هیچ چهره جدیدی در کنار او قرار نگرفته است.

اعزام چندباره تیم ملی جودو با ترکیب ناقص، بار دیگر این سوال را مطرح می‌کند که آیا فدراسیون در دوران تعلیق برای استعدادیابی و سرمایه‌گذاری در رده‌های پایه اقدام جدی کرده است؟ اگر اینگونه است چرا با کمبود نیرو مواجه‌ایم تا حدی که نمی‌توان یک تیم کامل برای رقابت‌های آسیایی اعزام کرد.

از سوی دیگر، نیاز به شفاف‌سازی درباره وضعیت جودو بانوان احساس می‌شود.این فدراسیون تا چه اندازه به جودو بانوان توجه دارد؟ چرا که با وجود تأکید همیشگی وزارت ورزش و جوانان بر رشد ورزش بانوان، در جودو نشانی از آن دیده نمی‌شود؟

نکته مهم دیگر، سرنوشت نفرات اعزامی به مسابقات آسیایی 2021 است. از آن 5 جودوکار، اکنون هیچ‌کدام در اردوی تیم ملی نیستند. گویا فدراسیون حتی توانایی حفظ همان اندک نیروهای خود را هم نداشته است. جدا از محمد محمدی بریمانلو،  دارنده مدال جهانی و آسیایی  که در حال حاضر 31 ساله شده و مدت‌هاست که مسیر خود را با حضور در کوراش از جودو جدا کرده، دیگر نفرات مانند سعید کرجی (22 ساله)، امین کامیابی، علی پرهیزگار و قاسم باغچقی (25-26 ساله) هم دیگر در تیم ملی دیده نمی‌شوند. نفراتی که در آخرین حضور تیم ملی چهار سال جوان‌تر بودند و حالا دیگر جایی در ترکیب تیم ملی ندارند. همین موضوع باعث نگرانی درباره آینده چهره‌های جدیدی مانند نیک‌سرشت، چوپان و پرهیزگار شده است.

رقابت‌های قهرمانی آسیا در تایلند، می‌توانست فرصت بسیار خوبی برای ایران باشد تا در فاصله یک‌سال و چند ماه مانده تا بازی‌های آسیایی 2026 ناگویا، ترکیبی کامل و جوان به میدان بفرستد. فدراسیون می‌توانست این بار نشان دهد که در مسیر تغییر رویکرد حرکت کرده؛ اتفاقی که متأسفانه باز هم رخ نداد.

اکنون تنها می‌توان امیدوار بود با همین ترکیب حداقلی، تیم ملی در تایلند نتایجی قابل‌قبول کسب کند و آغازی دوباره برای بازگشت جودو ایران رقم بخورد.

انتهای پیام/

 

 منبع خبر