۴۲۲ دشت ممنوعه داریم/ بیش از نیمی از ایران درگیر خطر فرونشست

افت سطح منابع زیرزمینی آب موجب شده است از مجموع ۶۰۹ دشت کشور، هماکنون ۴۲۲ دشت محدوده ممنوعه و ممنوعه بحرانی محسوب میشوند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، 70 درصد پهنه کشور جزو مناطق ممنوعه و ممنوعه بحرانی از منظر برداشت از منابع زیرزمینی آب محسوب میشوند.
افت سطح منابع زیرزمینی آب موجب شده است از مجموع 609 دشت کشور، هماکنون 422 دشت محدوده ممنوعه و ممنوعه بحرانی باشد.
با ادامه روند برداشت بیرویه از منابع آب زیرزمینی، شمار دشتهای ممنوعه در ایران بهشکلی نگرانکننده در حال افزایش است؛ یعنی برداشت از منابع آب زیرزمینی در این مناطق یا ممنوع شده است یا در آستانه فروپاشی قرار دارد.
دشتهای ممنوعه به مناطقی گفته میشود که سطح آب زیرزمینی آنها بهشدت کاهش یافته است و برداشت بیشتر از این منابع، خطراتی جدی مانند فرونشست زمین، خشکشدن قناتها و تخریب کشاورزی را بههمراه دارد. در این دشتها، وزارت نیرو صدور مجوز جدید برای حفر چاه را ممنوع کرده و حتی در برخی موارد، دستور به پلمب چاههای غیرمجاز داده است.
در زمان حاضر، 359 دشت از مجموع 609 دشت کشور با فرونشست زمین مواجهاند.
استانهایی مانند اصفهان، فارس، خراسان رضوی، کرمان و یزد در صدر لیست دشتهای ممنوعه قرار دارند، بهطور مثال، دشت مهیار در استان اصفهان و دشت رفسنجان در کرمان، بهدلیل برداشت بیرویه برای کشاورزی پسته، اکنون با خطر شدید فرونشست زمین روبهرو هستند.
فرونشست زمین که در برخی مناطق تا 30 سانتیمتر در سال گزارش شده است، نهتنها زیرساختها را تهدید میکند، بلکه میتواند منجر به مهاجرت روستاییان، کاهش تولید کشاورزی و افزایش نرخ بیکاری در این مناطق شود.
انتهای پیام/+
مطالب مرتبط
- یک کشف جدید درباره افزایش ابتلا به سرطان روده بزرگ در جوانان
- حکم اعدام کلاهبردار 40 هزار میلیاردی رضایت خودرو قزوین صادر شد
- صداوسیما گاف مقام ارشد این رسانه را سوژه کرد
- تعامل دانشبنیانهای صادراتی با هیاتهای خارجی متناظر در ایران اکسپو ۲۰۲۵
- دور چهارم مذاکرات ایران و آمریکا ۱۳ اردیبهشت برگزار میشود
- پیشرفت ۷۰ درصدی احداث پایگاه خیرساز اورژانس ۱۱۵ اسفندان کمیجان
- توسعه نسل پنجم تلفن همراه در کرمانشاه شتاب میگیرد
- تاثیر حادثه بندر شهید رجایی بر بازار خودرو!